Selinus University of Science and Literature

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti kami adalah institusi yang bebas dan peribadi. Ia didaftarkan secara sah sebagai IBC dalam keadaan Commonwealth of Dominica dan di Itali sebagai pertubuhan tetap. Ia adalah sebuah universiti antarabangsa yang bebas secara eksklusif terlibat dalam pendidikan dalam talian dan pembelajaran jarak jauh: dengan kata lain sebuah universiti terbuka untuk orang dewasa yang menjalankan tugas institusinya dengan serius.

Pelajar dewasa kita bekerja keras untuk mendapatkan ijazah mereka. Universiti ini tidak dan tidak pernah menjadi kilang gelaran dan kami akan menolak permohonan tersebut dengan segera. Penekanan utama kami adalah untuk menawarkan pendidikan berkualiti tinggi kepada pelajar dewasa kami. Ijazah yang dianugerahkan oleh Universiti Selinus telah diiktiraf di peringkat antarabangsa oleh sektor swasta dan diterima oleh perniagaan multinasional.

Mengenai akreditasi, terutamanya untuk pelajar dari Amerika Syarikat, kita tidak pernah tamat menerangkan sistem realiti. Akreditasi pendapatan di Amerika Syarikat adalah sukarela

Sekolah biasanya membiasakan diri dengan piawaian agensi dengan lebih baik dari masa ke masa dan menghabiskan beberapa bulan untuk membuat kajian semula akreditasi mereka. Sekiranya mereka lulus kajian semula dan mendapat akreditasi, ia adalah pengesahan sekolah mereka sebagai institusi pengajian tinggi yang sah yang memenuhi tahap kualiti yang boleh diterima. Sesetengah sekolah mungkin termasuk status akreditasi mereka dalam maklumat kolej yang mereka sampaikan kepada pelajar yang berpotensi.

Sama seperti terdapat agensi pengiktirafan yang diiktiraf, terdapat agensi yang tidak diiktiraf. Ini bermakna bahawa piawaian mereka tidak dikaji semula oleh Jabatan Pendidikan atau oleh CHEA. Terdapat pelbagai sebab mengapa agensi tidak dapat dikenali. Sebagai contoh, agensi mungkin bekerja ke arah pengiktirafan dengan Jabatan atau CHEA, atau ia mungkin tidak memenuhi kriteria untuk pengiktirafan oleh salah satu organisasi. Apapun alasannya, penting untuk memastikan ini apabila meneroka maklumat kolej.

Anda harus melihat agensi pengiktirafan yang tidak diiktiraf dengan berhati-hati sehingga anda dapat menilai reputasi mereka. Agensi tidak diiktiraf tidak semestinya mempunyai standard kualiti yang rendah, tetapi penting untuk mengetahui bahawa banyak majikan AS hanya mengiktiraf derajat dari institusi yang diakreditasi oleh agensi yang diiktiraf.

Atas sebab ini, Universiti kami hanya menerima pelajar yang sudah pun ditubuhkan secara profesional. Pelajar kita menggunakan ijazah, bukan untuk mencari kerja, tetapi untuk mengesahkan peranan profesional mereka, yang sudah berjaya dilancarkan. Dengan ijazah dari Universiti Selinus mendapat penghargaan, penghormatan, dan prestij, dan sering meningkatkan kedudukan sosial dan bekerja.

126129_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Bagaimana untuk belajar di Selinus

SUSL Home Studio

Kursus-kursus darjah Selinus University mengikut jaraknya terdiri daripada kajian mengenai buku teks yang dijelaskan dan pengeluaran Laporan mengenai pembacaan buku teks yang dijalankan, mengikut garis panduan yang ditetapkan oleh Universiti Selinus dan Pedagogical yang dapat anda temukan dalam "pedagogi" pautan laman web Universiti Selinus.

Pelajar dewasa boleh mendaftar di program APEL (Akreditasi Pembelajaran Pengalaman Terdahulu). Program ini dikhaskan untuk profesional, usahawan, pengurus, pegawai, penulis, artis, dan sebagainya. Dengan diploma sekolah tinggi dan sekurang-kurangnya 25 tahun dan 3 tahun aktiviti. Menunjukkan dalam kajian, mereka telah memilih cabang. 30 tahun diperlukan untuk Ph.D.

Pedagogi

Sistem kurikulum Universiti Sains dan Sastera Selinus, disesuaikan dengan setiap pelajar dan didasarkan pada "unit pengajaran" yang terdiri daripada teks, pemberian, kuliah, kursus video, e-buku. Peperiksaan digantikan oleh laporan pembelajaran pendek (Unit Peperiksaan) yang dibangunkan sebagai disertasi mini.

Bahan kajian, mengikut disiplin pengajian, dipilih dan dipilih untuk menggalakkan pemikiran kritis dan penerapan praktikal pengetahuan yang diperoleh. Kaedah pedagogis dilaksanakan untuk membantu pelajar, orang dewasa, sering terlibat dalam kerja dan keluarga, untuk berfikir secara kritikal dan untuk menyampaikan secara terperinci buku dan pelajaran video yang disyorkan di satu pihak dengan meningkatkan keupayaan intelektualnya, yang lain kemampuan untuk mengembangkan tulisan bersepadu projek.

Sistem pembelajaran pendidikan tanpa daya yang memimpin pelajar, diikuti oleh Penasihat Pelajarnya, untuk mengukuhkan program pembelajaran khusus secara bebas berdasarkan pemerolehan peribadi untuk memenuhi waktunya dan mencapai objektifnya. Di Universiti Selinus pelajar tidak mempunyai kewajipan untuk belajar dengan segera atau sebelum tarikh tertentu. Dia boleh membaca teksnya dan mengkaji semula setiap pelajaran video berkali-kali, menemui kaedah pembelajaran peribadi mereka sendiri. Lebih-lebih lagi, dia boleh berunding dengan Penasihat Pelajarnya pada bila-bila masa, untuk bantuan, penjelasan, sokongan.

Apa yang dinilai untuk tujuan kurikulum bukanlah maklumat yang mudah dipelajari, kerana evolusi pemikiran pelajar melampaui pandangan mudah tentang subjek nosional, mesti di atas semua kekuatan nilai hati nurani dan kesadaran bahwa kajian ini bukanlah pemprosesan sederhana untuk lebih kurang anggapan berguna, sebagai model yang boleh digunakan dengan berkesan untuk keperluan sosial mereka, manusia dan sivil.

Secara ringkasnya, model pedagogi dari Universiti Selinus adalah "membawa" pengalaman sebenar pelajar dalam konteks pendidikan yang berguna dalam meningkatkan keupayaan intelektual dan penilaian diri global terhadap kemahiran potensinya, agar dapat mencapai kecerdasan dan profesional mereka dengan cepat matlamat.

Pengiktirafan kredit dari Universiti Selinus diberikan sebahagiannya oleh "membaca" pengkritik profesional pelajar dan sebahagiannya dengan menilai laporan yang dijalankan oleh pelajar yang menggantikan peperiksaan tradisional.

Pelajar Universiti Selinus adalah orang dewasa yang terlibat dalam dunia buruh dan profesional. Untuk mendaftarkan diri anda mesti mempunyai umur sekurang-kurangnya 23 tahun untuk program biasa dan sekurang-kurangnya 25 tahun untuk program APEL untuk profesional. Untuk mendaftarkan diri dalam program untuk menganugerahkan Ph.D. diperlukan sekurang-kurangnya 30 tahun.

Lokasi

London

Alamat
71-75 Shelton Street
WC2H 9JQ London, England, United Kingdom

Bologna

Alamat
Via Pompeo Scipione Dolfi, 4 – 40122
Bologna, Emilia-Romagna, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: