Business Science Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Business Science Institute adalah sebuah institusi bebas dan antarabangsa yang tujuannya adalah pembangunan pendidikan eksekutif pada skala global.

116651_pexels-photo-1068523.jpegrawpixel.com / Peksel

Penciptaan Business Science Institute adalah hasil daripada pemerhatian dan beberapa siri:

Pemerhatian:

Terdapat permintaan yang tidak lengkap dari pengurus perniagaan yang berpengalaman yang ingin meneruskan aktiviti intelektual pasca MBA, suatu permintaan yang institusi-institusi utama antarabangsa sedang berjuang untuk bertindak balas kerana piawaian yang berkaitan dengan akreditasi dan tergesa-gesa menerbitkan penyelidikan.

Sabitan:

  • Profesor pengurusan mesti bertindak balas terhadap tuntutan pengurus dan eksekutif menggunakan perspektif global,
  • Interaksi antara pengurus dan penyelidik adalah sumber pengayaan bersama.
  • Penerbitan semua jenis perlu dinilai.

Strategi ini:

Strategi Business Science Institute , oleh itu, untuk memposisikan diri dalam bidang ini, dan untuk menggerakkan sumber akademik antarabangsa yang berkualiti tinggi. Strategi inovatif ini menumpukan perhatian kepada keperluan setiap masyarakat pengetahuan, iaitu tidak material dan akademik, dan menggerakkan profesor yang ada pada skala antarabangsa.

Misi:

Misi Business Science Institute adalah untuk mempromosikan pembangunan profesional dan peribadi pengurus dan perniagaan melalui pengerahan sumber akademik antarabangsa yang berkualiti tinggi.

Lokasi

Luxembourg City

Alamat
BSI Luxembourg ASBL
Château de Wiltz

L-9615 Luxembourg City, Daerah Luxembourg, Luxembourg