Baca keterangan rasmi

fachada

kami

Tecnológico de Monterrey adalah institusi swasta, bukan keuntungan, bebas dan tidak berkaitan dengan parti politik dan agama. Ia diasaskan pada tahun 1943 berkat visi pengusaha Mexico, Eugenio Garza Sada .

kerja-kerja yang disokong oleh persatuan-persatuan sivil terdiri daripada pemimpin terkemuka dari seluruh negara ini, komited terhadap kualiti dalam pendidikan tinggi dan pembangunan Mexico.46882_rsz_medium_mapa.pngKampus dan mempunyai 31 pejabat dan 21 pejabat perhubungan antarabangsa. Ia bertujuan untuk melatih pemimpin dengan semangat keusahawanan, rasa manusia dan tahap daya saing yang tinggi.

Institusi di bahagian atas universiti swasta terbaik di dunia sesuai dengan QS World University Kedudukan; manakala EGADE Business School dianggap sebagai sekolah perniagaan terbaik di Mexico dan Amerika Latin.

Menurut Quacquerelli Symonds University Rankings, adalah universiti swasta yang terbaik di Mexico dan dengan itu pendapat majikan, Mexico 's nombor satu universiti, berdiri di dalam tahap yang sama University of Michigan, University Boston dan Universiti Duke.

Perbezaan kamidiferencia

program siswazah dan Pendidikan Eksekutif ITESM menawarkan nilai yang menggabungkan pelbagai produk dan perkhidmatan untuk menyumbang kepada pembangunan usahawan, berdaya saing di peringkat antarabangsa, memberi tumpuan kepada hasil perniagaan dan eksekutif rasa manusia yang tinggi.

Program-program yang mempunyai ciri-ciri:

  • Kualiti program pembangunan kandungan yang diajar oleh guru yang berkelayakan dalam pengetahuan dan pengalaman ..
  • Kaedah pengajaran dan pembelajaran yang memberi tumpuan kepada menyelesaikan masalah sebenar di tempat kerja menggunakan alat untuk pelaksanaan segera.
  • Penjanaan dan integrasi pasukan berprestasi tinggi komited kepada pembangunan projek-projek yang menyumbang kepada meningkatkan hasil organisasi mereka.
  • Transformasi individu yang mengambil bahagian dalam kursus-kursus dan program yang latihan membolehkan mereka untuk mencapai tahap prestasi yang lebih tinggi dan memberi mereka alat untuk mencapai terkemuka peranan dalam memenuhi matlamat syarikat anda ke hadapan.
  • Sistem Multicampus yang menawarkan liputan kebangsaan dan antarabangsa, selain mempunyai pakatan dengan pelbagai universiti dan institusi.

Untuk ini dan lebih Tecnologico de Monterrey adalah pilihan terbaik dalam Siswazah dan Pengajian Eksekutif di Mexico.

model pendidikanmodeloProgram Pendidikan Siswazah dan Eksekutif dari Tecnológico de Monterrey didasarkan pada model pendidikan terkini, inovatif dan avant-garde yang menggunakan metodologi kes, pengembangan proyek dan / atau kegiatan pengalaman yang memungkinkan peningkatan produktivitas akibat aplikasi pengetahuan segera yang diperoleh dan peluang untuk menjana rangkaian.

  • Tumpuan mata ke arah murid, yang bertanggungjawab untuk menjana pengetahuan mereka sendiri, disertai pada setiap masa oleh gurunya, yang berperanan sebagai panduan.
  • Program disokong oleh guru-guru dengan ijazah kedoktoran dan eksekutif berpotensi tinggi dengan profil pekerjaan yang sangat baik.
  • keutamaan yang tinggi untuk yang menggunakan teknologi sebagai satu pemudah cara dalam proses pengajaran dan pembelajaran dan, dalam hal tuan-tuan dan kedoktoran, menekankan penyediaan melalui perjanjian antarabangsa dan pertukaran dengan universiti-universiti terkenal di seluruh dunia.
  • program dalam talian yang memastikan akses kepada rangkaian komunikasi, kerjasama dan pembelajaran di kalangan pelajar, guru dan pakar-pakar dari seluruh dunia; serta persatuan alumni untuk mengukuhkan proses pembelajaran pelajar.

Dengan ini, Tecnologico de Monterrey menyumbang untuk melatih profesional untuk menghadapi cabaran yang dihasilkan oleh globalisasi dan perubahan yang berterusan sains dan teknologi, di samping membuka peluang-peluang baru untuk eksekutif, usahawan dan ahli perniagaan.

Program diajar dalam:
Sepanyol

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Falsafah

Tecnológico de Monterrey - ITESM

Melatih saintis saintifik yang mampu menghasilkan pengetahuan inovatif untuk menubuhkan teknologi canggih yang berkaitan dengan sektor bioteknologi, dengan penekanan khus ... [+]

PhD dalam Bioteknologi bertujuan untuk:

Melatih saintis saintifik yang mampu menghasilkan pengetahuan inovatif untuk menubuhkan teknologi canggih yang berkaitan dengan sektor bioteknologi, dengan penekanan khusus pada bidang makanan dan farmaseutikal dan sains hayat.Pemimpin keretapi atau kolaborator dalam bidang penyelidikan yang disebutkan dalam kumpulan penyelidikan kebangsaan dan antarabangsa.

Khususnya, program ini bertujuan untuk melatih penyelidik:

Bebas, dengan kemahiran, pengetahuan dan kemahiran untuk mengenal pasti peluang, membangun dan mengarahkan projek-projek penyelidikan yang berkaitan dan relevan untuk pembangunan bioteknologi Mexico.Diiktiraf atas keupayaannya untuk mewujudkan pengetahuan dan mempromosikan penyelesaian teknologi di kawasan bioteknologi untuk pusat penyelidikan, sektor: produktif, pendidikan, akademik dan sosial negara.Mampu menghubungkan dengan sektor produktif supaya buah-buahan penyelidikan diterjemahkan ke dalam teknologi, proses dan produk yang lebih baik yang memacu pembangunan negara.Mampu mencipta, menyebarkan dan menghantar pengetahuan dengan cara yang beretika dengan tanggungjawab yang tinggi dan komitmen sosial.Kelebihan... [-]
Mexico Monterrey
Og 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
4 - 5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tecnológico de Monterrey - ITESM

Program Doktor dalam Inovasi Pendidikan bertujuan untuk melatih para penyelidik yang mampu memberikan pengetahuan baru yang akan menyumbang kepada kemajuan disiplin merek ... [+]

Program Doktor dalam Inovasi Pendidikan bertujuan untuk melatih para penyelidik yang mampu memberikan pengetahuan baru yang akan menyumbang kepada kemajuan disiplin mereka dan yang tertakluk kepada penerbitan, pemindahan dan permohonan. Dalam hal ini, program ini telah direka untuk melatih orang yang mampu merancang, melaksanakan dan menilai penyelesaian pendidikan kepada masalah kompleks negara dan masyarakat kontemporari. Program ini mempunyai empat bidang penyelidikan yang membolehkan mengklasifikasikan projek-projek guru dan pelajar: kajian psychopedagogical, kajian mengenai pembangunan dan penggunaan teknologi, kajian sosiokultural dan kajian disiplin. Ia adalah program yang memerlukan pelajar untuk belajar sepenuh masa, untuk tinggal di kawasan metropolitan Monterrey semasa pengajian kedoktoran mereka dan untuk mengambil penginapan akademik di Mexico atau di luar negara dengan universiti yang mana Tecnológico mempunyai perjanjian. Ia berlangsung selama lapan semester atau kurang, bergantung pada kajian terdahulu yang dimiliki oleh pemohon.... [-]

Mexico Monterrey
Og 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tecnológico de Monterrey - ITESM

Doktor di Nanoteknologi bertujuan untuk mempromosikan rantaian nilai menggunakan asas-asas nanosciences untuk menghasilkan pengetahuan saintifik yang lebih maju yang meni ... [+]

Doktor di Nanoteknologi bertujuan untuk mempromosikan rantaian nilai menggunakan asas-asas nanosciences untuk menghasilkan pengetahuan saintifik yang lebih maju yang meningkatkan pembangunan produk dan / atau perkhidmatan nanoteknologi yang inovatif, dan mengenalpasti peluang keusahawanan berasaskan teknologi yang meningkatkan manfaat berdaya saing negara

Kelebihan

guru

Program yang diajarkan oleh profesor dengan ijazah kedoktoran dan pengalaman profesional Sekolah Kejuruteraan dan Sains Tecnológico de Monterrey.

Pentauliahan

Program ini mempunyai akreditasi dan pengiktirafan dari institusi kebangsaan dan antarabangsa seperti:

Program yang diakreditasi oleh Daftar Kualiti Siswazah Kebangsaan (PNPC) CONACyT.Suruhanjaya Universiti Persatuan Sekolah dan Universiti di Amerika Selatan (SACS).The Tecnológico de Monterrey diakreditasi oleh Suruhanjaya Perindustrian Persatuan Sekolah dan Universiti di Amerika Selatan untuk memberikan ijazah profesional dan ijazah akademik tuan dan doktor. Hubungi Suruhanjaya Kolej di 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097, atau hubungi (1) 404-679-4500 (1) 404-679-4500, untuk pertanyaan mengenai akreditasi Tecnológico de Monterrey.Program Pascasiswazah Kebangsaan dalam Kualiti (PNPC) Majlis Kebangsaan Sains dan Teknologi (CONACyT).Pengiktirafan kesahihan rasmi Sekretariat Pendidikan Awam Mexico.... [-]
Mexico Monterrey
Og 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tecnológico de Monterrey - ITESM

Doktor dalam Pengajian Kemanusiaan (DEH) bertujuan untuk menghasilkan pengetahuan dari bidang kemanusiaan, melalui penyelidikan interdisipliner yang berkualiti tinggi, de ... [+]

Doktor dalam Pengajian Kemanusiaan (DEH) bertujuan untuk menghasilkan pengetahuan dari bidang kemanusiaan, melalui penyelidikan interdisipliner yang berkualiti tinggi, dengan niat untuk memperluaskan cakrawala dari mana refleksi kritikal terhadap persekitaran semasa dan cabarannya dapat dihasilkan.

DEH bertujuan untuk melatih penyelidik bebas dengan kemahiran, pengetahuan dan kemahiran untuk mencadangkan, membangun dan menasihatkan projek-projek penyelidikan nasional dan antarabangsa dalam bidang kepakaran mereka; menjana pengetahuan baru dalam bidang kemanusiaan; dan membangunkan projek keusahawanan sosial dengan kapasiti yang tinggi untuk menanggapi keperluan masyarakat.

... [-]
Mexico Monterrey Buenavista
Julai 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tecnológico de Monterrey - ITESM

Dengan sifatnya, DCI adalah pelbagai disiplin, meliputi empat bidang pengetahuan (bioteknologi, mekatronik, kejuruteraan industri dan sistem alam sekitar) yang telah dipi ... [+]

Dengan sifatnya, DCI adalah pelbagai disiplin, meliputi empat bidang pengetahuan (bioteknologi, mekatronik, kejuruteraan industri dan sistem alam sekitar) yang telah dipilih di kalangan garis penyelidikan dengan kekuatan yang lebih besar dalam Bahagian Kejuruteraan dan Seni Bina. Bidang-bidang ini berinteraksi antara satu sama lain melalui projek, pusat dan kerusi penyelidikan

Bidang-bidang pengetahuan berfungsi sebagai perantara bagi definisi garis penyelidikan Program DCI:

Mekatronik dan Pembuatan Lanjutan Mekatronik dan Pengilangan Lanjutan terdiri daripada analisis dan sintesis sistem kompleks di mana pelbagai disiplin berinteraksi. Mekatronik dan Barisan Pembuatan Lanjutan bertindak balas terhadap keperluan untuk melatih sumber manusia untuk penyelidikan, dengan tahap penyediaan yang tinggi dalam disiplin Otomasi, Mekanik dan Elektronik.Energi Bersih dan Penggunaan Air Lestari Tenaga Bersih dan Penggunaan Lestari Air memberi respons kepada keperluan global dengan mengembangkan pendekatan operasi, daripada rawatan kawalan pencemaran kepada konsep tanggungjawab sosial korporat. Menunjukkan perkaitan yang berkaitan dengan sfera ekonomi dan sosial mempunyai penggunaan sumber semula jadi dengan pendekatan ekosistem, penjagaan persekitaran fizikal dan perlindungan kesihatan penduduk, semuanya dengan fokus dan visi kemampanan.Kejuruteraan Industri Kejuruteraan Industri berkaitan dengan peningkatan daya saing di seluruh dunia dan mewakili salah satu cabaran paling besar di mana-mana negara, terutamanya institusi dan syarikatnya yang perlu menghadapi proses peningkatan produktiviti yang berterusan, penggunaan sumber yang efisien dan penjanaan keberanian untuk menghadapi persaingan yang semakin meningkat. Penyelidikan di perbatuan pengetahuan mengenai Barisan Kejuruteraan Industri menyumbang kepada pencarian, pembangunan dan pelaksanaan cara-cara baru untuk mengendalikan dan meningkatkan proses operasi dan pentadbiran terutamanya melalui pembangunan model baru dan inovatif membuat keputusan.Telekomunikasi (T) Telekomunikasi menyumbang kepada penyelesaian kepada masalah asas... [-]
Mexico Monterrey Buenavista Mexico City
Og 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
4 - 5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tecnológico de Monterrey - ITESM

Dengan sifatnya, doktor adalah pelbagai disiplin, meliputi tiga bidang pengetahuan yang telah dipilih di kalangan garis penyelidikan dengan kekuatan yang lebih besar di d ... [+]

Dengan sifatnya, doktor adalah pelbagai disiplin, meliputi tiga bidang pengetahuan yang telah dipilih di kalangan garis penyelidikan dengan kekuatan yang lebih besar di dalam Sekolah Kejuruteraan dan Sains. Bidang-bidang ini berinteraksi antara satu sama lain melalui projek, pusat dan kumpulan fokus.

The Generation Knowledge and Application Lines program adalah:

Sistem Bio-Inspirasi (Algoritma yang diilhami oleh Bio)Model pembelajaran mesin (Pembelajaran Mesin)Sains Data dan Matematik Gunaan (Data

Syarat Kemasukan

Kajian terdahulu Ijazah sarjana dengan purata minimum 90 atau setara.Bukti penguasaan bahasa Inggeris Pemohon kepada program kedoktoran mestilah mengemukakan bukti untuk mengambil TOEFL atau peperiksaan yang setara. Pelajar yang diiktiraf mesti mempunyai 550 mata minimum atau kesetaraannya dalam format TOEFL lain atau kesetaraannya dalam peperiksaan yang lain.Ujian kemasukan. Dapatkan skor minimum 600 mata dalam Ujian Kemasukan Pengajian Siswazah (PAEP).Surat syor: Hadir sekurang-kurangnya tiga surat cadangan dari Akademik (profesor, penasihat tesis, dsb.) Yang mengetahui secara akurat prestasi akademik dan kualiti sikap pemohon.Ujian motif. Satu esei di mana pelajar membenarkan alasan dan matlamatnya untuk meneruskan pengajian doktor, menyatakan bidang pengkhususan yang dipilih, serta perihal bidang pengetahuannya.Wawancara: Mereka yang berminat dalam program kedoktoran mestilah melakukan temuduga dengan orang atau orang yang diputuskan oleh Jawatankuasa Kemasukan Program. Dalam temu bual, motivasi pemohon untuk menjalankan kajian pasca siswazah dan pengetahuan kerja yang dibangunkan dalam pelbagai bidang penyelidikan Program Pascasiswazah akan dinilai.... [-]
Mexico Monterrey
Og 2019
Sepanyol
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sueños del Tecnológico de Monterrey

Alamat lokasi
Av. Eugenio Garza Sada 2501 Sur, Tecnológico
Monterrey, Nuevo Leon, 64849 MX
Media Sosial
Alamat lokasi
Calle del Puente 222, Ejidos de Huipulco,
Tlalpan,

Buenavista, State of Mexico, 14380 MX
Alamat lokasi
Av Lago de Guadalupe 3.5 Km, Margarita Maza de Juárez,
Mexico City, Mexico City, 52926 MX
Alamat lokasi
Avenida General Ramón Corona 2514, Nuevo México
Zapopan, Jalisco, 45138 MX
Alamat lokasi
Av Montaña Monarca 1340, Ejido Jesús del Monte, 58350 Morelia, Mich., Mexico
Morelia, Michoacán, 58350 MX
Alamat lokasi
Vía Atlixcáyotl 2301, Reserva Territorial Atlixcáyotl
Puebla City, Puebla, 72453 MX
Alamat lokasi
Av. Carlos Lazo #100, Álvaro Obregón, Santa Fe
Santa Fe, New Mexico, 01389 MX
Alamat lokasi
Epigmenio González 500, San Pablo
Santiago de Querétaro, Querétaro, 76130 MX
Alamat lokasi
Eduardo Monroy Cárdenas 2000, San Antonio Buenavista, San Buena Ventura
Toluca, State of Mexico, 50110 MX
Alamat lokasi
LATAM Sede Argentina - Buenos Aires
Buenos Aires, Buenos Aires, AR
Alamat lokasi
LATAM Sede Bolivia - La Paz
La Paz, La Paz Department, BO
Alamat lokasi
LATAM Sede Chile - Santiago
Santiago, Santiago Metropolitan Region, CL
Alamat lokasi
LATAM Sede Colombia - Cali
Cali, Valle del Cauca, CO
Alamat lokasi
LATAM Sede Colombia - Cartagena
Cartagena, Region of Murcia, CO
Alamat lokasi
LATAM Sede Costa Rica - San José
San Jose, California, CR
Alamat lokasi
LATAM Sede Ecuador - Guayaquil
Guayaquil, Guayas, EC
Alamat lokasi
LATAM Sede Ecuador - Quito
Quito, Pichincha, EC
Alamat lokasi
LATAM Sede El Salvador - San Salvador
San Salvador, San Salvador Department, SV
Alamat lokasi
LATAM Sede Guatemala - Guatemala
Antigua Guatemala, Sacatepéquez Department, GT
Alamat lokasi
LATAM Sede Honduras - Tegucigalpa
Tegucigalpa, Francisco Morazán Department, HN
Alamat lokasi
LATAM Sede Houston
Houston, Texas, US
Alamat lokasi
LATAM Sede Nicaragua - Managua
Managua, Managua Department, NI
Alamat lokasi
LATAM Sede Panamá - Panamá
Panama City, Florida, PA
Alamat lokasi
LATAM Sede Paraguay - Asunción
Asuncion, PY
Alamat lokasi
LATAM Sede Perú - Lima
Lima, Dalarna County, PE
Alamat lokasi
LATAM Sede Puerto Rico - San Juan
Orange County, California, PR
Alamat lokasi
LATAM Sede Rep. Dominicana - Sto. Domingo
Santo Domingo, Distrito Nacional, DO
Alamat lokasi
LATAM Sede Uruguay - Montevideo
Montevideo, Montevideo Department, UY
Alamat lokasi
LATAM Sede Venezuela - Caracas
Caracas, Capital District, VE