Graduate School of Life Science Munich

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Graduate School Life Science Munich adalah sebahagian daripada Fakulti Biologi dan Fakulti Kimia, Biokimia, dan Farmasi Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Fakulti cemerlang ini berada di antara institusi pendidikan biologi dan biokimia teratas di Jerman. Bersama dengan Pusat Gen LMU dan Klinikum der Universtität München (KUM), mereka tergolong dalam HighTechCampusLMU di Grosshadern-Martinsried yang terkenal dengan penyelidikan canggih antarabangsa dalam sains hayat. Kumpulan penyelidikan yang mengambil bahagian sering bekerjasama dengan Institut Max-Planck untuk Biokimia dan Neurobiologi yang berdekatan dan dengan Pusat Penyelidikan Kesihatan Alam Sekitar Jerman (Helmholtz Zentrum München).

Bangunan-bangunan yang diilhamkan oleh Itali Ludwig-Maximilians-Universität München yang berprestij terletak di pusat Munich berhampiran dengan Taman Inggeris, taman bandar besar pertama di Eropah. Universiti ini antara yang tertua dan terbesar di Jerman. Ia didirikan pada tahun 1472 di bandar Ingolstadt Bavaria di bawah Duke Ludwig the Rich, dan setelah singgah di Landshut, akhirnya menetap di Munich pada tahun 1826. Sejak itu, ia telah menarik banyak cendekiawan terkemuka. Antaranya ialah penemu sinar-X Wilhelm Roentgen, ahli kimia dan bapa pertanian moden Justus von Liebig, dan ahli sosiologi Max Weber. Sejak dibentuk, universiti ini telah melahirkan 13 pemenang Hadiah Nobel. Hari ini, dengan 48,000 pelajarnya, 15% daripadanya adalah pelajar antarabangsa, Ludwig-Maximilians-Universität menawarkan kehidupan pelajar yang bersemangat. Lebih daripada 700 profesor dan 3,000 penolong profesor membentuk landskap penyelidikan dan pengajaran yang unik.

Sekali lagi pada tahun 2017, Ludwig-Maximilians-Universität München memegang kedudukan teratas dalam World Reputation Ranking of the Times Higher Education Magazine, di mana LMU muncul di tempat 30. Oleh itu, LMU adalah antara universiti yang paling terkenal di Eropah. Peringkat Reputasi Dunia menilai reputasi universiti dalam pengajaran dan penyelidikan dengan berunding dengan saintis terkenal dari seluruh dunia.

biozentrum sommer-100Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

The Graduate School Life Science Munich (LSM), yang ditubuhkan pada tahun 2009, menawarkan program kedoktoran antarabangsa dalam sains hayat yang merangkumi bidang Antropologi, Biokimia dan Biologi Sel, Ekologi, Evolusi, Genetik, Mikrobiologi, Sains Tumbuhan, Sistematika dan Zoologi dengan motivasi yang luar biasa dan penyelidik yang berkelayakan. Program ini diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris dan menyediakan latihan ilmiah yang komprehensif di salah satu universiti terkemuka di Eropah. Anggota Sekolah Siswazah adalah sebahagian daripada Fakulti Biologi dan Fakulti Kimia, Biokimia, dan Farmasi Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Fakulti tersebut berada di antara institusi pendidikan biologi dan biokimia teratas di Jerman.

Latihan penyelidikan pada projek tertentu akan dilengkapi dengan seminar, retret, kursus kaedah, latihan dalam kemahiran yang dapat dipindahtangankan, dan penyertaan sekurang-kurangnya dalam satu persidangan antarabangsa. Program kedoktoran terbuka untuk pelajar yang memiliki ijazah Sarjana atau Diploma atau, dalam kes yang luar biasa, ijazah Sarjana Muda 4 tahun. Pelajar sekolah siswazah yang berjaya akan dianugerahkan ijazah kedoktoran (Dr. rer. Nat.) Oleh LMU setelah 3 hingga 4 tahun. Calon perlu membuktikan latar belakang kualitatif yang kuat serta minat dan kemampuan untuk menjalankan kajian bebas.

Lebih daripada 39 kumpulan penyelidikan, yang diiktiraf di peringkat antarabangsa kerana pendekatan dan teknologi penyelidikan inovatif mereka, membentuk fakulti teras Sekolah Siswazah. Dengan menggunakan pendekatan terkini, kumpulan ini bertujuan untuk menjawab soalan penting yang berkaitan dengan penyelidikan biologi dan biokimia asas dan gunaan. Dalam kumpulan penyelidikan mereka sendiri atau bekerjasama dengan kumpulan penyelidikan khusus di kampus, doktor falsafah LSM diberi peluang untuk belajar dan memerintahkan pelbagai teknik. Oleh itu, pelajar kedoktoran di LSM diberikan latihan menyeluruh dalam kaedah lanjutan dalam sains hayat.

Tujuan program ini adalah untuk mengajar bukan sahaja kepakaran teknikal yang diperlukan untuk berjaya dalam penyelidikan tetapi juga untuk memberikan kemahiran yang sangat diperlukan untuk setiap saintis yang bijaksana dan bertanggungjawab. Yang terakhir ini merangkumi kemampuan berkomunikasi dalam bahasa yang sederhana, dan kesediaan untuk terlibat dengan isu-isu bio-etika dan mengambil bahagian dalam wacana umum yang mungkin mereka amalkan. Selain itu, kursus bahasa Jerman dalaman termasuk aspek antara budaya ditawarkan untuk pelajar asing untuk memudahkan integrasi. Pelajar yang berjaya menamatkan pengajian siswazah setelah kira-kira tiga hingga empat tahun dan dianugerahkan gelaran doktor (Dr. rer. Nat.) Oleh LMU.

teaser b studium-163Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

Lokasi

Munich

Alamat
Grosshadernerstr. 2-4
82152 Munich, Bavaria, Jerman

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami