Baca keterangan rasmi

Lokasi EMBL

EMBL beroperasi dari enam tapak di seluruh Eropah:

 • Heidelberg, Jerman - makmal utama
 • Hinxton, UK - Institut Bioinformatik Eropah ( EMBL -EBI)
 • Grenoble, Perancis - penyelidikan dan perkhidmatan untuk biologi struktur
 • Hamburg, Jerman - penyelidikan dan perkhidmatan untuk biologi struktur
 • Rom, Itali - epigenetik dan neurobiologi
 • Barcelona, ​​Sepanyol - biologi tisu dan pemodelan penyakit

Tadbir Urus EMBL

EMBL adalah organisasi antara kerajaan yang mengkhususkan diri dalam penyelidikan asas dalam sains hayat, yang dibiayai oleh wang penyelidikan awam dari lebih daripada 20 negara anggota, termasuk kebanyakan dari Eropah dan Israel, dan dua orang ahli bersekutu, Argentina dan Australia. EMBL diketuai oleh Ketua Pengarah, pada masa ini Profesor Iain Mattaj, yang dilantik oleh badan pentadbir, Majlis EMBL . Majlis ini terdiri daripada wakil-wakil dari semua negara ahli dan ahli bersekutu.

Misi EMBL

Misi teras EMBL adalah untuk:

 • menjalankan penyelidikan asas dalam biologi molekular;
 • saintis, pelajar dan pelawat kereta di semua peringkat;
 • menawarkan perkhidmatan penting kepada saintis di negara anggota;
 • membangunkan instrumen dan kaedah baru;
 • secara aktif terlibat dalam pemindahan teknologi;
 • dan mengintegrasikan penyelidikan sains hayat Eropah.

Penyelidikan di EMBL

Penyelidikan di EMBL menekankan analisis eksperimen di pelbagai peringkat organisasi biologi, dari molekul ke organisma, serta biologi pengiraan, bioinformatik dan biologi sistem.

Penyelidikan dijalankan oleh lebih daripada 80 kumpulan bebas yang meliputi spektrum biologi molekul. EMBL adalah antarabangsa, inovatif dan interdisipliner. Its 1600 pekerja dari banyak negara mewakili disiplin saintifik termasuk biologi, fizik, kimia dan sains komputer.

Peluang latihan

Latihan cemerlang boleh didapati di pelbagai peringkat: pelajar PhD, postdocs dan ahli sains yang melawat. EMBL menganjurkan jadual kursus, persidangan dan bengkel komprehensif yang banyak dianjurkan dengan kerjasama organisasi saudara perempuan EMBL , EMBO (pendek untuk Pertubuhan Biologi Molekul Eropah). Selain itu, Makmal menawarkan platform untuk mengadakan dialog dengan masyarakat umum menerusi pelbagai aktiviti komunikasi sains seperti siri kuliah, program pengunjung awam dan penyebaran pencapaian saintifik.

Perkhidmatan saintifik

Perkhidmatan yang disediakan oleh EMBL termasuk:

 • pangkalan data biomolekul utama dan alatan bioinformatik, terutamanya di EMBL -EBI;
 • penyediaan beamlines, instrumentasi dan teknologi tinggi untuk biologi struktur di penghinaan Hamburg dan Grenoble;
 • Kemudahan Teras, yang menyediakan akses yang cekap dan cekap kepada kaedah dan teknologi yang mahal untuk ditubuhkan atau dikekalkan, atau yang memerlukan perbelanjaan yang besar.

Baca lebih lanjut di laman web sekolah.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Falsafah

European Molecular Biology Laboratory

Unik di dunia dan menanti anda! The EMBL International Ph.D. Program, yang pada asalnya ditubuhkan pada tahun 1983, merupakan perdana komitmen EMBL untuk latihan dan pend ... [+]

Latihan dan inspirasi generasi saintifik seterusnya - tradisi kecemerlangan EMBL

Sebagai satu-satunya organisasi penyelidikan antara kerajaan Eropah dalam bidang sains hayat dan sebagai makmal utama dalam biologi molekul, EMBL didedikasikan untuk mempromosikan kecemerlangan dalam sains hayat molekul di seluruh Eropah. Salah satu cara terbaik untuk mencapai matlamat ini adalah dengan memberi inspirasi dan memupuk saintis muda berbakat untuk menjadikan mereka pemimpin masa depan yang mahir dan kreatif.

The EMBL International Ph.D. Program adalah 'Ph.D terbaik dalam kelas' di Eropah. program untuk sains hayat. 240 pelajar dari lebih 40 buah negara sedang menjalankan Ph.D. penyelidikan di EMBL pada bila-bila masa. Setiap tahun, kami mengaku purata 60 pelajar baru, yang terdiri daripada graduan sains di negara mereka. Mereka dipilih dengan teliti dari kumpulan pemohon yang besar di seluruh negara yang mencapai lebih daripada 1700 permohonan pada tahun 2012.... [-]

Jerman Heidelberg
Pendaftaran Terbuka
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu