Baca keterangan rasmi

Universidad de la Sabana adalah universiti muda Colombia yang ditubuhkan pada tahun 1979, yang telah mencapai reputasi untuk kecemerlangan akademik serta untuk inovasi, teknologi, dan pengantarabangsaan. La Sabana juga memegang Akreditasi Kebangsaan Berkualiti Tinggi yang dianugerahkan oleh Kementerian Pendidikan Colombia, menjadi universiti termuda di Colombia dengan reakreditasi selama 8 tahun.

Komitmen jangka panjang kami untuk penambahbaikan yang berterusan adalah berdasarkan tujuh keutamaan strategik Universiti:

112439_English_version_strategic_priorities.png

Universidad de la Sabana , Colombia dari Universidad de la Sabana di Vimeo.

Misi

Universidad de la Sabana , sebuah institusi awam pendidikan tinggi, memastikan para profesor, pelajar dan ahli-ahli kloister universiti bebas berkomitmen untuk mencari, menemui, berkomunikasi dan memelihara kebenaran dalam semua bidang pengetahuan, dalam perpaduan hidup dan dengan koheren pemikiran, kata-kata dan tindakan, berdasarkan konsep Kristian mengenai manusia dan dunia, sebagai cara untuk menyumbang kepada kemajuan masyarakat.

Ia menggalakkan penghormatan terhadap martabat manusia yang luar biasa dan, dalam suasana kebebasan yang bertanggungjawab, ia mempromosikan kesempurnaan integral semua ahli komuniti akademik, dengan perhatian khusus dan latihan akademik yang kreatif, ketat dan interdisiplin.

Di samping itu, ia menggalakkan untuk melakukan dan pengalaman bekerja sebagai perkhidmatan, dan cara untuk membina masyarakat yang adil, aman dan menyokong.

Universiti ini berkaitan dengan semua sektor masyarakat dan menyumbang kepada penyelesaian yang sah untuk pelbagai masalah dan kompleksnya melalui kerja interdisipliner, kompeten dan menyokong. Kerja ini adalah hasil daripada tindakan penyelidikan dan pengajaran bersama, yang menumpukan kepada kebaikan, kewujudan bersama, dan kerjasama bersama di kalangan lelaki tanpa sebarang diskriminasi dan pengiktirafan tanpa syarat terhadap kehidupan manusia, orang dan keluarga dalam masyarakat.

Visi

Universiti ini merancang masa depannya dengan mengambil kira dua titik permulaan: realiti dalamannya dan daya luaran yang tertarik pada masa kini. Masa depan ini adalah salah satu yang merumuskan dan mengesahkan Misinya dan menyatakan matlamat dan aspirasinya dalam jangka sederhana dan panjang, seperti dan cara ia menjangka akan diiktiraf.

Dari perspektif ini:

 • Kami ingin menjadikan Universidad de la Sabana sebagai pusat ilmu pengetahuan yang unggul, berkhidmat kepada orang, keluarga, dan masyarakat. Kami mahu "mendidik orang-orang pengetahuan dengan rasa hidup orang Kristian." Dalam persekitaran yang membolehkan suasana refleksi yang tenang ini, kami ingin memupuk sains yang berasaskan prinsip-prinsip yang paling kukuh, dan kami mahu cahaya itu diproyeksikan ke semua bidang pengetahuan. "Untuk mencapai tahap kualiti ini, kakitangan yang sesuai, menawarkan cara untuk meneruskan latihan mereka dan memperoleh sumber teknikal dan ekonomi yang akan membolehkan kita menjalankan misi kita.
 • Kami mahukan sebuah universiti yang terbuka kepada siapa saja yang mahukan latihan kecekapan profesional; seseorang yang mampu merangsang penciptaan masyarakat yang lebih adil dan berperikemanusiaan melalui kerja mereka, menghargai kebenaran penghakiman, kesejajaran hidup dan kesediaan untuk berkhidmat.
 • Kami mahukan universiti yang sangat menghargai orang, keperluan mereka dan aspirasi pembangunan mereka, dalam setiap aspek.
 • Kami juga mahukan sebuah universiti yang ahli komuniti akademik semuanya komited untuk misi dan tujuannya.
 • Kami mahukan sebuah universiti yang memberi tumpuan kepada profesornya, menggalakkan latihan pedagogi dan penyelidikan humanistik, saintifik, teknikal dan seni. Juga, kami mahukan profesor yang menikmati peluang berterusan untuk pembangunan dan peningkatan mereka.
 • Kami mahukan sebuah universiti yang profesor dan pekerja semua mencari peluang untuk pertumbuhan peribadi dan profesional, serta cara yang diperlukan untuk kehidupan yang bermaruah dan selesa bagi diri mereka sendiri dan keluarga mereka.
 • Kami mahukan universiti yang mempunyai pelajar yang berkebolehan, yakin dengan projek akademik mereka, dengan pemikiran kritis dan perspektif kehidupan yang matang dan bertanggungjawab.
 • Kami mahukan sebuah universiti yang terbuka kepada semua orang yang memenuhi syarat untuk mengakses pendidikan tinggi di peringkat di mana ia diajar di Universiti, tanpa mengira keadaan kewangan mereka.
 • Kami mahukan sebuah universiti yang, walaupun sedar tentang keadaan dan realiti yang dimasukkan, menjadi seorang pengantara yang kekal dan sah sebelum komuniti akademik dan saintifik dan sebelum pelbagai sektor masyarakat dan budaya; sebuah universiti yang menggalakkan kerjasama untuk pembangunan projek dan program bersama dan untuk pertukaran bakat dan sumber.
 • Kami mahukan sebuah universiti yang berfungsi sebagai suar cahaya, mencerahkan dan menyiarkan cara berfikir yang tersusun dalam semua bidang pengetahuan, dari perspektif Kristian.
 • Kami mahukan sebuah universiti yang komitmennya untuk membangunkan pengetahuan menyumbang kepada penyelesaian kepada masalah utama dan untuk menanggapi tuntutan dan keperluan baru masyarakat.
 • Kami mahukan sebuah universiti yang terbuka untuk menyebarkan pengetahuan, dan bersedia memberikan peluang terbaik dan menjadikan pendidikan sebagai proses yang kekal dan fleksibel.

 • Kami ingin menjadikan Universidad de la Sabana sebagai tumpuan pengetahuan yang unggul , perintah pertama, dalam perkhidmatan orang, keluarga, dan masyarakat.
 • Kami mahu "mendidik orang-orang pengetahuan dengan rasa hidup orang Kristian." Kami ingin memupuk sains dalam persekitaran ini, sesuai dengan refleksi yang tenang, berdasarkan prinsip-prinsip yang paling kukuh, dan kami mahu agar cahaya diproyeksikan melalui semua bidang pengetahuan. "Untuk mencapai tahap kualiti ini, kita mesti menggunakan orang yang paling sesuai, menawarkan mereka cara untuk meneruskan latihan mereka, dan memperoleh sumber teknikal dan ekonomi yang akan membolehkan kita menjalankan misi kita.
 • Kami mahukan sebuah universiti yang terbuka kepada sesiapa yang ingin menghadiri latihan profesional ; sebuah sekolah yang, dengan menilai kriteria kejujuran, koheren hidup, dan kesediaan untuk berkhidmat, mampu merangsang, melalui kerja, konfigurasi masyarakat yang lebih adil dan berperikemanusiaan.
 • Kami mahukan universiti yang menghargai orang, keperluan mereka dan aspirasi pembangunan mereka di semua peringkat .
 • Kami mahukan universiti di mana semua anggota masyarakat akademik komited untuk misi mereka dan tujuan mereka. Kami mahukan sebuah universiti yang memberi tumpuan kepada profesornya, mempromosikan penyelidikan dan latihan kemanusiaan, saintifik, teknikal dan seni dan pedagogi, dan kami mahu profesor yang menikmati peluang kekal untuk pembangunan dan peningkatan mereka.
 • Kami mahukan sebuah universiti di mana semua profesor dan pekerjanya mencari peluang untuk pertumbuhan peribadi dan profesional , serta cara yang diperlukan untuk kehidupan yang bermaruah dan selesa bagi diri mereka sendiri dan keluarga mereka.
 • Kami mahukan sebuah universiti dengan pelajar yang berkebolehan, yakin dengan projek akademik mereka, dengan keupayaan kritikal dan perspektif kehidupan orang dewasa dan bertanggungjawab.
 • Kami mahukan sebuah universiti yang terbuka kepada semua orang dengan syarat yang diperlukan untuk pendidikan tinggi di peringkat di mana ia diajar di sekolah, tanpa mengira keadaan kewangan mereka.
 • Kami mahukan sebuah universiti yang, walaupun sedar tentang keadaan dan realiti yang dimasukkan, menjadi seorang pengantara yang kekal dan sah sebelum komuniti akademik dan saintifik dan sebelum pelbagai sektor masyarakat dan budaya; sebuah universiti yang menggalakkan kerjasama untuk pembangunan projek dan program bersama dan pertukaran bakat dan sumber.
 • Kami mahukan sebuah universiti yang berfungsi sebagai suar cahaya, pencerahan dan penyiaran cara pemikiran yang sangat berstruktur dalam semua bidang ilmu dari perspektif Kristian.
 • Kami mahukan universiti yang komitmennya untuk membangunkan pengetahuan menyumbang kepada penyelesaian kepada masalah utama dan untuk menanggapi tuntutan dan keperluan masyarakat yang baru.
 • Kami mahukan sebuah universiti yang terbuka untuk menyebarkan pengetahuan , bersedia untuk memberi peluang terbaik dan menjadikan pendidikan sebagai proses yang kekal dan fleksibel.

* Beato Josemaría Escrivá de Balaguer, La Universidad. Foco cultural de orden primer, 25 X 1960.Amigos em campus universitárioNaassom Azevedo / Unsplash

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Falsafah

Universidad de la Sabana

Program akademik kami bertujuan untuk melatih para penyelidik dengan pengetahuan teoritis dan metodologi yang tegas untuk mentafsir masalah komunikatif konteks sosial sem ... [+]

Program akademik kami, yang disahkan melalui ketetapan 19693 pada 28 September 2017, bertujuan untuk melatih para penyelidik dengan pengetahuan teoritis dan metodologi pepejal untuk mentafsir masalah komunikatif konteks sosial semasa. Program kami bertujuan untuk profesor universiti dan penyelidik dari pelbagai bidang pengetahuan, terutamanya Sains Sosial dan Kemanusiaan, dengan tujuan meningkatkan pemahaman mereka tentang teknik penyelidikan, idea dan pendekatan baru yang berkaitan dengan bidang Komunikasi.

Program ini menekankan kajian transformasi persekitaran komunikatif, sebagai produk pembangunan teknologi.

Talian penyelidikan

Komunikasi dalam organisasi

Menganalisis cabaran-cabaran model, dinamik, logik, proses dan komunikasi yang dihadapi oleh organisasi awam, swasta, sivil, perpaduan dan organisasi maya, di arena tempatan, serantau dan antarabangsa, selepas ekosistem komunikasi yang telah ditubuhkan pada tahun-tahun kebelakangan ini dan di mana kumpulan minat, orang awam, dan rakyat secara aktif mengambil bahagian.... [-]

Colombia Chía

Así fue la visita al campus de nuestros estudiantes de posgrado de Ibagué y Neiva

Solidaridad Universitaria, Universidad de La Sabana, voluntariado en acción

Universidad de La Sabana, Colombia