Baca keterangan rasmi

Ia adalah TS Eliot yang bertanya:

 • Di manakah maklumat dalam data?
 • Di mana pengetahuan dalam maklumat itu?
 • Di manakah kebijaksanaan dalam pengetahuan?

Dunia terbenam dengan data, maklumat, dan pengetahuan. Inilah pandangan sekolah dan universiti konvensional. Namun apa yang diperlukan lebih kritikal dari sebelumnya adalah proses pembelajaran transformasi yang memperkasakan para pelajar untuk terlibat dalam transformasi peribadi dan menavigasi masa-masa yang berbahaya ini dengan kebijaksanaan. wisdom Untuk melakukan ini, pendidikan perlu menjadi holografik. Pelajar memerlukan pengalaman pendidikan yang sangat mendalam dan pelbagai deria, terutamanya ketika keadaan ekonomi dan politik menjadikannya semakin mencabar bagi orang ramai untuk melakukan perjalanan jauh ke universiti tradisional dan kursus orang lain. Pada masa yang sama, perkembangan dalam teknologi web dan telefon, digabungkan dengan teknologi rangkaian sosial, membolehkan pembelajaran komuniti dan bangunan maya tidak dapat dilakukan sebelum ini. Inilah di mana kebezaan Sekolah Kebijaksanaan Ubiquity bermula.

Pembelajaran Transformasi Spektrum Penuh

The Wisdom School didedikasikan untuk menyediakan apa yang kita sebut pembelajaran transformasi spektrum penuh . Pendekatan ini menghidupkan pelajar multi-deria dengan menggabungkan pendidikan online yang terbaik, dicampur dengan teknologi rangkaian sosial terkini, dan diselitkan dengan pertemuan intelektual, kreatif dan ritual individu. Seluruh kontinum direka untuk memangkinkan transformasi peribadi dan memupuk masyarakat yang berdaya tahan. Ia adalah transformasi kerana matlamatnya adalah untuk memangkin pertumbuhan dan perkembangan peribadi dan profesional. Ia adalah spektrum penuh kerana ia menawarkan pelbagai modul pembelajaran dalam talian / orang-orang baru yang direka untuk menjadi Pathways penyertaan yang kedua-duanya sepenuhnya mendalam dan pelbagai dimensi. Pendekatan ini membina masyarakat yang berdaya tahan kerana ia memupuk keupayaan untuk kolaborasi dan koheren. Di tengah-tengah cara pembelajaran ini adalah penciptaan portal pembelajaran yang bertahan dari masa ke masa, mewujudkan komuniti sebagai matlamat yang sama dengan pembelajaran itu sendiri. Oleh itu, pembelajaran dan pembangunan komuniti menjadi dua sisi duit syiling yang sama: belajar sebagai komuniti dan bangunan komuniti sebagai pembelajaran - berkuatkuasa kedua-dua cara dan akhir apa yang ditawarkan The Wisdom School sebagai pengalaman transformasi spektrum penuh.

Kebijaksanaan sebagai Jalan Kehidupan

Di tengah-tengah The Wisdom School adalah mengejar alt = "kebijaksanaan.Jika anda berfikir tentang bagaimana anda tahu apa yang anda ketahui, kemungkinan besar dua epistemologi yang ada di dalam minda adalah berdasarkan kebenaran yang dinyatakan, asas agama Abraham. Musa menerima Taurat, atau Kristus yang disalibkan dan dibangkitkan, atau Mohammed membaca Al-Quran, kebenaran dalam istilah agama barat adalah sesuatu yang akhirnya berasal dari Tuhan dan harus dipercayai dan dipatuhi. Cara lain untuk mengetahui adalah kaedah saintifik, berdasarkan pengagregatan data, pengujian hipotesis, dan membangun teori-teori yang semakin akurat, Sains adalah jalan rasional dan logik intelektual yang mencari kepastian pengetahuan yang dapat diverifikasi, orang Yunani purba menawarkan cara ketiga untuk mengetahui, Socrates menghormati penyataan ilahi dan penyiasatan saintifik, tetapi dia percaya bahawa komitmen terbesar di mana untuk mengorbankan hidup seseorang adalah penerokaan soalan-soalan utama. Untuk usaha Socratic, cara yang paling mendalam kebenaran sejati adalah melalui kebenaran yang diajukan bukan kebenaran terungkap atau pengetahuan agregat. Agama mencari jawapan dan dengan itu berdasarkan kepercayaan dogmatik. Sains mencari pengetahuan dan dengan itu berdasarkan fakta yang boleh dipercayai. Mengejar alt = "kebijaksanaan adalah untuk hidup dalam soalan-soalan dan dengan demikian menjadi terbuka untuk transformasi peribadi. The Wisdom School melibatkan semua cara untuk mengetahui dalam mengejar kebenaran. Ini bermakna bahawa alt =" kebijaksanaan adalah cara yang lebih kehidupan daripada perniagaan intelek yang gersang. Mengejar alt = "kebijaksanaan membawa kepada metamorfosis alkimia yang mendalam dalam jiwa, hati, minda, badan dan jiwa. The Wisdom School berakar kuat dalam tradisi Socratic ini. Idea kebenaran yang dikerjakan adalah asas dan asas segala-galanya kami berdiri, dan terletak di tengah-tengah semua program, kursus dan acara kami. "Kebenaran menenangkan secara beransur-ansur, atau dunia menjadi buta." -Emily Dickinson phd wisdom studies

