Institute of Development Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai IDS

Institute of Development Studies (IDS) adalah organisasi penyelidikan dan pembelajaran global untuk perubahan yang saksama dan mampan. Dengan kerjasama dengan University of Sussex, IDS menduduki ranking pertama di dunia untuk kajian pembangunan oleh QS University Rankings.

Kami menyediakan penyelidikan, pembelajaran dan pengajaran kelas dunia untuk mengubah pendekatan untuk pembangunan yang adil dan mampan yang membantu memastikan kehidupan yang lebih baik untuk semua orang, di mana-mana sahaja.

Belajar dengan yang terbaik

Pelajar dan penyelidik di IDS datang dari seluruh dunia dan bersatu dalam komitmen mereka untuk membantu menyelesaikan masalah dunia seperti penyakit, perubahan iklim dan konflik.

IDS berada di barisan hadapan pembangunan. Tidak seperti di banyak universiti tradisional, pelajar kami dikelilingi oleh penyelidik dalam tindakan, semua bekerja untuk perubahan yang saksama dan mampan. Kualiti pengajaran dan kepelbagaian badan pelajar antarabangsa kami mewujudkan persekitaran yang memberi inspirasi, memberitahu dan membolehkan juara pembangunan generasi akan datang untuk belajar dengan yang terbaik.

Ijazah kami menarik para pelajar yang bekerja di INGO, kerajaan, organisasi masyarakat madani, institusi akademik, perniagaan dan di tempat lain yang ingin memajukan pemahaman teoretikal dan praktikal pembangunan, meningkatkan prospek kerjaya mereka, dan menjadikan dunia menjadi tempat yang lebih baik.

Graduan kami telah mengambil alih jawatan kanan dalam organisasi global seperti Bank Dunia dan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, dan memimpin organisasi masyarakat madani, serta menjadi Menteri dan pegawai di negara-negara kerajaan di seluruh dunia. Pada tahun 2018, alum Carlos Alvarado Quesada dipilih sebagai Presiden Costa Rica.

Ketahui lebih lanjut mengenai kursus tuan sarjana kami, program penyelidikan PhD kami yang popular, dan kursus latihan profesional kami.

Lokasi

Brighton

Alamat
Institute of Development Studies
Library Road
Brighton BN1 9RE UK

Brighton, England, United Kingdom

Program-program