Baca keterangan rasmi

Sekolah Antarabangsa Pengajian Lanjutan

UNICAM telah menubuhkan sebuah Sekolah Pengajian Lanjutan Antarabangsa dengan tujuan untuk meningkatkan pengantarabangsaan pendidikan Doktor Falsafah.

  • Sekolah Antarabangsa Pengajian Lanjutan merancang, menganjurkan, menyelaras kursus untuk mencapai gelaran PhD
  • Kursus Doktor adalah tiga tahun dengan tesis akhir ditulis dalam Bahasa Inggeris, yang akan dipertahankan di hadapan Lembaga Peperiksaan Akhir, yang terdiri daripada profesor dalam bidang saintifik yang berkaitan. Ini mesti termasuk ahli akademik dan pakar lain (contohnya dari pusat penyelidikan atau perusahaan), yang kebanyakannya bukan dari Universiti Camerino, dan sekurang-kurangnya satu bukan bahasa Itali.
  • Sebagai tambahan kepada penyediaan tesis akhir, calon kedoktoran diharapkan dapat turut serta dalam kegiatan pelatihan yang dianjurkan oleh SAS, semuanya dalam bahasa Inggeris, untuk memperoleh kemahiran yang dapat dialihkan, (seperti kemahiran komunikasi, pengembangan karir penyelidikan, pengurusan penyelidikan dan pendanaan projek, metodologi kemahiran) dan latihan doktoral dengan kerjasama industri dan sektor pekerjaan yang berkaitan.
  • Mengendalikan beberapa penyelidikan di makmal-makmal awam atau swasta di luar universiti tuan rumah amat digalakkan.
  • Untuk mencapai kelayakan akhir harus ada pengalaman selama sekurang-kurangnya enam bulan di Institusi pendidikan atau pendidikan tinggi yang berbeza dari University of Camerino dan mungkin bukan bahasa Itali.
  • Tujuh Prinsip Latihan Doktor Inovatif mendasari program penyelidikan kami.

Tujuh Prinsip Latihan Doktor Inovatif

1. Kecemerlangan Penyelidikan

Berusaha untuk penyelidikan yang sangat baik adalah asas kepada semua pendidikan kedoktoran dan dari sini, semua aliran unsur lain. Piawaian akademik yang ditetapkan melalui prosedur semakan dan persekitaran penyelidikan yang mewakili massa kritikal diperlukan. Generasi akademik baru harus dilatih untuk menjadi penggiat risiko intelektual yang kreatif, kritis dan autonomi, mendorong sempadan penyelidikan perbatasan.

2. Persekitaran Institusi Menarik

Calon doktor harus mencari keadaan kerja yang baik untuk memberdayakan mereka untuk menjadi penyelidik bebas yang bertanggungjawab pada peringkat awal untuk skop, arah, dan kemajuan projek mereka. Ini termasuk peluang pembangunan kerjaya, selaras dengan Piagam Eropah untuk Penyelidik dan Tatakelakuan untuk Pengambilan Penyelidik.

3. Pilihan Penyelidikan Disiplin

Latihan kedoktoran mesti tertanam dalam persekitaran penyelidikan terbuka dan budaya untuk memastikan bahawa setiap peluang yang sesuai untuk persenyawaan salib antara disiplin dapat memupuk pendekatan yang diperlukan dan pendekatan disiplin.

4. Pendedahan kepada sektor pekerjaan dan sektor pekerjaan yang berkaitan

Istilah 'industri' digunakan secara meluas, termasuk semua bidang tempat kerja masa depan dan penglibatan orang awam, dari industri ke perniagaan, kerajaan, NGO, badan amal dan institusi kebudayaan (misalnya musea). Ini boleh termasuk peletakan semasa latihan penyelidikan; pembiayaan bersama; penglibatan bukan akademik dari industri berkaitan dalam memaklumkan / menyampaikan pengajaran dan penyeliaan; mempromosikan sumbangan kewangan industri berkaitan kepada program kedoktoran; memupuk rangkaian alumni yang dapat menyokong calon (contohnya skema bimbingan) dan program, dan pelbagai kegiatan pemindahan orang / teknologi / pengetahuan.

5. Jaringan antarabangsa

Latihan kedoktoran harus menyediakan peluang untuk rangkaian antarabangsa, iaitu melalui penyelidikan kolaboratif, co-tutelle, sarjana dwi dan bersama. Mobiliti harus digalakkan, sama ada melalui persidangan, lawatan penyelidikan singkat, dan peminjaman atau tinggal lebih lama di luar negara.

6. Latihan kemahiran yang boleh dipindahkan

"Kemahiran yang boleh ditransfer adalah kemahiran yang dipelajari dalam satu konteks (misalnya penyelidikan) yang digunakan dalam yang lain (contohnya pekerjaan masa depan sama ada dalam penyelidikan, perniagaan dan sebagainya). Mereka membolehkan kemahiran subjek dan penyelidikan yang akan diterapkan dan dibangunkan dengan berkesan. Kemahiran boleh pindah boleh diperolehi melalui latihan atau melalui pengalaman kerja ". Adalah penting untuk memastikan penyelidik yang mencukupi mempunyai kemahiran yang diperlukan oleh ekonomi berasaskan pengetahuan. Contohnya termasuk komunikasi, kerja berpasukan, keusahawanan, pengurusan projek, IPR, etika, standardisasi dll.

Perniagaan juga harus lebih terlibat dalam pembangunan kurikulum dan latihan doktoral supaya kemahiran yang lebih sesuai dengan keperluan industri, membina kerja Forum Perniagaan Universiti dan hasil projek EU-DOC-CAREERS. Terdapat contoh yang baik dari pendekatan interdisipliner di universiti yang membawa bersama kemahiran dari penyelidikan ke kemahiran kewangan dan perniagaan dan dari kreativiti dan reka bentuk kepada kemahiran interkultur.

7. Jaminan Kualiti

Prosedur kebertanggungjawaban mestilah diwujudkan di pangkalan penyelidikan pendidikan doktoral dan atas sebab itu, ia perlu dibangunkan secara berasingan daripada jaminan kualiti dalam kitaran pertama dan kedua.

Matlamat jaminan kualiti dalam pendidikan kedoktoran mestilah untuk meningkatkan kualiti persekitaran penyelidikan serta mempromosikan prosedur telus dan bertanggungjawab untuk topik seperti kemasukan, pengawasan, pemberian ijazah kedoktoran dan pembangunan kerjaya. Adalah penting untuk menekankan bahawa ini bukan soal jaminan kualiti PhD itu sendiri melainkan proses atau kitaran hayat, dari pengambilan ke pengijazahan.

Program diajar dalam:
English
Itali

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Falsafah

University of Camerino the international School of Advanced Studies

Kawasan: sains dan teknologi ... [+]

Kawasan: sains dan teknologiSains KomputerMatematikProses fizikal dan kimia dalam sistem bumiFizik teori dan eksperimenSains Komputer

" Kurikulum PhD dalam" Sains Komputer " adalah berdasarkan kepada tema penyelidikan pusat mengenai" pemodelan, analisis, pengesahan rasmi dan penggunaan sistem yang diedarkan "yang merangkumi pelbagai topik saintifik, di antaranya pemodelan dan analisis proses perniagaan dan aplikasi berorientasikan perkhidmatan ; kaedah dan bahasa untuk sistem kompleks; dan analisis, pengesahan, dan pengujian sistem yang diedarkan.

Ph.D. pelajar dalam Sains Komputer biasanya bergabung dengan Bahagian Sains Komputer , menganjurkan sekumpulan besar penyelidik yang sangat aktif dalam bidang Kejuruteraan Perisian, Kaedah dan Keselamatan formal.... [-]

Itali Camerino
November 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Camerino the international School of Advanced Studies

Kawasan: seni bina, reka bentuk, perancangan ... [+]

Kawasan: seni bina, reka bentuk, perancanganSenibina, teori, dan reka bentukReka bentuk inovasiPerancangan bandar yang mampan

Lokasi pengajaran - Ascoli Piceno - Tapak satelit Universiti Camerino

[-]
Itali Camerino
November 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Camerino the international School of Advanced Studies

Kawasan: sains dan sains sosial ... [+]

Kawasan: sains dan sains sosialUndang-undang sivil dan undang-undang perlembagaanHak asasi dalam masyarakat globalUndang-undang sivil dan undang-undang perlembagaan

Kurikulum Undang-undang Sivil dan Undang-undang Perlembagaan meneruskan pemerolehan metodologi yang bertujuan untuk membangunkan teknik tafsiran sesuai dengan kerumitan undang-undang yang berlaku; keupayaan mentafsirkan berdasarkan peraturan nilai kebangsaan, Eropah dan antarabangsa mengenai hubungan undang-undang persendirian; penafsiran semula hubungan ekonomi undang-undang dalam perspektif peribadi yang berpandukan undang-undang perlembagaan sedia ada.

Telah memperdalam hubungan yang halus antara undang-undang substantif dan undang-undang prosedur, dengan perhatian khusus terhadap isu keadilan sivil dan penggunaan instrumen alternatif untuk proses peradilan untuk penyelesaian pertikaian.... [-]

Itali Camerino
November 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu