GSSI - Gran Sasso Science Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

GSSI adalah Ph.D. sekolah dan pusat pengajian tinggi di Fizik, Matematik, Sains Komputer dan Sains Sosial, yang terletak di L'Aquila (Itali). Ia ditubuhkan pada tahun 2012 sebagai Pusat Pengajian Lanjutan Institut Kebangsaan untuk Fizik Nuklear (INFN) dan kemudian ditubuhkan pada Mac 2016 sebagai Sekolah Pengajian Lanjutan yang menyediakan pendidikan pascasiswazah. GSSI bertujuan untuk mewujudkan pusat kecemerlangan saintifik baru di L'Aquila yang memupuk kemahiran dan struktur yang sangat khusus yang ada di kawasan tersebut, seperti Gran Sasso National Laboratories INFN dan University of L'Aquila, yang memudahkan tarikan sumber peringkat tinggi dalam bidang sains alam dan sosial. Tujuannya adalah untuk membentuk modal insan tinggi, mengintegrasikan pendidikan dan penyelidikan dalam persekitaran interdisipliner yang meriah.


Gran Sasso Science Institute menawarkan 34 Ph.D. fellowships dalam Fizik, Matematik, Sains Komputer dan Sains Sosial.

href = "http://www.gssi.it/phd/


Institut Sains Gran Sasso (GSSI), yang diasaskan pada tahun 2012 di L'Aquila (Itali) sebagai Pusat Pengajian Lanjutan Institut Fizik Nuklear Nasional (INFN) dan kemudiannya ditubuhkan pada Mac 2016 sebagai Sekolah Pengajian Lanjutan yang menyediakan pascasiswazah pendidikan, menawarkan 34 Ph.D. kedudukan untuk tahun akademik 2018/19.


GSSI ( www.gssi.it ) mengajak permohonan untuk 10 persahabatan dalam "Fizik Astroparticle", 8 dalam "Matematik dalam Sains Asli, Sosial dan Hayat", 8 dalam "Sains Komputer" dan 8 dalam "Kajian Bandar dan Sains Serantau". Bahasa rasmi untuk semua Ph.D. kursus adalah bahasa Inggeris.


Persahabatan diberikan selama 4 tahun dan jumlah tahunan mereka ialah € 16,159,91 kasar. Semua Doktor Falsafah pelajar mempunyai penginapan percuma di kemudahan GSSI dan penggunaan kantin.


Permohonan hendaklah dikemukakan melalui borang dalam talian yang boleh didapati di www.gssi.it/phd/ pada 20 Jun 2018, pada 18.00 (zon waktu Itali).


Untuk maklumat lanjut, sila rujuk Call for Applications di www.gssi.it/phd/ atau tulis e-mel kepada info@gssi.it

GSSI menawarkan 31 beasiswa PhD dan mengajukan permohonan untuk persaudaraan untuk Program PhD dalam Fizik Astroparticle, Matematik dalam Sains Asli, Sosial dan Hayat, Sains Komputer, Kajian Bandar dan Sains Serantau.

Bahasa rasmi untuk semua kursus PhD adalah bahasa Inggeris.
Persahabatan diberikan selama 4 tahun dan jumlah tahunan mereka ialah € 16,159,91 kasar. Semua pelajar PhD mempunyai penginapan percuma di kemudahan GSSI dan penggunaan kantin.
Permohonan hendaklah dikemukakan melalui borang dalam talian yang boleh didapati di www.gssi.it/phd/ pada 18 Jun 2019 jam 6 petang (zon waktu Itali, 6 petang).

Institut Sains Gran Sasso (GSSI) adalah sekolah PhD antarabangsa dan pusat penyelidikan dan pendidikan tinggi di bidang Fizik, Matematik, Sains Komputer dan Sains Sosial. Ditubuhkan pada tahun 2012 di L'Aquila (Itali) sebagai Pusat Pengajian Lanjutan Institut Kebangsaan untuk Fizik Nuklear (INFN) dan kemudian ditubuhkan pada Mac 2016 sebagai Sekolah Pengajian Lanjutan yang menyediakan pendidikan pascasiswazah. Melalui kerjasama dan interaksi sehari-hari, para penyelidik dan pelajar mempunyai peluang untuk membina pengetahuan yang kukuh tentang kaedah penyelidikan dan mencuba pencemaran kepentingan, pendekatan inovatif dan pertukaran pelbagai budaya dalam semua aktiviti GSSI. Dalam menangani kerumitan dunia hari ini, kami komited untuk menghapuskan semua halangan antara bidang kajian dan penyelidikan GSSI, di mana interdisciplinarity dan persenyawaan silang mendasari segala yang kami lakukan. Antara matlamat kami adalah penyebaran keputusan saintifik terhadap masyarakat dan mempromosikan acara kebudayaan untuk masyarakat umum, warganegara dan sekolah.

Untuk maklumat lanjut, sila rujuk Call for Applications di www.gssi.it/phd/ atau tulis e-mel kepada info@gssi.it atau hubungi 39 0862 4280262.

Lokasi

L'Aquila

Viale Francesco Crispi, 7

Alamat
Gran Sasso Science Institute
viale Francesco Crispi, 7

67100 L'Aquila, Abruzzo, Itali
Telefon
+39 0862 4280262