Baca keterangan rasmi

58449_girl-ethiopian-child-portrait-38634.jpeg

Visi kami adalah masyarakat yang sama dan mampan, di dalam dan luar negara, di mana semua orang boleh hidup selamat, memenuhi kehidupan bebas daripada kemiskinan dan ketidakadilan. Kami percaya dengan penuh semangat bahawa penyelidikan, pengetahuan dan bukti yang canggih sangat penting dalam membentuk perubahan yang diperlukan untuk wawasan kami yang lebih luas untuk direalisasikan, dan untuk menyokong orang, masyarakat dan institusi untuk meninjau cabaran-cabaran yang akan datang. Tetapi konteks dan cabaran global yang dinamik memerlukan penyelidikan dan pengetahuan baru, dibangunkan dan dikongsi dengan cara baru.

Bagaimana kita akan membuat perbezaan

Melalui komitmen kami untuk melibatkan kecemerlangan yang digunakan di seluruh bidang penyelidikan dan pengetahuan, pengajaran dan pembelajaran, dan komunikasi dan impak, kami akan bekerja di dalam dan luar negara dalam pembelajaran bersama ke arah transformasi yang mengurangkan ketidaksamaan, mempercepatkan kemampanan dan membina lebih banyak masyarakat yang inklusif dan selamat.

Bekerjasama dalam menangani cabaran global

Strategi 2015-2020 kami disokong oleh tiga cabaran yang menentukan.

Kurangkan ketidaksamaan

Mengurangkan ketidaksamaan termasuk ketidaksamaan ekonomi, sosial dan politik yang bersilang dan mengancam untuk melemahkan kemajuan masa depan dalam mengurangkan kemiskinan, dan memastikan manfaat pertumbuhan ekonomi global lebih menyumbang kepada peningkatan kehidupan dan kesejahteraan masyarakat di mana-mana.

Mempercepatkan kemampanan

Mempercepat kelestarian untuk memenuhi cabaran perubahan alam sekitar dan iklim yang mendesak oleh ekonomi dan masyarakat penstrukturan semula dan mencari laluan pembangunan yang menangani permintaan global untuk sumber-sumber sementara menjamin kehidupan dan keadilan tempatan dalam dunia yang semakin bertekanan dan urbanisasi.

Membina masyarakat yang inklusif dan selamat

Membina masyarakat yang inklusif dan selamat di mana rakyat dilindungi daripada ancaman daripada konflik serta kejutan alam sekitar, ekonomi, politik dan sosial, dan merasakan bahawa mereka mempunyai kepentingan dalam tadbir urus komuniti di mana mereka hidup.

Kami akan membangun dan menerapkan pendekatan kecemerlangan yang terlibat, termasuk memperkukuhkan perkongsian global, untuk memastikan kerja kami menyumbangkan banyak untuk menghadapi cabaran-cabaran ini.

Matlamat kami

  1. Sumbangan kepada transformasi yang mengurangkan ketidaksamaan, mempercepatkan kemampanan dan membina masyarakat yang inklusif, selamat.
  2. Menambah keunggulan yang terlibat dan keempat-empat pilar di semua yang kami lakukan.
  3. Bekerja secara tempatan dan global dalam pembangunan sejagat pembangunan.
  4. Mewujudkan institut yang berkembang maju dari segi kewangan dan organisasi, dan hidup nilai-nilainya.

Apakah kecemerlangan yang terlibat?

Kecemerlangan yang terlibat adalah pendekatan tersendiri IDS untuk membina dan menggerakkan pengetahuan, dan mengajar dan belajar bersama untuk pembangunan. Kecemerlangan yang bererti bermakna bahawa kualiti kerja kami (kecemerlangan) bergantung kepada ia menghubungkan dan melibatkan mereka yang berada di tengah-tengah perubahan yang ingin kita lihat (terlibat).

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Falsafah

Institute of Development Studies

Kami menawarkan program penyeliaan penyelidikan yang membawa kepada PhD dalam topik yang berkait rapat dengan keutamaan penyelidikan semasa kami. ... [+]

Pemimpin dunia dalam kajian pembangunan

IDS adalah institusi global terkemuka untuk penyelidikan, pengajaran dan pembelajaran pembangunan, dan kesan dan komunikasi, yang berpusat di University of Sussex. Universiti Sussex menduduki tempat pertama di dunia untuk kajian pembangunan. Peringkat Dunia QS ini mencerminkan reputasi dan kualiti penyelidikan dan penawaran kursus di seluruh kampus, termasuk oleh IDS.

Penyelidikan di IDS

IDS didedikasikan untuk mengkaji mengenai proses pembangunan sosial, politik dan ekonomi untuk memahami isu-isu kemiskinan dan isu-isu berkaitan pembangunan di negara-negara tempatan, nasional dan global. Melalui penyelidikan kami, kami berusaha untuk mencapai visi kami tentang masyarakat yang sama dan mampan, baik di dalam dan luar negara, di mana setiap orang boleh hidup dengan selamat, memenuhi kehidupan bebas daripada kemiskinan dan ketidakadilan.... [-]

United Kingdom Brighton
Permintaan Maklumat
English
Sambilan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Institute of Development Studies Library Road Brighton BN1 9RE UK
Brighton, England, United Kingdom