The University of Texas at San Antonio

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The University of Texas at San Antonio adalah sebuah institusi perusahaan penemuan multikultur dengan lebih daripada 32,000 pelajar. Ia adalah universiti terbesar di rantau metropolitan San Antonio.110215_people-woman-coffee-meeting.jpg

Misi kita

The University of Texas at San Antonio didedikasikan untuk kemajuan pengetahuan melalui penyelidikan dan penemuan, pengajaran dan pembelajaran, penglibatan komuniti dan perkhidmatan awam. Sebagai institusi akses dan kecemerlangan, UTSA merangkumi tradisi multikultural dan berfungsi sebagai pusat sumber intelektual dan kreatif serta pemangkin pembangunan sosioekonomi dan pengkomersilan harta intelek - untuk Texas, negara dan dunia.

Visi kami

Menjadi universiti penyelidikan awam yang utama, menyediakan akses kepada kecemerlangan pendidikan dan menyediakan pemimpin rakyat untuk persekitaran global.

Nilai Teras kami

Kami menggalakkan persekitaran dialog dan penemuan, di mana integriti, kecemerlangan, inklusif, menghormati, kerjasama dan inovasi dipupuk.110216_pexels-photo-1448258.jpeg

Kampus kami

UTSA mempunyai empat kampus: Kampus Utama, Kampus Pusat Bandar, Kampus Hemisfair dan Kampus Park West.

Kampus Utama

Dengan 104 bangunan di 600 ekar, Kampus Utama menempatkan Perniagaan, Pendidikan dan Pembangunan Manusia, Kejuruteraan, Liberal dan Seni Halus, Sains, dan Kolej Kepujian. Pada tahun 2019, Makmal Ujian Skala Besar dijadualkan dibuka untuk pelajar kejuruteraan. Bangunan Sains dan Kejuruteraan yang baru dijadualkan siap pada tahun 2020. Perkongsian awam-swasta menyediakan peluang untuk perumahan baru dan runcit di sepanjang UTSA Boulevard.

Kampus Downtown

2018 adalah tahun yang hebat untuk Kampus Downtown, yang terletak di barat IH-35, dan untuk bandar San Antonio kerana rancangan telah diumumkan dalam sepuluh tahun yang akan datang untuk menambah Sekolah Ilmu Data, Sekolah Keusahawanan. Pusat Kerjasama Keselamatan Kebangsaan, Institut Pendidikan Bandar, dan Pusat Sains Bandaraya di pusat bandar di tengah-tengah bandaraya. Rancangan juga telah diumumkan untuk perumahan tambahan kerana UTSA berfungsi dengan City of San Antonio dan Bexar County untuk memikat koridor teknologi tinggi.

Kampus Hemisfair

Di Kampus Hemisfair, Institut Kultur Texan menganjurkan pameran dan persembahan secara langsung. Melalui penyelidikan, koleksi, pameran dan programnya, Institut menggalakkan pemahaman dan penghargaan Texas dan Texans.

Kampus Park West

Kampus Park West 125 hektar, yang terletak kurang dari dua batu dari Kampus Utama, adalah rumah kepada padang bola sepak dan stadium trek dan padang. Ia menghidangkan atlet Roadrunner dan ditetapkan sebagai tapak tuan rumah untuk acara sukan masyarakat.110217_pexels-photo-256455.jpeg

Lokasi

San Antonio

Alamat
Main Campus,
1 UTSA Circle

1 UTSA Circle, San Antonio, Texas, Amerika Syarikat

San Antonio

Alamat
Downtown Campus,
501 W. César E. Chávez Blvd.

TX 78207 San Antonio, Texas, Amerika Syarikat

San Antonio

Alamat
Hemisfair Campus,
801 E. César E. Chávez Blvd.

TX 78205-3209 San Antonio, Texas, Amerika Syarikat

San Antonio

Alamat
Park West Campus,
8000 North 1604 W.

TX 78249 San Antonio, Texas, Amerika Syarikat