Institute of Science and Technology Austria (IST Austria)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institut Sains dan Teknologi Austria (IST Austria) adalah sebuah institusi antarabangsa muda yang khusus untuk penyelidikan asas dan pendidikan siswazah dalam sains semula jadi dan matematik, yang terletak di Klosterneuburg di pinggir Vienna.

IST Austria berkomitmen untuk menjalankan penyelidikan bertaraf dunia. Menjelang 2026, sehingga 90 kumpulan penyelidikan akan melakukan penyelidikan dalam persekitaran antarabangsa yang canggih.

Salah satu keistimewaan program PhD IST Austria adalah pengalaman sekolah siswazah bersama. Tahap awal penerokaan mendorong pendedahan luas kepada pendekatan dan masalah saintifik yang penting. Ini membolehkan pelajar meletakkan asas yang kukuh untuk penyelidikan intensif pada fasa kedua program PhD.

123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Dedikasi kepada Penyelidikan Sains Asas

Strategi pengambilan fakulti IST Austria dirumuskan oleh moto Orang sebelum kawasan; kualiti sebelum kelajuan . Kami berdedikasi untuk membawa minda terbaik dunia ke IST Austria untuk mengejar penyelidikan sains asas yang canggih. Institut ini telah dirasmikan pada tahun 2009 dan akan berkembang kepada kira-kira 90 kumpulan penyelidikan menjelang 2026. Momentum menarik ini didorong oleh setiap saintis yang ditambah kepada pasukan kami, termasuk setiap pelajar PhD.

Komuniti Saintifik dan Antarabangsa

Para saintis kami, dari profesor untuk postdocs kepada pelajar, berasal dari seluruh penjuru dunia, yang mewakili lebih dari 70 kebangsaan yang berbeza, dan membina penyelidikan dan ijazah yang diperolehi dari institusi sains dan universiti saintifik yang terbaik.

Bercakap bahasa Inggeris

Kami menggunakan Bahasa Inggeris di seluruh institut ini sebagai bahasa arahan dan komunikasi.

Interdisciplinary

Program Siswazah Gaya AS kami dicirikan oleh latihan komprehensif moden dengan tumpuan khusus pada interdisipliner .

Grafik berikut menunjukkan kerjasama antara kumpulan di IST Austria, berdasarkan penerbitan bersama dari 2016 hingga Jun 2019. PDF boleh dimuat turun di sini .

141173_Cross-Group-Collaboration-Interdisciplinarity-2016-Nov-2019-IST-Austria-with-SSUs_730x9001.png

Latihan Penyelidikan yang Canggih

Pelajar bekerja rapat dengan fakulti yang cemerlang dalam kumpulan penyelidikan kecil dan mempunyai akses ke kemudahan kelas pertama . Pelajar menghabiskan tahun pertama menyelesaikan kerja kursus dan penggiliran sebelum bergabung dengan kumpulan.

Fasa eksplorasi pertama ini membolehkan pelajar memastikan bahawa topik penyelidikan, dan juga kumpulan penyelidikan, adalah yang terbaik untuk mereka sebelum mereka memulakan penyelidikan tesis mendalam pada fasa kedua.

Kemasukan dengan Sarjana Muda atau Ijazah Sarjana

Kami mengalu-alukan pelajar dengan sarjana muda atau sarjana dalam sains untuk memohon kepada program PhD kami.

6 Trek Kajian

Terdapat enam trek kajian PhD :

 • Biologi
 • Sains Komputer
 • Sains Data & Pengkomputeran Ilmiah
 • Matematik
 • Neurosains
 • Fizik

Kumpulan Penyelidikan

 • 53 kumpulan penyelidikan pada tahun 2019
 • 90 kumpulan penyelidikan menjelang 2026

Unit Perkhidmatan Saintifik

Unit Perkhidmatan Saintifik (SSU) menyediakan sokongan untuk keperluan penyelidikan saintis. SSU berikut dihoskan oleh IST Austria:

 • Kemudahan Bioimaging
 • Kemudahan Microscopy Elektron
 • Perpustakaan
 • Kemudahan Sains Hayat
 • Kedai Mesin Miba
 • Kemudahan Nanofabrication
 • Kemudahan Preclinical
 • Pengkomputeran saintifik

Pembiayaan

Dalam semua bidang penyelidikan, pembiayaan adalah topik yang sangat penting. IST Austria bergantung pada pelbagai sumber pendanaan untuk menyokong semua penyelidiknya. Grant Office ada untuk menyokong saintis IST yang ingin memohon dana luaran.

Pada penubuhan IST Austria pada tahun 2006, 95 juta Euro telah diketepikan oleh kerajaan persekutuan sebagai bajet yang bersyarat, bersesuaian dengan prestasi yang hanya dapat dijamin jika Institut memperoleh jumlah yang sama dalam dana pihak ketiga menjelang 2016. IST Austria telah sangat berjaya dalam meningkatkan dana pihak ketiga sejak beberapa tahun yang lalu. Daripada 53 profesor yang kini di bawah kontrak, 34 profesor-dua pertiga-telah menerima geran daripada Majlis Penyelidikan Eropah. Pada tahun 2016 sahaja, tiga geran maju, dua geran penyokong, dan lima geran permulaan dianugerahkan kepada saintis di IST Austria. Sekolah siswazah merupakan benefisiari salah satu penghargaan terbesar yang diterima di Institut setakat ini: 4.4 juta Euro telah dianugerahkan pada tahun 2015 kepada program PhD interdisipliner IST Austria oleh geran Marie Skłodowska-Curie dari Kesatuan Eropah.

Secara keseluruhan, Institut telah memperoleh lebih daripada 120 juta Euro dalam pembiayaan sains pihak ketiga. Di samping itu, IST Austria telah menerima sumbangan dari sektor swasta bernilai kira-kira 18.5 juta euro. Bersama-sama, ini berjumlah 130 juta Euro dalam pembiayaan pihak ketiga.

Pelajar PhD diambil oleh IST Austria dan menerima gaji yang kompetitif di peringkat antarabangsa dan perlindungan keselamatan sosial sepenuhnya. Pelajar juga mendapat sokongan kewangan untuk menghadiri persidangan dan bengkel ilmiah semasa pengajian mereka.

Institut Colloquia

Institut Colloquium mingguan adalah seminar penyelidikan utama di IST Austria. Para saintis dari seluruh dunia dan dari semua disiplin sains semula jadi dijemput untuk membentangkan penemuan terbaru mereka.

Penilaian Institut

Secara kerap, institut ini dilawati oleh panel kajian antarabangsa yang terdiri daripada para saintis terkemuka dari seluruh dunia (termasuk hadiah hadiah Nobel) untuk membentuk penilaian bebas dari institut tersebut.

Kerjaya

Alumni kami yang terkenal telah melanjutkan kerjaya yang berjaya setelah mengikuti pengajian PhD di IST Austria.

Pelajar PhD mendapat sokongan melalui bimbingan dan program pembangunan kerjaya yang memberi tumpuan kepada latihan dalam kemahiran yang boleh dipindah milik untuk ahli akademik dan seterusnya. Sepanjang pengajian mereka, pelajar PhD disokong oleh Career Services, yang memberikan khidmat nasihat dan latihan pembangunan.

Terdapat juga perbincangan TWIST yang teratur yang dianjurkan oleh Pejabat Pemindahan Teknologi, yang bertujuan untuk menyokong para penyelidik dalam pembangunan komersil dan penggunaan hasil penyelidikan mereka.

Di manakah alumni kita pergi?

Pertunjukan infographic ini di mana alumni kita pergi selepas mereka lulus.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Di manakah IST Austria?

Institut ini hanya 25 minit perjalanan dengan bas dari Vienna, yang secara konsisten dipilih sebagai salah satu bandar terbaik di dunia untuk didiami. Pelajar kami mempunyai pilihan untuk tinggal di Klosterneuburg, kawasan yang tenang dikelilingi oleh hutan yang indah, atau tepat kesibukan Vienna. Kami juga mempunyai sejumlah pilihan tempat tinggal di kampus.

Lokasi

Klosterneuburg

Alamat
Am Campus,1
3400 Klosterneuburg, Lower Austria, Austria

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami