University of Kent, Kent School of Architecture

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Kent School of Architecture adalah salah satu sekolah seni bina paling berjaya di UK. Program inovatif, pengajaran berasaskan studio, hubungan profesional dan kemudahan cemerlang bergabung untuk mewujudkan suasana pembelajaran yang inspiratif.

  • 10TH dalam Panduan Universiti Guardian 2018.
  • 90% pelajar akhir Senibina berpuas hati dengan kualiti keseluruhan kursus mereka.
  • 3RD untuk prospek siswazah dalam The Guardian University Guide 2018.
  • 91% pelajar Seni Bina yang lulus dari Kent pada tahun 2016 adalah dalam pekerjaan profesional atau melanjutkan pengajian dalam tempoh enam bulan (DLHE).

Visi kami

Kent School of Architecture mempunyai falsafah berfikir ke hadapan. Kami menggabungkan penyelidikan kontemporari dengan rangka pendidikan yang mempersiapkan anda untuk dunia akademik dan profesional.

Pelajar kami mendapat manfaat daripada salah satu persekitaran pembelajaran yang paling maju di UK. Serta budaya studio kreatif, anda memperoleh pengalaman menggunakan kemudahan dan peralatan terkini, yang menyediakan anda untuk bekerja dalam industri atau kajian lanjut.

Kami telah membangun dan mengekalkan hubungan yang kukuh dengan perniagaan tempatan, komuniti serantau dan profesional persekitaran yang dibina. Ini telah membawa kepada pelajar dan graduan kami bekerja bersama-sama di projek-projek yang secara langsung memberi kesan kepada kawasan tempatan, dan juga banyak pelajar kami yang bekerja di amalan seni bina yang dihormati di seluruh dunia.

Kemudahan yang canggih

Kent School of Architecture dilengkapi dengan sumber terkini termasuk studio reka bentuk moden, bengkel model khusus yang memaparkan kemudahan pemotongan laser dan percetakan 3D, dan studio komputer dengan teknologi terkini.

Ruang kritikal digital yang canggih kami mempunyai lapan skrin teknologi tinggi, 70-inci uTouch dengan resolusi HD. Ini memberikan pelajar dan tutor kami peluang untuk berinteraksi dan menyumbang kepada pembentangan dan tutorial.

Ajaran inspirasi

Kakitangan akademik kami yang berpengalaman mempunyai pengalaman bertahun-tahun dalam pengajaran di peringkat ijazah dan kekuatan tertentu dalam aspek sejarah, alam sekitar, teknikal dan digital subjek. Kami mengambil pendekatan inovatif untuk mengajar yang membangunkan keyakinan reka bentuk anda melalui percubaan dan kerja projek.

Kajian akademik anda dilengkapi dengan skema mentoring dengan Royal Institute of British Architects (RIBA). Anda juga mendapat manfaat daripada penglibatan praktikal dengan arkitek dan projek tempatan, serta pengalaman belajar yang ada di luar Sekolah Seni Bina Kent seperti lawatan lapangan dan lawatan belajar.

Kecemerlangan penyelidikan

Kent School of Architecture mempunyai reputasi antarabangsa untuk kualiti penyelidikannya. Kakitangan penyelidikan kami aktif dalam persidangan akademik dan profesional, baik secara nasional dan antarabangsa, dan muncul dan menerbitkan media tempatan dan nasional.

Kami mempromosikan penyelidikan inovatif dan interdisipliner, menekankan reka bentuk yang mampan. Kami menganjurkan dua pusat penyelidikan: Pusat Penyelidikan dalam Senibina Eropah (CREAte) dan Pusat Senibina dan Alam Sekitar yang Mampan (KESUS).

Prospek yang mengagumkan

Belajar dengan Kent School of Architecture melengkapkan anda untuk kerjaya yang berjaya. Selain meningkatkan kemahiran profesional anda, kami juga membangunkan kemahiran anda yang boleh dipindah seperti komunikasi, kerja pasukan, menyelesaikan masalah dan literasi komputer.

Kebanyakan pelajar kami terus bekerja di amalan seni bina yang dihormati di seluruh dunia, seperti Grimshaw Architects, Farrells, HLM Architects, HOK, Jestico Whiles, dan Herzog

Pengiktirafan profesional

Program kami disahkan oleh RIBA, dan anugerah tersebut ditetapkan oleh Lembaga Pendaftaran Arkitek (ARB). Ini membolehkan anda bekerja ke arah akreditasi penuh sebagai arkitek profesional.

Penyelesaian yang berjaya dalam Kejuruteraan BA (Hons) memberikan pengecualian dari Bahagian 1 peperiksaan ARB / RIBA, sementara program MArch dua tahun memberikan pengecualian dari Bahagian 2 ujian ARB / RIBA.

Lokasi

Kent School of Architecture didasarkan pada kampus Canterbury kami dengan kemudahan akademik dan kemudahan kelas pertama. Kami dilengkapi dengan sumber-sumber terkini dan suasana indah kami menawarkan banyak ruang yang tenang untuk belajar dan bersantai.

Semua yang anda perlukan di kampus adalah dalam jarak berjalan kaki, termasuk kedai am, kedai buku, bank, pusat perubatan dan farmasi. Anda boleh pergi ke kampus untuk meneroka bangunan zaman pertengahan di bandar, pub bersejarah dan pelbagai kedai, dan London hanya satu jam perjalanan dengan kereta api.

Lokasi

Canterbury

Marlowe Building

Alamat
Kent School of Architecture,
Marlowe Building,
University of Kent

CT2 7NR Canterbury, England, United Kingdom
Telefon
+44 1227 824689