Baca keterangan rasmi

mengenai Sissa

Sebuah sekolah di mana latihan bermakna penyelidikan

Sissa, Sekolah Antarabangsa Pengajian Lanjutan, ditubuhkan pada tahun 1978 dan merupakan pusat saintifik kecemerlangan dalam arena akademik kebangsaan dan antarabangsa. Terletak di Itali, di bandar Trieste, ia mempunyai 67 profesor, kira-kira 130 jawatan-dokumen, 245 pelajar PhD dan 95 kakitangan pentadbiran teknikal. Terletak di Karst indah tanah tinggi, Sekolah ini dikelilingi oleh taman 25 ekar, dan menawarkan pemandangan menakjubkan Teluk Trieste.

Tiga bidang penyelidikan utama Sissa adalah FIZIK, neurosains DAN MATEMATIK.

Semua kerja saintifik yang dijalankan oleh penyelidik Sissa yang diterbitkan secara berkala dalam memimpin jurnal antarabangsa dengan faktor kesan yang tinggi, dan sering dalam jurnal saintifik paling berprestij seperti Alam dan Sains. Sekolah juga telah disediakan lebih 150 perjanjian kerjasama dengan sekolah-sekolah terkemuka di dunia dan institut penyelidikan.

Tahap kualiti penyelidikan yang selanjutnya disahkan oleh hakikat bahawa dalam bidang yang kompetitif skim pembiayaan Eropah Sissa memegang kedudukan utama di kalangan institusi saintifik Itali dari segi geran penyelidikan yang diperoleh berhubung dengan bilangan penyelidik dan profesor. kepimpinan seperti ini juga perlu dilihat dari segi keupayaan Sissa untuk mendapatkan pembiayaan, kedua-duanya dari sektor swasta dan awam, seperti SIR dan PRIN.

Bagi penilaian Kebangsaan kualiti penyelidikan yang melibatkan semua Universiti dan institusi saintifik, Sissa mendapat markah tertinggi dalam matematik dan neurosains, dan datang pertama di kalangan jabatan sederhana dalam bidang sains fizikal.

Kemudahan

Terima kasih kepada tetapan cemerlang di kawasan luar bandar yang belum tercemar daripada Trieste Karst, taman yang indah di sekitar Sekolah adalah tempat yang indah untuk pergi untuk berjalan-jalan dan menikmati pemandangan seluruh bandar dan di Trieste Teluk.

Di kampus Sissa yang anda boleh cuba kemudahan, seperti teater / auditorium, gimnasium dan banyak lagi, yang akan membuat penginapan anda di Sekolah lebih menyenangkan.

Semua pelajar dan penyelidik juga berhak untuk menggunakan kemudahan yang amat penting untuk kerja-kerja mereka. Salah satu kemudahan tersebut adalah perpustakaan, yang memberikan akses kepada semua penerbitan saintifik yang paling penting yang meliputi semua bidang penyelidikan di Sissa. Di kampus, jurnal juga boleh diakses secara bebas dalam talian dalam versi elektronik mereka.

Makmal penyelidikan

Untuk aktiviti penyelidikan mereka, kumpulan eksperimen Sissa boleh menggunakan beberapa makmal. The makmal neurobiologi menggunakan alat-alat canggih untuk penyelidikan fisiologi, urutan DNA analyzer, dan molekul biologi instrumentasi. Kawasan ini juga menggunakan komputer dan perisian canggih untuk pemodelan molekul, dan untuk kajian peranti bio-elektronik hibrid. jenis Advanced perisian untuk kajian penglihatan mesin biologi yang diilhamkan sedang digunakan. Kemudahan mikroskop daripada Kawasan Neurobiologi adalah: mikroskop elektron, dua mikroskop confocal dan banyak mikroskop pendarfluor.

Kemudahan daripada makmal Neurosains Kognitif ialah: kabin ujian untuk eksperimen psikolinguistik dengan orang dewasa dan kanak-kanak menggunakan ucapan buatan canggih; teater maya untuk menyampaikan adegan visual untuk menguji proses penaakulan pada kanak-kanak; Berkepadatan tinggi menimbulkan rakaman yang berpotensi untuk menjalankan neuroimaging pada kanak-kanak dan orang dewasa; makmal neuropsychology dilengkapi untuk rangsangan magnet transcranical. Lain highpoints metodologi termasuk makmal sentuhan persepsi, yang mengkaji asas neuron sensasi menggunakan matriks 100-microelectrode diimplan dalam korteks serebrum; kumpulan ini juga memantau aktiviti neuron yang mendasari keputusan persepsi dalam berkelakuan haiwan.

Teknologi Maklumat dan Perkhidmatan Pengkomputeran

sumber yang besar untuk pengkomputeran saintifik boleh didapati di Sissa. Perkhidmatan termasuk e-mel, web hosting, sistem fail diedarkan, Akses internet wayarles dan jauh, perisian kursus dan kemudahan penyelidikan dan pengkomputeran berprestasi tinggi. Sissa mengekalkan sebilangan besar pelayan nombor crunching saling berkait yang berkomunikasi antara satu sama lain.

Sissa adalah dihubungkan dengan Garr, rangkaian penyelidikan Itali, dan berkomunikasi dengan pusat-pusat super-computing kebangsaan dan antarabangsa utama.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Falsafah

International School for Advanced Studies (SISSA)

Tujuan Kursus PhD dalam Analisis Matematik, Modelling, dan Aplikasi adalah untuk mendidik pelajar-pelajar siswazah dalam bidang analisis matematik dan pemodelan matematik ... [+]

Tujuan Kursus PhD

Tujuan Kursus PhD dalam Analisis Matematik, Modelling, dan Aplikasi adalah untuk mendidik pelajar-pelajar siswazah dalam bidang analisis matematik dan pemodelan matematik, dan dalam aplikasi analisis matematik dan berangka untuk sains dan teknologi. Matlamatnya adalah untuk membolehkan PhD bekerja penyelidik tahap yang tinggi dalam bidang ini di universiti, institusi penyelidikan, dan syarikat-syarikat swasta.

Topik penyelidikan

Aktiviti dalam Analisis Matematik terutamanya tertumpu kepada persamaan pembezaan biasa dan separa ini, pada sistem dinamik, pada kalkulus variasi, dan teori kawalan. Sambungan topik-topik ini dengan geometri pembezaan dan mengurangkan pemodelan perintah juga maju.... [-]

Itali Trieste
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International School for Advanced Studies (SISSA)

Tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk bekerja di Astrofizik, disiplin yang bertenaga dan berdaya saing dalam penyelidikan sempadan. Pemohon untuk program PhD dalam ... [+]

Tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk bekerja di Astrofizik, disiplin yang bertenaga dan berdaya saing dalam penyelidikan sempadan.

Pemohon untuk program PhD dalam Astrofizik pertama akan dinilai berdasarkan surat CV dan rujukan mereka. Beberapa calon akan dipanggil untuk temuduga pada salah satu daripada dua tarikh diumumkan.

Kursus PhD terdiri daripada 3 hingga 4 tahun kajian dan penyelidikan. Pelajar tahun pertama dikehendaki menghadiri beberapa kursus yang merangkumi tempoh dari bulan November hingga Mei dan untuk mengambil peperiksaan dalam pilihan kursus-kursus. Pada awal tahun pertama, pelajar diberikan tutor, ahli kakitangan Sissa yang akan menasihati mereka dalam peperiksaan memilih dan akan memberikan panduan dalam memilih projek penyelidikan untuk tesis PhD mereka. Setelah selesai kursus, pelajar akan mula bekerja pada projek penyelidikan mereka di bawah penyeliaan seorang atau lebih ahli kakitangan Sissa.... [-]

Itali Trieste
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International School for Advanced Studies (SISSA)

Astroparticle Fizik merupakan salah satu kepentingan cemerlang daripada Sissa dan telah dikenal pasti sebagai salah satu daripada kawasan-kawasan yang Sissa akan lebih ku ... [+]

Astroparticle Fizik merupakan salah satu kepentingan cemerlang daripada Sissa dan telah dikenal pasti sebagai salah satu daripada kawasan-kawasan yang Sissa akan lebih kukuh dalam masa terdekat. Ia adalah satu bidang yang muda dan antara disiplin, di sempadan antara Astrofizik, Kosmologi dan Zarah Fizik, menangani beberapa soalan yang paling mendesak dan asas dalam Sains hari ini, seperti memahami sifat graviti, menjelaskan asal usul dan evolusi alam semesta dan mengenal pasti sifat konstituennya, termasuk perkara gelap dan tenaga gelap.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini bidang telah menyaksikan pertumbuhan yang pesat, juga berkaitan dengan kekayaan data baru dan program eksperimen kaya dengan kemajuan. Fokus pada Sissa adalah untuk menyambung pandangan baru yang ditawarkan oleh perkembangan fenomenologi menarik untuk barisan hadapan dalam penyelidikan teori dalam bidang.... [-]

Itali Trieste
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International School for Advanced Studies (SISSA)

Memahami prinsip-prinsip bekerja organisma hidup dan sistem perkara mudah daripada persamaan asas pemerintah dinamik atom dan molekul dianggap fiksyen sains sehingga bebe ... [+]

Memahami prinsip-prinsip bekerja organisma hidup dan sistem perkara mudah daripada persamaan asas pemerintah dinamik atom dan molekul dianggap fiksyen sains sehingga beberapa tahun yang lalu, dan Biofizik hampir sebulat suara dianggap sebagai medan perang untuk fenomenologi. Pada masa kini, menggunakan fizik yang ketat untuk proses biologi tidak lagi mimpi. Apatah lagi, ia menjadi jelas bahawa beberapa dekad akan datang akan menjadi zaman kegemilangan untuk "teori hidup", yang dijangka mengalami pertumbuhan yang sama mempercepatkan dialami oleh disiplin fizik lain dalam abad yang lalu.

Saintis muda tertarik dengan peluang untuk membangun dan mengaplikasikan konsep, model dan kaedah untuk meneroka wilayah yang masih belum diterokai biologi kuantitatif boleh menyahut cabaran ini dalam program PhD kami dalam Fizik dan Kimia Sistem Biologi.... [-]

Itali Trieste
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International School for Advanced Studies (SISSA)

Sissa baru sahaja melancarkan satu program baru bagi akses yang lebih cepat kepada PhD dalam fizik perkara pekat. Pelajar-pelajar terbaik akan dapat menghadiri kuliah di ... [+]

Sissa mengalu-alukan permohonan untuk sehingga 6 jawatan untuk PhD Fast Track baru dalam Condensed Matter Fizik bermula pada Oktober 2016

Sissa baru sahaja melancarkan satu program baru bagi akses yang lebih cepat kepada PhD dalam fizik perkara pekat. Pelajar-pelajar terbaik akan dapat menghadiri kuliah di Sissa sementara masih menghadiri tahun lepas mereka sudah tentu Master dalam Fizik di Universiti Trieste.

Kursus PhD dalam "Teori dan simulasi berangka perkara pekat" adalah program lepasan ijazah yang kaya dan lengkap sehingga 4 tahun latihan dan penyelidikan meliputi pelbagai aspek bidang. program landasan yang cepat membolehkan pelajar untuk memulakan kerjaya penyelidikan mereka setahun lebih awal, belajar dan bekerja dalam persekitaran antarabangsa yang bertenaga. Pelajar di Sissa mempunyai interaksi rapat berterusan dengan penyelia mereka dan juga dengan beberapa ahli sains dan pakar dalam bidang pengajian mereka.... [-]

Itali Trieste
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International School for Advanced Studies (SISSA)

Statistik Fizik, bersama-sama dengan Mekanik Kuantum, adalah tiang kita mengenai fenomena fizikal, dari yang paling mudah kepada yang paling canggih. Bidang ini baru-baru ... [+]

Statistik Fizik, bersama-sama dengan Mekanik Kuantum, adalah tiang kita mengenai fenomena fizikal, dari yang paling mudah kepada yang paling canggih. Bidang ini baru-baru ini telah menyaksikan pencurahan penting dan mengesankan keputusan eksperimen dan teori, yang telah mencipta permainan seorang ahli fizik ideal ini.

alamat Fizik statistik, misalnya, soalan penting mengenai sifat peralihan fasa dan meramalkan kemungkinan untuk menjalin negara baru perkara, seperti Bose-Einstein pemeluwapan dalam gas ultra-sejuk. Pada masa yang sama, ia menyediakan sumber penting idea-idea baru dan inspirasi bagi mereka yang bekerja di lebih arahan teori. tarikan terletak pada keupayaan untuk menghasilkan pelbagai alat analisis dan konsep yang canggih dengan aplikasi yang meluas itu. Campuran yang luar biasa daripada idea-idea matematik dan fizikal adalah pada akar keanggunan saintifik yang cemerlang dan kecekapan yang luar biasa mencirikan kawasan saintifik ini.... [-]

Itali Trieste
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International School for Advanced Studies (SISSA)

The PhD dalam Teori Zarah Fizik sentiasa menjadi sebahagian daripada program pasca siswazah yang ditawarkan di Sissa. Lebih daripada seratus pelajar telah mendapat kelaya ... [+]

The PhD dalam Teori Zarah Fizik sentiasa menjadi sebahagian daripada program pasca siswazah yang ditawarkan di Sissa. Lebih daripada seratus pelajar telah mendapat kelayakan PhD dalam Zarah Fizik Teori sejak Sissa mula menawarkan kursus.

Setiap tahun, lima pelajar dipilih untuk menghadiri program ini 3 tahun (tambah satu tahun tambahan, jika diperlukan) kajian dan penyelidikan. Pada tahun pertama pelajar hadir kira-kira 450 jam kursus lepasan ijazah yang meliputi spektrum yang luas topik, dari fenomenologi kepada aspek-aspek formal yang lebih fizik zarah teori. Setiap pelajar mempunyai untuk memilih subset daripada mereka dan lulus peperiksaan berkaitan dalam tahun pertama.

Garis penyelidikan utama ialah: Fizik di LHC, Fizik Di luar Standard Model, Neutrino Fizik, Teori String, iklan / CFT surat-menyurat dan Teori Quantum alternatif Gravity. Pelajar mendapat manfaat daripada persekitaran yang kaya dengan institusi saintifik kawasan Trieste, seperti Pusat Antarabangsa bagi Teori Fizik (ICTP), Jabatan Fizik Universiti Trieste dan Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN).... [-]

Itali Trieste
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International School for Advanced Studies (SISSA)

Kursus PhD dalam misi utama struktur dan Genomics Fungsian adalah latihan saintis muda bersemangat memberi tumpuan kepentingan mereka dalam spektrum luas disiplin penyeli ... [+]

Misi Kita

Kursus PhD dalam misi utama struktur dan Genomics Fungsian adalah latihan saintis muda bersemangat memberi tumpuan kepentingan mereka dalam spektrum luas disiplin penyelidikan biologi.

Projek-projek dalam PhD span Program Kursus dari genomik, transcriptomics dan genetik pembangunan untuk biologi struktur, mekanisme molekul neurodegeneration dan neurobiologi pembangunan. Pindah silang penyelidikan seperti sistem biologi mungkin mempunyai peranan penting dalam PhD Program Kursus. Pelajar berterusan terdedah kepada penyelidikan terkini melalui tahun sekitar kelas, seminar dan bengkel. nisbah purata di antara penyelia dan pelajar adalah kira-kira 1 hingga 5.

garis penyelidikan utama ialah: ... [-]

Itali Trieste
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International School for Advanced Studies (SISSA)

Program PhD dalam Geometri dan Fizik Matematik memberi tumpuan kepada kajian aspek analisis dan geometri fenomena fizikal yang mempunyai kepentingan asas dalam kedua-dua ... [+]

Tujuan Kursus PhD

Program PhD dalam Geometri dan Fizik Matematik memberi tumpuan kepada kajian aspek analisis dan geometri fenomena fizikal yang mempunyai kepentingan asas dalam sains kedua-dua tulen dan gunaan dan meliputi spektrum luas topik dalam algebra moden dan geometri kebezaan dan permohonan mereka.

Topik penyelidikan sistem terkamir berhubung dengan perbezaan, algebra dan geometri symplectic, dan juga dengan teori matriks rawak, fungsi khas dan gelombang tak linear, pancarongga Frobenius teori ubah bentuk dan maya kelas ruang modulus kerek dan keluk, berhubung dengan teori-teori tolok supersymmetric, tali, invariants Gromov-Witten, orbifolds dan automorfisma kumpulan kuantum, bukan tukar tertib Riemann dan spin geometri, permohonan untuk model dalam fizik matematik kaedah-kaedah matematik mekanik kuantum aspek matematik Teori Medan Kuantum dan Teori String geometri symplectic, sub-Riemann geometri Geometri bidang kuantum dan tali Seminar teori Hodge ... [-]
Itali Trieste
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International School for Advanced Studies (SISSA)

Tujuan Kuliah program PhD dalam Neurobiologi adalah untuk menyediakan pelajar dengan rangka kerja biasa yang bermula dari latar belakang yang berbeza. ... [+]

Tujuan Kuliah program PhD dalam Neurobiologi adalah untuk menyediakan pelajar dengan rangka kerja biasa yang bermula dari latar belakang yang berbeza.

Kuliah akan dilakukan pada awal Program PhD, jadi untuk mempunyai lebih banyak masa untuk memberi tumpuan kepada projek penyelidikan saintifik yang akan dijalankan semasa PhD. Terdapat dua modul saintifik utama dilengkapi dengan modul khusus untuk kaedah eksperimen tertentu dan prosedur keselamatan. Semua kuliah adalah dalam Bahasa Inggeris dan akan diadakan oleh seorang pakar dalam bidang ini.

Modul 1 akan ditumpukan kepada aspek asas Neurofisiologi dan Neurobiologi: kami akan mengkaji tanggapan asas mengenai neuron, sinaps dan sistem deria. Kami juga akan melindungi harta rangkaian neuron asas persepsi dalam korteks dan pergerakan dalam saraf tunjang.... [-]

Itali Trieste
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International School for Advanced Studies (SISSA)

The PhD dalam Cognitive Neuroscience di Sissa bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran asas untuk menjalankan penyelidikan canggih dalam bidan ... [+]

The PhD dalam Cognitive Neuroscience di Sissa bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran asas untuk menjalankan penyelidikan canggih dalam bidang ini, meliputi topik-topik yang pelbagai seperti persepsi, bahasa, ingatan, tindakan, dan tingkah laku sosial. Beberapa kajian kami juga translasi dalam alam semula jadi (contohnya, neuropsychology kognitif), dengan itu menawarkan peluang untuk kerjaya yang luar akademik.

Sekolah amat penyelidikan yang berorientasikan. fakulti kami mendedikasikan sebahagian besar masa mereka untuk penyelidikan, dengan itu menawarkan jawatan guru yang luar biasa. Ini pelaburan yang besar dalam penyelidikan terpancar di dalam keupayaan kami untuk menarik pembiayaan yang kompetitif (terdapat lima berterusan geran ERC dalam kumpulan itu, beberapa projek Manusia Frontier, dan sebagainya); membangunkan hubungan penyelidikan yang kukuh, di dalam negara (contohnya, sistem penjagaan kesihatan di rantau Friuli Venezia Giulia, yang Unione Italiana Ciechi, Universiti Trieste) dan antarabangsa (contohnya, Main, Harvard, Oxford); dan menerbitkan dalam jurnal terkemuka seperti Biologi Semasa, PNAS, Sains dan Alam Semula Jadi. ... [-]

Itali Trieste
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International School for Advanced Studies (SISSA)

Kurikulum PhD dalam Teori dan Simulasi Condensed Matter adalah sesuai untuk pelajar yang bermotivasi tinggi yang berminat untuk mempelajari bagaimana juzuk mikroskopik pe ... [+]

Kurikulum PhD dalam Teori dan Simulasi Condensed Matter adalah sesuai untuk pelajar yang bermotivasi tinggi yang berminat untuk mempelajari bagaimana juzuk mikroskopik perkara diri berhimpun untuk membawa kerumitan keseluruhan keadaan jirim, dari molekul kepada pepejal kompleks, dan belajar bagaimana untuk model fenomena makroskopik menarik, dari geseran untuk kesuperkonduksian dan kebendaliran lampau, muncul dari tingkah laku kolektif mereka ejen mikroskopik.

Pada tahun pertama kursus PhD mereka, pelajar memperoleh alat yang paling maju untuk pemodelan dan mengkaji keadaan jirim, dari simulasi ab-initio bahan sebenar dan molekul untuk simulasi kuantum model kekisi, dari teori statistik klasik sistem banyak-badan kepada rakan sejawatannya kuantum, dan membiasakan diri dengan aktiviti penyelidikan yang meluas dijalankan di Sissa melalui kursus-kursus yang lebih fokus dan semasa. Ini peringkat awal menyediakan pelajar dengan latar belakang yang sama dan semua maklumat yang mereka perlu membuat keputusan mengenai topik penyelidikan yang mereka berhasrat untuk meneruskan dalam tesis PhD mereka.... [-]

Itali Trieste
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
International School for Advanced Studies (SISSA)

Sekolah Antarabangsa Pengajian Lanjutan (Sissa), Pusat Antarabangsa bagi genetik Biotechnology Engineering (ICGEB), Universiti Trieste dan University of Udine menawarkan ... [+]

Sekolah Antarabangsa Pengajian Lanjutan (Sissa), Pusat Antarabangsa bagi genetik Biotechnology Engineering (ICGEB), Universiti Trieste dan University of Udine menawarkan Program PhD Bersama baru dalam Biologi Molekul (Jumbo).

Misi utama Jumbo adalah untuk melatih saintis muda bersemangat dari negara maju dan membangun untuk menggunakan alat molekul yang canggih dengan pemahaman yang lebih mendalam tentang peluang dan batasan saintifik dan teknikal mereka. Pelajar yang menamatkan program PhD ini akan mempunyai latar belakang yang kukuh dalam pelbagai aspek Biologi Molekul dan kaedah yang berkaitan, termasuk bioinformatik dan biologi struktur, dengan cekap mengeksploitasi fungsi baru untuk tujuan penyelidikan saintifik dan teknikal. Pelajar akan mendapat manfaat daripada menerima latihan mereka dalam Biologi Molekul dalam persekitaran penyelidikan yang aktif dan menarik empat institusi berprestij.... [-]

Itali Trieste
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Student Day 2016