UNITAR

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

UNITAR International University

Ditubuhkan pada tahun 1997, UNITAR International University ( UNITAR ) adalah sebuah institusi berwawasan dan mapan, yang terkenal sebagai universiti maya pertama di Asia Tenggara dan salah satu universiti swasta perintis di Malaysia.

Program kami ditawarkan di kampus utama kami di Kelana Jaya dan di 11 buah kampus bebas yang tersebar di seluruh Malaysia. Kami mempunyai 36 program akademik yang terdiri daripada peringkat Yayasan, Diploma dan Sarjana Muda kepada Sarjana dan Doktor Falsafah. Kami berbangga kerana mempunyai akademik yang komited ditempatkan di pelbagai fakulti dan sekolah seperti Perniagaan

Sejak penubuhannya, kami meneruskan pembelajaran inovatif di mana teknologi melengkapkan interaksi manusia pada platform pendidikan yang kuat. Mengejar pendidikan yang berpatutan dan berkualiti dalam kedua-dua mod pengajaran konvensional dan terpencil masih diteruskan hingga kini dan diterapkan dalam UNITAR Education Core ("UNIEC"), yang memenuhi keperluan mutakhir pendidikan abad ke-21.

Aspirasi kami

Fokus kepada Visi kami. Komited ke Misi kami.

Visi kami

Menjadi Universiti Sains Sosial Inovatif Terkemuka.

Misi

  • Untuk Melayari Akses Pembelajaran
  • Untuk Memupuk Lulusan Buruh
  • Untuk Membina Perniagaan Lestari

Senat

Senat Universiti adalah badan akademik tertinggi UNITAR International University ( UNITAR ), tertakluk kepada peruntukan Perlembagaan dan Statut dan Peraturan Universiti. Senat Universiti memegang kawalan dan arahan umum arahan, penyelidikan, dan peperiksaan dan kuasa untuk memberi Sijil, Diploma, dan Darjah.

Lokasi

Selangor

Alamat
3-01A Level 2, Tierra Crest,
Jalan SS6/3, Kelana Jaya,
47301, Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.

48200 Selangor, Selangor, مليسيا