The University Of Veterinary Medicine And Pharmacy In Kosice

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Perubatan Veterinar dan Farmasi di Košice merupakan sebuah universiti satu fakulti yang menyediakan pendidikan tinggi dalam program pengajian yang diiktiraf ketiga-tiga peringkat pendidikan yang lebih tinggi. Ia adalah satu-satunya institusi seumpamanya menyediakan pendidikan veterinar ijazah dan ijazah lanjutan di Republik Slovak. Universiti itu mempunyai kira-kira 2000 pelajar dalam ketiga-tiga peringkat pengajian, daripada yang lebih 250 adalah pelajar asing. Pada masa ini universiti itu dihadiri oleh mahasiswa dan graduan dari United Kingdom, Amerika Syarikat, Ireland, Malta, Greece, Norway, Sweden, Israel, Cyprus, Iceland, Finland, Kanada, Jerman, Hong Kong dan negara-negara lain dari seluruh dunia.

The UVMP mempunyai tradisi lebih 25 tahun menyediakan kursus-kursus pendidikan aliran Inggeris yang lebih tinggi dalam kurikulum yang Ketua Perubatan Veterinar. Program pengajian yang disediakan oleh 11 jabatan, 5 klinik dan kemudahan universiti di luar sekolah khas, yang memastikan tahap tinggi persediaan praktikal dan sentuhan kekal dengan haiwan Mengikuti penilaian oleh Jawatankuasa Pendidikan EAEVE (Persatuan Eropah Pertubuhan untuk Pendidikan Veterinar), Universiti Perubatan Veterinar dan Farmasi di Košice menerima pengesahan bahawa Ketua Perubatan Veterinar kajian cawangan mematuhi kehendak Arahan EU mengenai pendidikan graduan veterinar dan pengamal.

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai UVLF, isi borang pertanyaan ke kanan. Anda juga boleh menghubungi sekolah melalui email di zas@uvlf.sk.

Lokasi

Košice

The University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Košice

Alamat
The University of veterinary medicine and pharmacy in Košice
Komenského 73

041 81 Košice, Wilayah Košice, Slovakia
Telefon
+421 915984004, +421 917841426

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: