Baca keterangan rasmi

Pan-European University (PEU) adalah institusi pengajian tinggi swasta, yang menawarkan pendidikan universiti di semua 3 kitaran pengajian dalam 20 program pengajian terakreditasi di 5 fakultinya. Sejak penubuhannya pada tahun 2004 lebih daripada 12,000 pelajar telah lulus dari kajian di PEU. Tawaran luas kandungan kajian, premis moden dan teknologi yang serba lengkap serta kemasukan ahli akademik kelas tinggi ke dalam programnya adalah hanya beberapa ciri yang mungkin ditawarkan oleh universiti kepada para pelajarnya untuk melengkapkan mereka dengan pendidikan berorientasikan praktikal mewujudkan profesional yang berjaya selepas kemasukan pasaran buruh.

Setiap lima fakulti ini memberikan cara pembelajaran yang moden, termasuk pendekatan individu, pengkhususan menarik dan latihan profesional dalam bentuk penempatan kerja. Semua matlamat yang disebutkan di atas mencapai matlamat utama universiti yang menjadi pusat kemajuan moden dalam pendidikan tinggi. Kami komited untuk menjadi pilihan ideal anda untuk permulaan yang baik dalam kehidupan kerjaya anda yang berjaya.

PEU terdiri daripada 5 fakulti, yang secara beransur-ansur menimbulkan reaksi terhadap keperluan pasaran pendidikan tinggi, mengikut urutan kronologi: Fakulti Undang-Undang (2004 ), Fakulti Ekonomi dan Keusahawanan (2005) , Fakulti Media (2007 ), Fakulti Informatik (2009) dan Fakulti Psikologi (2011) .

Sebagai satu-satunya institusi pengajian tinggi swasta di Slovakia, kami berhak menawarkan PhD. kajian dan pada masa yang sama calon-calon yang berkelayakan boleh mensasarkan untuk doktor profesional, habilitasi (profesor bersekutu) dan perasmian (profesor penuh) prosiding.

Sebagai ahli pemegangan komersial Prosperita, sebuah kumpulan pelaburan dengan tradisi perniagaan lebih dari 20 tahun, kami adalah sebahagian daripada portfolio salah satu syarikat perniagaan keluarga terkemuka di Republik Czech. Keanggotaan berfungsi sebagai prasyarat untuk kestabilan kewangan dan organisasi dan menjadi platform untuk menjadi sebahagian daripada pelaburan antarabangsa dan pasaran modal.

Sebagai bahagian penting dalam pendidikan pengalaman praktikal adalah matlamat strategik kami. Memperoleh pengalaman praktikal yang sudah ada dalam kajian ini membolehkan graduan meninggalkan pasaran buruh dengan kedudukan yang lebih baik.

Perkongsian korporat dengan IBM, Persatuan Bola Sepak Slovakia, Pusat Kebangsaan Slovakia untuk Hak Asasi Manusia, Persatuan Ejen Hartanah Negara, Berita dan Media Holding atau Persatuan Syarikat Insurans Slovak , antara lain menyampaikan tujuan untuk menyerlahkan aspek praktikal pengajian. Pakar sedang dijemput ke kursus tuisyen dan seminar khusus, bengkel dan acara profesional yang ditawarkan dengan kerjasama rakan kongsi korporat.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Falsafah

Pan-European University

Sejak tahun 2005, Fakulti Ekonomi dan Perniagaan telah mula menyediakan pelajar mereka untuk berjaya dalam persekitaran ekonomi global. ... [+]

Sejak tahun 2005, Fakulti Ekonomi dan Perniagaan telah mula menyediakan pelajar mereka untuk berjaya dalam persekitaran ekonomi global.

Matlamat utama fakulti adalah untuk menyediakan graduan yang dapat membawa kebaruan kepada perniagaan dan organisasi dan dapat terlibat dalam pasaran buruh antarabangsa.

Pada tahun 2009, fakulti telah mengemaskini program pengajian doktor yang terdahulu untuk mendekati kandungan dan metodologi pengajaran sebanyak mungkin kepada syarat-syarat kajian di universiti perniagaan berprestij di dunia. Seluruh proses pengajaran fakulti keluar dari trend perkembangan ekonomi di Slovakia dan juga di seluruh dunia.

