Baca keterangan rasmi

Institut Jerman untuk Penyelidikan Ekonomi Malaysia (DIW Berlin) adalah salah satu institut penyelidikan ekonomi terkemuka di Jerman. Kami adalah bebas, institut bukan keuntungan yang terlibat dalam penyelidikan ekonomi, perkhidmatan dan nasihat dasar. Kami bekerjasama rapat dengan universiti-universiti di Berlin dan Brandenburg dan kami aktif dalam rangkaian akademik antarabangsa.

The DIW Graduate Center (GC) menawarkan program PhD bahagian dalam bidang Ekonomi di Berlin, sebuah bandar yang menarik untuk kajian kedoktoran. Setiap tahun ramai penyelidik ekonomi muda dan cerah dari seluruh dunia tertarik dengan program kami direka dengan baik, ahli fakulti yang terkenal di dunia, dan perkongsian kami dengan beberapa institusi penyelidikan utama di Jerman dan universiti.

Program kami adalah berpandukan kecemerlangan dan relevan. Kami komited untuk menyediakan pelajar-pelajar kita dengan latihan kedoktoran yang terbaik, membuka jalan untuk kerjaya mereka dalam penyelidikan akademik dan nasihat dasar. Kami berbangga untuk melihat graduan kita bekerja di universiti-universiti bertaraf dunia seperti Cornell University, London School of Economics dan Universiti College London dan juga di institusi dasar seperti Suruhanjaya Eropah, Jerman Kementerian, dan Deutsche Bundesbank. Melayari laman web kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program kami. Untuk sebarang pertanyaan, kami gembira untuk membantu anda.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Falsafah

DIW Graduate Center

Memohon kepada DIW Graduate Center, di mana kecemerlangan akademik memenuhi persekitaran merangsang pemikir ekonomi terbesar di Jerman. ... [+]

PhD dalam bidang Ekonomi - dengan biasiswa sepenuh masa di DIW Graduate Center

Siapa kita Institut Jerman untuk Penyelidikan Ekonomi Malaysia (DIW Berlin) adalah salah satu institut penyelidikan ekonomi terkemuka di Jerman. Kami adalah bebas, institut bukan keuntungan yang terlibat dalam penyelidikan ekonomi, perkhidmatan dan nasihat dasar. Selain bekerjasama rapat dengan universiti-universiti di Berlin dan Brandenburg, kami juga aktif dalam rangkaian akademik antarabangsa.

Matlamat DIW Graduate Center adalah untuk menyediakan pelajar kedoktoran yang cemerlang dengan persekitaran yang penyelidikan dan struktur latihan yang akan membangunkan bakat mereka dengan cara yang boleh diteladani. Ia memberikan mereka kepada pemahaman yang mendalam tentang proses ekonomi dan sosial yang sama menawarkan mereka peluang untuk menggunakan pengetahuan mereka dalam persekitaran penyelidikan profesional salah satu daripada kumpulan pemikir ekonomi utama di Jerman.... [-]

Jerman Berlin
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu