Westlake University

pengenalan

Westlake University ialah jenis universiti berorientasikan penyelidikan berkualiti tinggi baharu yang berpangkalan di bandar bersejarah Hangzhou di China - sebuah bandar yang menakjubkan yang terkenal di seluruh Asia untuk sejarah panjang, budaya yang kaya, seni halus dan pemandangan yang indah. Universiti kami diasaskan oleh saintis dan cendekiawan terkemuka dan disegani di peringkat global. Kami segera menjadi universiti terkemuka untuk sains, kejuruteraan dan inovasi. Di Westlake, kami menekankan kebebasan akademik, kecemerlangan penyelidikan, penglibatan antara disiplin dan kerjasama antarabangsa. Kami komited untuk membina universiti yang benar-benar antarabangsa, bertaraf dunia, berorientasikan penyelidikan.

Kelas di Westlake University diajar dalam bahasa Inggeris. Pada masa ini kami menawarkan Ph.D. program dalam Biologi, Kimia, dan Sains dan Teknologi Elektronik dan Ph.D bersama. program dalam Fizik dengan Universiti Fudan. Program sarjana kami dalam Sains Biologi, Kimia, Fizik, Kejuruteraan Elektronik dan Maklumat, dan Sains dan Kejuruteraan Bahan menawarkan sumber dan kebebasan akademik yang sama seperti program siswazah kami dan membolehkan pelajar bekerja secara kolaboratif di makmal terkemuka negara bersama pelajar siswazah dan bertaraf dunia penasihat fakulti.

Di samping itu, kami percaya dalam menjadikan pendidikan tinggi mampu milik setiap pelajar Westlake University . Kami menawarkan pelbagai biasiswa, geran, dan peluang pekerjaan di kampus kepada semua pelajar siswazah dan sarjana muda.

Pergi Antarabangsa, Pergi Luar Negara

Pergi Antarabangsa

Matlamat Westlake University adalah untuk merekrut 50% pelajar domestik dan 50% pelajar antarabangsa ke semua program sarjana muda untuk mewujudkan persekitaran pengajian yang benar-benar antarabangsa.

Ph.D kami program merekrut pelajar daripada program sarjana global terkemuka.

Pergi ke luar negara

Selain pengalaman antarabangsa anda di China, semua pelajar sarjana muda dikehendaki menghabiskan satu semester atau tahun akademik penuh di salah satu daripada 19 universiti rakan kongsi kami di luar negara. Kami telah menubuhkan program pengajian di luar negara dengan universiti terkemuka di Amerika Utara, Australia, Eropah dan Asia, termasuk UC Berkeley, Universiti Cornell, Universiti Edinburgh, UC San Diego, Universiti Monash, Universiti Hebrew di Jerusalem dan banyak lagi.

Ph.D. pelajar digalakkan untuk belajar dalam program jangka pendek di luar negara atau membentangkan penyelidikan mereka di persidangan dan forum penyelidikan akademik antarabangsa. Terdapat peluang pembiayaan yang mencukupi untuk pengalaman antarabangsa siswazah.

Lokasi

  • No. 600 Dunyu Road, , Hangzhou

  • No.18 Shilongshan Road, , Hangzhou

Soalan