Adakah The Wisdom School sesuai untuk saya?

Ubiquity's Wisdom School adalah sekolah siswazah untuk profesional matang yang ingin menempatkan diri mereka dalam konteks kehidupan dan pembelajaran yang lebih besar. Program kami membantu anda melampaui sempadan pemahaman konvensional dan tingkah laku dan menjadi kehidupan yang lebih tulen. The Wisdom School menyediakan peluang yang unik untuk memperdalam pertumbuhan rohani dan perkembangan peribadi anda dalam rangka kajian akademik . Di manakah anda boleh pergi ke kedua-dua terlibat dalam transformasi rohani dan peribadi yang mendalam dan mendapat ijazah siswazah pada masa yang sama? Jika mana-mana kenyataan berikut berbunyi untuk anda, The Wisdom School mungkin hanya seperti yang anda cari:

 • Anda mempunyai kerjaya yang berjaya, tetapi rasa tidak cukup untuk kehidupan yang bermakna.
 • Anda matang dan sudah berada di jalan rohani, tetapi mencari pembelajaran yang lebih ketat dan mendalam.
 • Anda sedang mencari pendekatan bersepadu akademik untuk transformasi peribadi dan profesional.
 • Anda mengambil berat tentang gambaran besar dan ingin meneroka kemungkinan perubahan pada tahap yang lebih mendalam.
 • Anda komited untuk belajar sepanjang hayat dalam dialog dengan rakan-rakan lain-sebagai proses, bukan titik akhir.
 • Anda mempunyai hadiah untuk berkongsi bahawa dunia akan lebih mudah menerima jika anda diberi kepercayaan.
 • Anda berminat untuk mengintegrasikan aspek dalaman dan luaran dari makhluk anda.

Ubiquity's Wisdom School menawarkan anda peluang untuk:

 • Memimpin kehidupan yang lebih tulen dan bermakna.
 • Reinvent yourself.
 • Tuntut kuasa anda.
 • Temui harga diri anda.
 • Menjadi sebahagian daripada masyarakat yang memupuk dan menyokong.

Bagaimanakah The Wisdom School berbeza dengan sekolah siswazah lain?

Jika anda berfikir tentang pengalaman anda yang terdahulu di kebanyakan sekolah konvensional, anda mungkin berpendidikan untuk menghafal maklumat dan menyatakan diri anda secara analitik dalam ujian dan kertas jangka panjang. Dari sudut pandangan kami, ini penting, tetapi tidak mencukupi untuk pembelajaran benar. Penekanan yang konvensional dan hampir eksklusif terhadap kekukuhan intelektual hanyalah satu hujung kontinum yang merupakan pendidikan sebenar. Pembelajaran yang benar juga memerlukan dimensi dalaman. Ia memerlukan penekanan pada tubuh, hati, dan jiwa seperti yang ada di minda. Pendidikan bahasa latin bermaksud "menarik balik" dan pada asalnya digunakan untuk pendidikan untuk alasan yang baik. Menggambarkan apa yang ada di dalam adalah teras pembelajaran yang benar. Itulah yang Sekolah Kebijaksanaan berusaha untuk memangkinkan. Kami menggalakkan pelajar-pelajar kami untuk memilih sendiri kursus-kursus yang paling meningkatkan kemahiran peribadi mereka, serta perkembangan profesional. Kami secara konsisten mendapati bahawa kertas pasca kelas terbaik adalah yang menekankan hubungan antara apa yang anda sedang belajar semasa kelas dan bagaimana ini mempengaruhi pertumbuhan peribadi anda. Hanya jika ada pertumbuhan jiwa, hanya jika ada kekurangan yang melibatkan pembaharuan peribadi kerana terdapat sekitar ketepatan intelek, adalah pembelajaran transformasi. Penekanan ini pada hubungan yang penting antara pembelajaran dan pembangunan peribadi adalah apa yang membuatkan kita sekolah kebijaksanaan. Itulah sebabnya kami mengesan keturunan kami kembali ke sekolah-sekolah kebijaksanaan kuno, yang, seperti Sekolah Kebijaksanaan kami, termotivasi dengan meningkatkan perjalanan jiwa ke arah ekspresi potensi manusia yang sepenuhnya. Plato, yang Akademinya adalah universiti asal, mengatakan bahawa semua pembelajaran benar adalah mengingati, suatu proses yang membawa kepada "pembesaran jiwa".

Bagi kita, kebijaksanaan adalah proses yang berterusan untuk menerokai sempadan pemikiran konvensional untuk merangkul kesedaran yang lebih luas yang mungkin. Ia bukan sesuatu yang boleh diperoleh sekali dan untuk semua. Ia adalah penerokaan berterusan yang semakin mendalam bagi tahap integrasi yang lebih tinggi antara dimensi dalaman dan dimensi luar kehidupan seseorang. Akhirnya, pengejaran kebijaksanaan didasarkan pada kesediaan untuk hidup dalam pertanyaan kami . Ia adalah penyelidikan berterusan ke dalam misteri yang menjalani kehidupan seharian. Sejarah telah mencapai tahap kritikal ketika kedua-dua krisis dan peluang berlimpah. Kita semua perlu terlibat dalam membayangkan semula kehidupan peribadi kita, masyarakat kita, dan kesejahteraan planet kita. Sememangnya, masa depan terpulang kepada kita, dan hanya budaya kebijaksanaan baru, yang terdiri daripada orang yang sangat bersepadu, akan melihat kita melalui. Bagaimana anda sendiri membangunkan, apa hadiah yang anda bawa ke dunia, dan seberapa berkesan anda membawa hadiah ini kepada komuniti anda, semuanya penting untuk bagaimana masa depan kita akan terungkap. Sekiranya anda tahu bahawa anda berada di sini untuk membantu membawa yang baru, tertarik untuk memupuk hadiah anda dalam suasana komuniti pembelajaran, didorong oleh kehidupan yang dipimpin oleh pertanyaan dan penjelajahan misteri, maka The Wisdom School mungkin hanya sesuai untuk anda. wisdom school

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Falsafah

Ubiquity University

Ijazah DMin adalah salah satu doktor yang profesional. Seperti MD (Doktor Perubatan), JD (Doktor Jurisprudensi), EdD (Doktor Pendidikan), atau DBA (Doktor Perniagaan), DM ... [+]

DMin dalam Kebijaksanaan Terlibat

Program DMin kami terbuka kepada spektrum disiplin dan minat. Ia bertujuan untuk menangani pelbagai masalah di hampir setiap aspek kebimbangan manusia dan ekologi. Program kedoktoran kami didedikasikan untuk membantu anda membentuk dan mencipta tamadun global yang baru supaya spesies manusia dapat belajar bertindak sebagai penanggungjawab bertanggungjawab dan menghormati ekosistem planet yang lebih besar.

Di setiap peringkat dalam proses kedoktoran, anda disokong oleh mentor dan jurulatih. Anda akan dikehendaki mengambil kursus teras tertentu dan akan mempunyai kebebasan untuk merekabentuk seluruh program anda dengan berunding dengan mentor dan Dekan Pengajian Siswazah.... [-]

Amerika Syarikat USA Online
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ubiquity University

Ph.D. Ijazah adalah ijazah yang paling ketat yang kami tawarkan, yang memerlukan penyempurnaan 24 kredit semester ditambah 36 kredit yang diperolehi untuk disertasi dokto ... [+]

PhD Global

Program PhD global kami terbuka kepada spektrum disiplin dan minat. Ia bertujuan untuk menangani pelbagai masalah di hampir setiap aspek kebimbangan manusia dan ekologi. Program kedoktoran kami didedikasikan untuk membantu anda membentuk dan mencipta tamadun global yang baru supaya spesies manusia dapat belajar bertindak sebagai penanggungjawab bertanggungjawab dan menghormati ekosistem planet yang lebih besar.

Di setiap peringkat dalam proses kedoktoran, anda disokong oleh mentor dan jurulatih. Anda akan dikehendaki mengambil kursus teras tertentu dan akan mempunyai kebebasan untuk merekabentuk seluruh program anda dengan berunding dengan mentor dan Dekan Pengajian Siswazah.... [-]

Amerika Syarikat USA Online
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat lokasi
USA Online, US
Media Sosial