Munich Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Program pengajian yang ditawarkan di Business School Munich

Yang terdiri daripada Sarjana Muda, Sarjana dan Sarjana Pentadbiran Perniagaan kursus belajar melalui program DBA untuk Pendidikan Executive - Munich Business School menyakinkan dengan tawaran luas sepenuh masa negeri yang diiktiraf atau program sambilan.

Mengapa MBS?

Mengenali MBS

Pada tahun 2015, MBS telah menduduki tempat pertama untuk subjek Pentadbiran Perniagaan dalam ranking semua Universiti swasta Sains Gunaan daripada Jerman "Wirtschaftswoche" - satu kejayaan yang dikreditkan ke pelbagai pengalaman yang dikutip ke atas lebih daripada 20 tahun dan pemanduan unik prinsip.

Sebab-sebab Belajar di Business School Munich

Secara antarabangsa

Munich Business School merupakan salah satu universiti yang paling antarabangsa Jerman. secara antarabangsa mempunyai ciri-ciri yang banyak ciri-ciri khas konsep kajian.

Relevan praktikal

Prinsip asas program kajian ini adalah orientasi sengaja dalam operasi antarabangsa dan kandungan kerja dalam syarikat-syarikat, yang dibentuk melalui integrasi ketat kajian praktikal dan fasa penglibatan praktikal domestik dan antarabangsa, kebangsaan dan antarabangsa.

personaliti

Pengurusan kejayaan cabaran masa depan memerlukan pemimpin masa depan bukan sahaja mempunyai kelayakan profesional yang tinggi tetapi juga personaliti tertentu.

Sokongan individu

Suasana yang peribadi dan individu membolehkan kajian tidak seperti universiti arus perdana

JAMINAN KUALITI

Sebagai salah satu sekolah perniagaan terkemuka di Jerman, subjek Munich Business School dirinya kepada ulasan panel dalaman dan luaran.

Bahasa Pengajian

Dalam beberapa program di Business School Munich, kami menawarkan anda untuk menamatkan pengajian anda sepenuhnya dalam bahasa Inggeris (English Track) atau dengan campuran kursus Jerman dan Inggeris (German Track).

Misi Sekolah Perniagaan Munich

Pengurus yang berjaya mempunyai asas yang kukuh pengetahuan asas dan pengalaman antarabangsa yang luas. Mereka kuat, angka bertanggungjawab dan masing-masing bertindak ke arah lelaki rakan-rakan mereka. Mereka berfikir dan berunding dengan cara yang keusahawanan dan membuat keputusan mereka dengan pengetahuan suara hati dengan kedudukan mereka dalam masyarakat. Kepercayaan adalah asas amalan kita. Pernyataan misi berikut adalah satu rangka kerja mengikat untuk cita-cita dan matlamat kita bersama.

Program pengajian di MBS

pengajian sepenuh masa dan kajian sambilan untuk profesional yang bekerja

Dalam tempoh enam semester, program SARJANA MUDA Antarabangsa perniagaan di MBS menyediakan asas yang kukuh pengetahuan dan kemahiran dalam pentadbiran perniagaan antarabangsa.

Program MASTER Sekolah Perniagaan Munich bertujuan untuk mendalami, pakar, atau meluaskan pengetahuan dan kemahiran dalam pentadbiran perniagaan antarabangsa.

MBS program pascasiswazah mempunyai Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) sebagai program sepenuh masa atau sebagai program sambilan untuk profesional yang bekerja.

Portfolio MBS digenapkan oleh Doktor Pentadbiran Perniagaan (DBA) kajian kedoktoran, diiktiraf oleh Bavarian State Kementerian Pendidikan, Sains dan Kesenian.

Perkhidmatan untuk MBS Pelajar

Kajian Luar Negara dan Kerjaya Perancangan

Pelajar-pelajar kita sentiasa menggambarkan penginapan mereka di luar negara sebagai kemuncak pengajian mereka. Pusat Antarabangsa membantu pelajar dengan projek-projek ini. MBS membantu mereka mengatur penginapan mereka di luar negara dan banyak lagi.

Sebagai permulaan ke dalam kerjaya profesional mereka, pelajar tahun akhir diberi peluang untuk menyesuaikan strategi permohonan kepada keadaan masing-masing dan untuk membangunkan perspektif perancangan kerjaya mereka.

MBS Career Center, antara lain, menyokong mereka dalam satu-sama-satu wawancara membantu mereka mengoptimumkan pengajian mereka, untuk menentukan matlamat kerjaya mereka dan untuk membangunkan strategi untuk mencapai matlamat ini.

Lokasi

Munich

Munich Business School

Alamat
Elsenheimerstraße 61
80687 Munich, Bavaria, Jerman
Telefon
+49 89 5476780