Kualiti pendidikan dan daya tarikan pengajian telah bertambah baik juga kepada pelajar asing. Program pengajian doktoral terakreditasi terdiri daripada mata pelajaran wajib dan pilihan, di mana pelajar memperoleh pengetahuan dan kemahiran dalam pengurusan organisasi dan kepimpinan.... [-]

Slovakia Bratislava
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Pan-European University

Fakulti Media Massa beroperasi di pasaran sejak tahun 2007 dengan mana ia telah memperluaskan pendidikan dalam bidang Kajian Mass Media. ... [+]

Fakulti Media Massa beroperasi di pasaran sejak tahun 2007 dengan mana ia telah memperluaskan pendidikan dalam bidang Kajian Mass Media.

Matlamat utama fakulti adalah memberi tumpuan kepada pembangunan dan pendidikan profesional media dan pemasaran, menawarkan pengetahuan teoretikal yang berkualiti, serta kemungkinan untuk mencapai kemahiran praktikal yang kemudiannya digunakan secara kreatif dalam percetakan, online, multimedia dan pengiklanan.

Gabungan para pedagogia yang penting - ahli pendidikan dan ahli teori mahir bersama-sama dengan profesional yang terkenal dan dikenali dari amalan (wartawan, pelbagai pengurus dari bidang pengiklanan dan komunikasi dan agensi PR) adalah jaminan pendidikan moden dalam bidang yang menarik komunikasi media dan kewartawanan.... [-]

Slovakia Bratislava
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Pan-European University

Fakulti Psikologi telah ditubuhkan pada tahun 2011 dan merupakan anak bongsu dari semua fakulti PEU. ... [+]

Fakulti Psikologi telah ditubuhkan pada tahun 2011 dan merupakan anak bongsu dari semua fakulti PEU.

Matlamat utama fakulti ialah mengajar graduan masa depan untuk menerapkan prinsip psikologi, pengetahuan, model dan kaedah psikologi (mengikut etika dan kemajuan saintifik semasa) dengan cara yang dapat membantu pesakit individu, kumpulan sosial, organisasi dan syarikat dalam pembangunan, kesejahteraan dan keberkesanannya.

Proses mengajar di fakulti memberi tumpuan kepada empat subjek utama - kerja dan psikologi sosial, perundingan dan psikologi sosial. Kakitangan akademik dibentuk oleh personaliti yang bereputasi di bidang sekolah, sosial, kerja dan psikologi perundingan, serta pengantaraan. Selain daripada pedagogia dalaman, fakulti menganjurkan kelas yang diajar oleh ahli psikologi profesional.... [-]

Slovakia Bratislava
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Pan-European University

Program pengajian Undang-undang antarabangsa diajar dalam kitaran ketiga kajian universiti (studi doktoral) dengan tiga tahun pengajian standard dalam bentuk harian dan / ... [+]

Program pengajian Undang-undang antarabangsa diajar dalam kitaran ketiga kajian universiti (studi doktoral) dengan tiga tahun pengajian standard dalam bentuk harian dan / atau empat tahun pengajian dalam bentuk luaran.

Takrif profil akademik graduan:

Lulusan program pengajian doktoral dalam bidang kajian undang-undang antarabangsa menggunakan kaedah penyelidikan saintifik yang berorientasikan kepada bidang undang-undang antarabangsa, undang-undang antarabangsa swasta dan undang-undang Kesatuan Eropah. Berdasarkan kaedah pengetahuan saintifik dan penyelidikan, seorang siswazah boleh merangka konsep dan sistematik penyelesaian dan menganalisis sumber-sumber hukum antarabangsa, undang-undang antarabangsa swasta dan undang-undang Kesatuan Eropah. Beliau memastikan pembangunan lebih lanjut dalam bidang undang-undang antarabangsa dan sambungan interdisiplin dalam lingkungan sains dan antarabangsa.... [-]

Slovakia Bratislava
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu