Institute of Development Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

PhD oleh Penyelidikan

1 di dunia untuk Pengajian Pembangunan (Peringkat Universiti Dunia QS mengikut Subjek 2020) - Institute of Development Studies (IDS) mengubah pengetahuan, tindakan dan kepemimpinan yang diperlukan untuk pembangunan yang lebih adil dan lestari di peringkat global, melalui penyelidikan, pembelajaran dan penyelidikan bertaraf dunia kami mengajar.

Penyelidikan kedoktoran di IDS

Penyelidikan kedoktoran adalah bahagian penting IDS, dengan kira-kira 50 pelajar PhD pada bila-bila masa meneroka pelbagai topik di Asia, Afrika, Balkan, Amerika Latin dan Timur Tengah.

Sebagai sebahagian daripada komuniti kami yang berkembang pesat, anda akan bekerja di bawah pengawasan dua Felo Penyelidik, dan akan mendapat akses kepada peluang penyelidikan dan pengajaran, serta siri seminar yang besar yang disampaikan oleh profesional dan pengamal pembangunan terkemuka.

Anda tiba di IDS akan melengkapkan anda dengan latihan yang diperlukan untuk melancarkan karier anda di akademik, kerajaan, masyarakat awam atau sektor swasta, dan membuat perbezaan nyata dalam membawa perubahan transformatif.

Bidang Pengajian

Kami mengalu-alukan penyertaan dari penyelidik yang berkongsi komitmen kami untuk:

 • menegakkan keadilan iklim dan alam sekitar
 • mengurangkan ketaksamaan yang melampau
 • memupuk kehidupan yang sihat dan memuaskan
 • memelihara masyarakat yang inklusif, demokratik dan bertanggungjawab.

Kami sangat berminat dengan karya yang menunjukkan keaslian dalam menangani topik yang berkaitan dengan karya kluster penyelidikan kami:

 • perniagaan
 • bandar-bandar
 • digital
 • tadbir urus
 • kesihatan
 • kesan dan dasar
 • penyertaan
 • kuasa
 • politik sumber
 • niaga hadapan luar bandar.

Kerjaya masa depan

Kami bangga dengan graduan PhD kami yang menentukan dan menyelesaikan beberapa cabaran global yang paling mendesak dalam pekerjaan mereka sebagai:

 • menteri dalam kerajaan negara dan penjawat awam
 • pegawai atasan dalam organisasi pembangunan seperti UNDP dan Bank Dunia
 • pemimpin organisasi masyarakat sivil termasuk Mama Cash dan Action Aid
 • ahli akademik berprofil tinggi di universiti di seluruh dunia.

"Belajar di IDS berpotensi mengubah pandangan anda tentang dunia - anda banyak belajar dari komuniti yang sangat kaya dan pelbagai ini."
Jorge Adrian-Ortiz-Moreno, lulusan PhD IDS

Penyeliaan dan penilaian

Setiap penyelidik PhD mempunyai minimum dua penyelia. Bilangan jam penyeliaan formal akan berbeza sepanjang PhD bergantung kepada pelajar, penyelia dan jenis penyelidikan. IDS menerbitkan Memorandum Persefahaman yang menetapkan harapan mengenai pengawasan.

Sepanjang pengajian PhD anda, anda diharapkan dapat memberikan dua seminar kepada komuniti IDS. Yang pertama, pada akhir Tahun Satu dipanggil Seminar Outline Penyelidikan dan ini memberikan gambaran keseluruhan rancangan PhD anda sebelum memulakan kerja lapangan. Yang kedua berlaku pada pertengahan Tahun 3. Ini dipanggil Seminar Work in Progress dan memfokuskan pada hasil penyelidikan dan keseluruhan hujah yang dibuat dalam disertasi.

Karya PhD anda diperiksa oleh disertasi dan viva. Tesis anda tidak boleh melebihi 80,000 patah perkataan. Had ini merangkumi nota kaki dan bibliografi tetapi tidak termasuk lampiran.

Syarat kemasukan

Anda biasanya diharapkan mempunyai Kelayakan (rata-rata 60% keseluruhan) dalam peringkat Sarjana. Kelayakan anda mestilah dalam subjek sains sosial yang berkaitan. Dalam keadaan yang luar biasa, anda mungkin dipertimbangkan untuk memperoleh ijazah sekiranya anda mempunyai kelayakan dalam bidang subjek yang berbeza. Anda juga mesti menunjukkan bukti pengalaman kerja profesional yang besar di negara membangun atau pekerjaan yang berkaitan dengan pembangunan.

Keperluan bahasa Inggeris

Pelajar mesti mahir berbahasa Inggeris. Keperluan minimum adalah, misalnya, gred IELTS 7.0 keseluruhan dan tidak kurang dari 6.5 di setiap bahagian ujian IELTS. Untuk maklumat terperinci mengenai keperluan bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa, sila lihat laman web Universiti Sussex .

Maklumat kemasukan untuk pemohon

Anda mesti mengemukakan cadangan penyelidikan garis besar dari empat hingga lima halaman yang menunjukkan sifat, cita-cita dan persoalan penyelidikan utama projek penyelidikan anda. Ketahui cara menulis cadangan penyelidikan.

Kehadiran di IDS

Kehadiran anda di IDS sangat penting pada peringkat awal PhD anda ketika cadangan penyelidikan disiapkan (tahun pertama) dan kemudian, setelah kerja lapangan, pada tahap menulis hasil penyelidikan (tahun ketiga). Tempoh maksimum pendaftaran adalah empat tahun, tetapi PhD dapat diselesaikan dalam tiga tahun.

Bagaimana kami menilai permohonan anda

Semasa menilai permohonan anda, kami mempertimbangkan banyak faktor termasuk: kualiti cadangan penyelidikan anda, kelayakan akademik anda, sesuai dengan keutamaan penyelidikan IDS, pengalaman pengembangan sebelumnya, kemahiran bahasa dan ketersediaan pengawas yang sesuai.

Semua aplikasi dinilai oleh Pasukan Pengajaran dan Pembelajaran IDS dengan input dari penyelia yang berpotensi. Anda juga akan ditemu ramah mengenai rancangan penyelidikan PhD anda. Sekiranya permohonan anda berjaya, anda akan dihubungi oleh Pasukan Pengajaran dan Pembelajaran IDS, yang akhirnya bertanggungjawab untuk menawarkan tempat di Program PhD IDS.

Yuran dan kos belajar

IDS menghendaki pelajar mendaftar sekurang-kurangnya tiga tahun. Sebilangan besar pelajar menghabiskan masa untuk kerja lapangan di luar negara. Semasa kerja lapangan, pelajar didaftarkan sebagai pelajar jarak jauh dan dikenakan yuran yang biasanya 65% dari yuran sepenuh masa tetapi boleh berubah.

Hampir semua penyelidik PhD IDS memilih untuk melakukan penyelidikan empirikal dan kerja lapangan untuk PhD mereka. Parameter luas penyelidikan ini (topik dan negara) biasanya diputuskan oleh pelajar dan termasuk dalam proposal yang dikemukakan sebagai sebahagian daripada permohonan untuk program PhD. Penilaian yang lebih terperinci mengenai skop dan skala penyelidikan ini biasanya dikembangkan bersama dengan penyelia pada tahun pertama PhD. Kerja lapangan biasanya berlangsung antara 8 dan 12 bulan dan kos bergantung pada skop dan skala aktiviti. Contohnya, pemerhatian peserta dan wawancara kualitatif yang dilakukan di negara asal anda dan dalam bahasa yang anda kenal, mungkin tidak terlalu mahal, tetapi bekerja di negara di mana anda memerlukan visa, kelulusan etika dalam negara, dan harus menggunakan penterjemah , jurubahasa, atau pasukan penghitung untuk tinjauan kuantitatif boleh bermakna kos meningkat dengan cepat. Di mana anda tinggal, bagaimana anda melancong ke lokasi lapangan anda, teknologi apa yang anda gunakan untuk mengumpulkan dan menganalisis data dan berapa lama anda tinggal semuanya akan mempengaruhi kos. IDS tidak membiayai kos kerja lapangan. Terdapat dana persidangan kecil dan pelajar PhD boleh memohon sehingga £ 450 semasa PhD mereka jika mereka membentangkan kertas kerja di persidangan.

Setelah mencapai kemajuan besar dan menyelesaikan tiga tahun pendaftaran, pelajar boleh dibenarkan untuk berpindah ke status pra-penyerahan. IDS menganggap kemajuan besar adalah penyelesaian tiga bab empirikal, persetujuan penyelia dan seminar kerja-dalam-kemajuan yang berjaya. Sekiranya status pra-penyerahan tidak diberikan, maka bayaran sepenuh masa masih dikenakan. Bayaran pra-penghantaran adalah kira-kira £ 500 untuk setiap tahun atau sebahagian daripadanya.

Malangnya, baik IDS mahupun University of Sussex tidak dapat menawarkan sokongan kewangan. Pemohon yang memerlukan bantuan kewangan harus menghubungi Kementerian Pendidikan tempatan atau Kementerian Luar Negeri dan wakil British Council (c / o Kedutaan Besar Britain). Untuk maklumat terkini mengenai yuran, pembiayaan dan biasiswa, lawati laman web University of Sussex .

Cara memohon

Memohon melalui aplikasi dalam talian University of Sussex . Semasa mengisi borang permohonan, sila nyatakan IDS pada permohonan; kod untuk ini adalah L1604R - Pengembangan Pembangunan (IDS) (PHD).

Mencari penyelia

Anda tidak bertanggungjawab untuk mencari penyelia. Walau bagaimanapun, anda boleh menyatakan penyelia pilihan pada borang permohonan anda. Pemohon dinilai berdasarkan kelayakan akademik mereka dan perkaitannya karya mereka dengan penyelidikan satu atau lebih IDS Fellows .

Pembelajaran jarak jauh

IDS tidak dapat menerima permohonan pembelajaran jarak jauh. Kami percaya bahawa untuk kepentingan terbaik kedua-dua pelajar PhD dan Institut, sebahagian besar tempoh pengajian dihabiskan di IDS. Ini memberi peluang untuk interaksi berterusan dengan ahli dan pelajar IDS yang lain.

Cadangan penyelidikan anda

Sebagai sebahagian daripada proses permohonan, anda mesti mengemukakan cadangan penyelidikan garis besar dari empat hingga lima halaman yang menunjukkan sifat, cita-cita dan persoalan utama projek. Sebaiknya memasukkan artikel atau sampel penulisan yang menunjukkan kemampuan anda untuk melakukan penyelidikan dan menulis makalah akademik.

Sebelum memohon, baca dengan teliti panduan kami mengenai cara menulis cadangan kajian garis besar anda . Berikut adalah contoh yang baik dari cadangan penyelidikan baru-baru ini dari pemohon yang berjaya: cadangan penyelidikan PhD Barasa untuk IDS, 2017

Tarikh tutup permohonan

Kami lebih suka pelajar PhD oleh Penyelidikan bermula pada 21 September 2021 bertepatan dengan permulaan penggal musim luruh University of Sussex. Masa ini akan memaksimumkan peluang anda untuk mengambil bahagian dalam sesi dan latihan induksi, baik di IDS dan University of Sussex.

Untuk kemasukan bulan September, tarikh akhir permohonan adalah:

 • 21 Jun 2021 untuk pelajar antarabangsa
 • 21 Ogos 2021 untuk pelajar UK / EU.

Dalam keadaan luar biasa IDS boleh membenarkan pelajar memulakan PhD oleh Penyelidikan pada bulan Januari (contohnya, jika masalah visa menghalang kemasukan pada bulan September). Kami mungkin juga dapat menawarkan sedikit kelonggaran pada tarikh mula bagi pelajar yang berpindah dari organisasi lain.

Kos hidup

Ketahui kos hidup yang biasa untuk belajar di Sussex

Ketahui mengenai terma dan syarat kami

Lokasi

Brighton

Alamat
Institute of Development Studies
Library Road
Brighton BN1 9RE UK

Brighton, England, United Kingdom

Program-program