Charles University Faculty of Physical Education and Sport

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fakulti Pendidikan Jasmani dan Sukan adalah salah satu daripada tujuh belas fakulti berdasarkan Charles University yang dihormati.

tarikh Czech pendidikan tinggi fizikal kembali ke zaman sebelum Perang Dunia I. Pada mulanya, terdapat pelbagai kursus pendidikan di Fakulti Perubatan. Usaha-usaha saintis progresif dan pedagogues seperti prof. Smotlacha, Borovanský, Jirásek dan Weigner membawa kepada Bill menubuhkan "Negara Institut Tyrš Pendidikan Jasmani" pada tahun 1930. Idea ini telah dilaksanakan selepas Perang dengan membentuk "Institut Pendidikan Pendidikan Jasmani di Charles University".

Pada tahun 1948 Institut telah ditubuhkan di Fakulti Pendidikan, di mana, bebas Higher School of Education telah ditubuhkan pada tahun 1953. Sebuah sekolah baru yang lebih tinggi - "Institut Pendidikan Jasmani dan Sukan" diasaskan pada tahun 1953 bersama-sama dengan "Institut Penyelidikan Pendidikan Jasmani". Kedua-dua institusi menyediakan pendidikan untuk pedagogi, saintifik dan menguruskan pekerja yang mahu meneruskan kerjaya mereka dalam bidang pendidikan jasmani dan sains sukan. Dalam penyusunan semula sekolah-sekolah yang lebih tinggi, yang berlaku pada tahun 1958, tiga jabatan Sekolah Tinggi Pelajaran dipersekutukan Institut Pendidikan Jasmani dan Sukan. Pembentukan baru telah digabungkan dengan Universiti Charles sebagai salah satu fakulti itu.

Lokasi

Prague

Alamat
Charles University in Prague
José Martího 31
Praha 6, 162 52
Czech Republic

Prague, Prague, Republik Czech

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami