Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The Budapest Universiti Teknologi dan Ekonomi telah ditubuhkan pada 1782 di bawah nama Institutum Geometrico-Hydrotechnicum dan telah menjadi institusi pendidikan tinggi atas Hungary. Ia juga telah mantap reputasi antarabangsa. Asas keberkesanan universiti adalah aktiviti setia pendidikan profesor dan kerja keras dan semangat pelajar-pelajar kita. Nilai-nilai ini memastikan kestabilan dan kesinambungan pendidikan, penyelidikan saintifik dan pembangunan teknologi di institusi tersebut. Pelajar yang merasakan berbakat dan mahir boleh menyertai pelbagai projek pembangunan sudah semasa pengajian di universiti. Apabila mereka meneruskan pengajian mereka dari darjah asas untuk kelayakan Masters kita bertujuan untuk memperhalusi pengetahuan dan kemahiran supaya ia adalah memastikan bahawa mereka menjadi pembangunan dan penyelidikan jurutera yang cemerlang mereka. Mereka yang ingin meneruskan kajian saintifik mereka boleh menyertai kursus PhD, yang akan menyediakan asas yang kukuh dan rangka kerja panduan untuk mencapai sasaran profesional mereka.

Semua peluang ini memastikan bahawa Universiti Teknologi telah menjadi salah satu universiti penyelidikan terkemuka Hungary dan terkenal untuk keputusan saintifik di luar negara. Ia juga penting bahawa anak-anak muda menyertai program kami bukan sahaja perlu menjadi profesional yang sangat baik tetapi orang yang berpendidikan dalam erti kata yang luas. Di universiti terdapat pelbagai peluang untuk aktiviti intelektual dan profesor cenderung untuk menyampaikan bukan sahaja kemahiran profesional tetapi juga sikap, nilai dan pandangan yang boleh memperkayakan persepsi pelajar. Lapan fakulti daripada Budapest Universiti Teknologi dan Ekonomi mempunyai ciri-ciri individu mereka tetapi mereka semua bertujuan untuk keputusan pendidikan yang cemerlang. Fakulti meliputi apa-apa bidang saintifik luas yang cukup baik untuk memahami dan belajar dalam tempoh masa kursus. Para profesional berkelayakan mempunyai pengetahuan asas teknologi dan saintifik yang kukuh dan kemahiran ekonomi dan juga boleh memohon pendekatan struktur untuk pelbagai proses.

tahun yang lalu telah membuktikan bahawa darjah dari dan pengetahuan dan kemahiran yang diperolehi di Budapest Universiti Teknologi dan Ekonomi adalah pasport berharga untuk pasaran kerja. Dalam institusi kami selain bahasa Hungary terdapat peluang untuk belajar dalam bahasa-bahasa asing - terutamanya dalam bahasa Inggeris. Pelajar-pelajar kita boleh menyertai program pertukaran antarabangsa dan meluangkan - panjang atau lebih pendek - masa di luar negara untuk mendapatkan BSc atau MSc diploma, kemahiran khas, mahir dalam bahasa asing, dan juga untuk membuat kawan-kawan baru. Dalam suasana istimewa orang Budapest Universiti Teknologi dan Ekonomi pelajar kami mengikuti nilai-nilai tertentu universiti dan ini adalah yang terbaik yang boleh berlaku kepada mereka! Apabila saya adalah seorang pelajar perkara yang sama berlaku kepada saya dan ia telah bekerja keluar untuk memulakan kerjaya profesional yang sangat berhasil dan bermakna.

Lebih daripada 110 jabatan dan institusi beroperasi dalam struktur lapan fakulti. Kira-kira 1100 pensyarah, 400 penyelidik dan pemegang ijazah lain dan banyak pensyarah dijemput dan mengamalkan pakar pakar mengambil bahagian dalam pendidikan dan penyelidikan di Budapest Universiti Teknologi dan Ekonomi. Kira-kira 800 daripada 24,000 pelajar universiti itu adalah dari 50 negara-negara di luar negara. The Budapest Universiti Teknologi dan Ekonomi mengeluarkan kira-kira 70% daripada ijazah kejuruteraan Hungary.

BME DIANTARA 800 TERBAIK TINGGI INSTITUT DUNIA.

Lokasi

Budapest

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Alamat
Műegyetem rkp. 3.
1111 Budapest, Hungary
Telefon
+36 1 463 1111

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: