Baca keterangan rasmi

Diilhamkan oleh masa lalu kami untuk membantu membentuk masa depan anda

Dengan 50 tahun kecemerlangan akademik di belakang kami sebagai Universiti, kami terus mengembangkan reputasi antarabangsa dan penyediaan kursus. Kami sentiasa menjadi perintis dalam membangunkan subjek kursus baru, mencerminkan dan menjangkakan keperluan majikan, pelajar dan masyarakat keseluruhannya.

Bradford adalah universiti pertama di luar London untuk menawarkan kursus sarjana separuh masa, dan kursus kami direka bentuk sebagai tindak balas kepada landskap perniagaan, sosial, saintifik dan alam sekitar yang berubah.

Dari Sekolah Perniagaan moden yang pertama, yang mempunyai reputasi antarabangsa, ke ijazah Pengajian Keamanan yang pertama, kami terus menawarkan pembelajaran yang relevan, praktikal dan berguna untuk semua pelajar kami.

Hari ini persatuan kami dengan majikan telah berkembang di seluruh dunia. Kerjasama kami terdiri daripada persatuan dengan majikan tempatan melalui inisiatif penglibatan majikan kami, kepada perkongsian di luar negara termasuk di Singapura, Brunei, Malaysia, Pakistan dan India.

"Anda boleh yakin dengan perkembangan Universiti anda pada masa akan datang dengan dinamisme yang sama seperti yang telah ditunjukkan pada masa lalu - pendidik lelaki dan wanita yang menerima pendidikan dan latihan yang relevan dengan keperluan masyarakat kita yang berubah."

Harold Wilsonbekas Perdana Menteri dan Canselor pertama kita

Strategi, Dasar, Misi dan Nilai

Segala-galanya, tidak kira berapa kecil, menjadi sebahagian daripada misi kami sebagai sebuah institusi dan strategi korporat kami.

Nilai dan dasar kami ada untuk memastikan bahawa, dalam mencapai matlamat kami, kami berbuat demikian dengan adil dan sebaik mungkin.

Visi kami tentang kampus yang lestari

Di University of Bradford kami komited untuk mengekalkan kemampanan dan telah memenangi pengiktirafan untuk kampus kami yang mampan, dan kami adalah salah satu daripada Ecoversities yang terkemuka di dunia.

Visi kami termasuk memenuhi empat objektif teras:

Bekerja ke arah pendidikan lestari

Membentuk masa depan yang lebih mantap dengan melibatkan pelajar, kakitangan, masyarakat setempat dan majikan mengenai kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan dalam usaha mencapai pembangunan yang mampan.

Bekerja ke arah persekitaran yang sihat

Melindungi alam sekitar dengan meminimumkan penggunaan sumber dan pelepasan kami sementara juga meningkatkan persekitaran sekitar.

Bekerja ke arah kesejahteraan sosial

Mewujudkan suasana yang lebih mesra dan lebih mesra di mana pelajar, kakitangan dan komuniti tempatan boleh hidup, berinteraksi, belajar, dan aktif.

Bekerja ke arah ekonomi yang berkembang maju

Membangunkan penyelidikan, inovasi dan pemindahan pengetahuan untuk membawa kemakmuran yang lebih besar kepada pelajar, Universiti, Bandar dan Wilayah.

Penyelidikan

University of Bradford adalah sebuah universiti teknologi dengan pengalaman penyelidikan canggih selama lebih dari 50 tahun.

Penyelidikan kami disenaraikan dalam 50 teratas di UK (HEFCE, 2014) untuk kualiti penyelidikan dengan tiga suku yang dikategorikan sebagai baik di peringkat dunia atau di peringkat antarabangsa yang cemerlang.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

DBA

University of Bradford

The Bradford Doctorate in Business Administration (DBA) adalah puncak pendidikan pengurusan dan telah dilancarkan pada tahun 2001. Ijazah kedoktoran ini secara akademik k ... [+]

Gambaran keseluruhan

The Bradford Doctorate in Business Administration (DBA) adalah puncak pendidikan pengurusan dan telah dilancarkan pada tahun 2001. Ijazah kedoktoran ini secara akademik ketat sebagai PhD tetapi direka untuk pengurus profesional berpengalaman senior.

Ia menghubungkan teori dan konsep akademik dengan amalan perniagaan dan pengurusan.

Dalam fasa pertama program ini, anda akan menjalankan kajian lanjutan mengenai amalan pengurusan, mengkaji teori sedia ada dan mengkaji kaedah penyelidikan di bawah bimbingan ahli akademik dan pengamal terkemuka.

Fasa kedua melibatkan menjalankan kajian empirikal dan menulis disertasi di bawah bimbingan dua penyelia penyelidikan berpengalaman.... [-]

United Kingdom Bradford
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
4 - 7 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Doktor Falsafah

University of Bradford

Anda akan menjalankan penyelidikan di bawah pengawasan fakulti antarabangsa, berpengalaman, dan sangat komited. Di samping diselia oleh dua penyelidik yang mantap, anda a ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program PhD kami menawarkan peluang penyelidikan sepenuh masa dan sambilan dalam pelbagai bidang subjek perniagaan dan pengurusan.

Anda akan menjalankan penyelidikan di bawah pengawasan fakulti antarabangsa, berpengalaman, dan sangat komited. Di samping diselia oleh dua penyelidik yang mantap, anda akan mengambil bahagian dalam latihan penyelidikan yang memberikan anda pengetahuan dan kemahiran untuk merekabentuk dan menjalankan penyelidikan yang ketat.

Kami menggalakkan dan menyokong anda untuk menyediakan dan mengemukakan kertas kerja kepada persidangan akademik dan jurnal. Kami juga menggalakkan anda untuk melibatkan diri dalam aktiviti pengajaran yang membolehkan anda memperoleh pengalaman berharga pengajaran tinggi dan menyediakan anda untuk pasaran pekerjaan.... [-]

United Kingdom Bradford
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 7 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bradford

Bidang penyelidikan hanya menunjukkan secara meluas, dan kakitangan kami menyimpan banyak tempat dengan pendekatan kreatif dan inovatif untuk membahaskan sama ada mereka ... [+]

Gambaran keseluruhan

Semua Bahagian Akademik di Sekolah Sains Sosial menjemput aplikasi PhD.

Bidang penyelidikan hanya menunjukkan secara meluas, dan kakitangan kami menyimpan banyak tempat dengan pendekatan kreatif dan inovatif untuk membahaskan sama ada mereka baru atau biasa - dan analisis intelektual, kedua-duanya ditubuhkan dan memecahkan laluan.

Subjek yang kami seliaikan meliputi bidang-bidang berikut:

Kajian PembangunanKajian KeamananPsikologiSosiologi dan KriminologiKerja Sosial dan Penjagaan Sosial

Melakukan PhD adalah peluang yang menarik tetapi juga boleh menjadi agak menakutkan kerana terdapat banyak peringkat untuk memikirkan termasuk aplikasi, ketibaan, kemasukan, jangkaan, dan kemajuan untuk menamakan tetapi beberapa. Di Pusat Pengajian Sains Sosial, kami percaya adalah penting bahawa, walaupun pelajar penyelidikan kami bekerja pada projek individu, mereka tidak berfungsi secara berasingan. Kami menawarkan pelbagai peluang untuk latihan, mengembangkan kemahiran, sesi penyeliaan biasa dan sokongan rakan sebaya yang berterusan.... [-]

United Kingdom Bradford
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bradford

Program Doktor Falsafah kami membolehkan anda menjalankan penyelidikan undang-undang di bawah pengawasan fakulti antarabangsa, berpengalaman, dan sangat komited kami. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Doktor Falsafah kami membolehkan anda menjalankan penyelidikan undang-undang di bawah pengawasan fakulti antarabangsa, berpengalaman, dan sangat komited kami.

Anda akan diawasi oleh dua ahli akademik kakitangan, dan mengambil bahagian dalam program latihan penyelidikan yang memberikan anda pengetahuan dan kemahiran untuk merekabentuk dan melaksanakan projek penyelidikan PhD yang ketat.

Anda juga mempunyai peluang untuk membentangkan kerja anda dalam seminar penyelidikan Sekolah Undang-Undang dan persidangan pelajar penyelidikan pascasiswazah tahunan Fakulti. Ini akan membolehkan anda membincangkan penyelidikan anda dengan rakan-rakan PhD pelajar dan kakitangan di Sekolah dan Fakulti yang lebih luas.... [-]

United Kingdom Bradford
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 7 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu