Charles University Hussite Theological Faculty

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Fakulti Teologi Hussite ialah fakulti teologi berorientasikan pelbagai disiplin. Fakulti menyediakan pelajar untuk kerja-kerja akademik, perkhidmatan menteri dan pelbagai profesion dalam bidang pendidikan, budaya, sosial, pentadbiran negeri atau politik serta perkhidmatan di luar negara. Theological Fakulti Hussite adalah dari awalnya terikat dengan Gereja Czechoslovak Hussite yang ditubuhkan pada awal tahun 1920 dari gerakan Katolik Modernist.

Kajian dan akademik kerja di Fakulti bagaimanapun diakses oleh semua orang tanpa mengira sabitan, jantina, bangsa, fahaman politik atau pandangan mereka. Fakulti menghormati keyakinan pelajarnya dan agama toleran seperti yang dibuktikan oleh pelbagai bidang pengajian yang ditawarkan.

Yang Fakulti Teologi Hussite kini menawarkan pengajian teologi tiga sabitan Christian - teologi Hussite, teologi Ortodoks dan teologi Old Katolik serta kajian Yahudi, kajian Agama, Falsafah dan bidang-bidang bukan teologi kajian seperti kerja-kerja sosial dan kebajikan dan pedagogi.

Lokasi

Prague

Alamat
Hussite Theological Faculty
Charles University
Pacovská 350/4
Prague 4, 140 21
Czech Republic

Prague, Prague, Republik Czech

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami