GSSI - Gran Sasso Science Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

GSSI adalah Ph.D. sekolah dan pusat pengajian tinggi di Fizik, Matematik, Sains Komputer dan Sains Sosial, yang terletak di L'Aquila (Itali). Ia ditubuhkan pada tahun 2012 sebagai Pusat Pengajian Lanjutan Institut Kebangsaan untuk Fizik Nuklear (INFN) dan kemudian ditubuhkan pada Mac 2016 sebagai Sekolah Pengajian Lanjutan yang menyediakan pendidikan pascasiswazah. GSSI bertujuan untuk mewujudkan pusat kecemerlangan saintifik baru di L'Aquila yang memupuk kemahiran dan struktur yang sangat khusus yang ada di kawasan tersebut, seperti Gran Sasso National Laboratories INFN dan University of L'Aquila, yang memudahkan tarikan sumber peringkat tinggi dalam bidang sains alam dan sosial. Tujuannya adalah untuk membentuk modal insan tinggi, mengintegrasikan pendidikan dan penyelidikan dalam persekitaran interdisipliner yang meriah.


Gran Sasso Science Institute menawarkan 30 Ph.D. biasiswa dalam Fizik, Matematik, Sains Komputer dan Sains Sosial.

href = "http://www.gssi.it/phd/


The GSSI - Gran Sasso Science Institute menawarkan 30 Ph.D. kesarjanaan dalam bidang berikut: Fizik Astropartikel (8 beasiswa), Matematik dalam Sains Asli, Sosial dan Hayat (8), Pemburuan Komputer (7), Sains Serantau dan Geografi Ekonomi (7).

Bahasa rasmi untuk semua kursus PhD adalah bahasa Inggeris. Biasiswa ini dianugerahkan selama 4 tahun dan jumlah tahunan mereka ialah € 16,159.91 kasar. Semua pelajar PhD akan mempunyai kemudahan percuma di kemudahan GSSI dan penggunaan taman.

Permohonan hendaklah dikemukakan melalui borang dalam talian yang boleh didapati di www.gssi.it/phd/ pada 11 Jun 2020, 5 petang (zon waktu Itali).

GSSI adalah sekolah PhD antarabangsa dan pusat penyelidikan dan pendidikan tinggi dalam bidang Fizik, Matematik, Sains Komputer dan Sains Sosial. ia ditubuhkan pada tahun 2012 di L'Aquila (Itali) sebagai Pusat Kajian Lanjutan INFN - Institut Kebangsaan untuk Fizik Nuklear, dan kemudiannya ditubuhkan pada 2016 sebagai Sekolah Pengajian Lanjutan yang menyediakan pendidikan pascasiswazah. Melalui kerjasama dan interaksi sehari-hari, para penyelidik dan pelajar mempunyai peluang untuk membina pengetahuan yang kukuh tentang kaedah penyelidikan dan mencuba pencemaran kepentingan, pendekatan inovatif dan pertukaran pelbagai budaya dalam semua aktiviti GSSI. Dalam mengatasi kerumitan dunia hari ini, kami komited untuk menghapuskan semua halangan yang berkaitan dengan bidang kajian dan penyelidikan GSSI, di mana interdisciplinarity dan persenyawaan silang mendasari segala yang kami lakukan.

Antara matlamat kami adalah penyebaran keputusan saintifik terhadap masyarakat dan mempromosikan acara kebudayaan untuk masyarakat umum, warganegara dan sekolah.

Untuk maklumat lanjut, sila rujuk Call for Applications di www.gssi.it/phd/ atau tulis e-mel ke applications@gssi.it atau hubungi +39 0862 4280433.

Lokasi

L'Aquila

Viale Francesco Crispi, 7

Alamat
Gran Sasso Science Institute
viale Francesco Crispi, 7

67100 L'Aquila, Abruzzo, Itali
Telefon
+39 0862 4280262

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami