Rutgers School of Management and Labor Relations

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai

Sekolah Pengurusan dan Perhubungan Buruh Rutgers (SMLR) adalah sumber kepakaran utama dalam dunia kerja, membina organisasi yang berkesan dan mampan, dan hubungan pekerjaan yang berubah. Sekolah ini terdiri daripada dua jabatan-satu yang menumpukan kepada semua aspek pengurusan sumber manusia strategik dan yang lain yang khusus untuk pakar sains sosial yang berkaitan dengan kajian tenaga kerja dan hubungan pekerjaan - dengan fakulti dari pelbagai latar belakang disiplin.

Jabatan Pengurusan Sumber Manusia memberi tumpuan kepada semua aspek pengurusan sumber manusia strategik, termasuk memahami peranan sumber manusia dalam menentukan kejayaan individu dan organisasi serta mengurus sumber manusia dalam konteks global. Jabatan Pengajian Buruh dan Hubungan Pekerjaan mengkaji dan mengajar tentang semua aspek kerja dan hubungan kerja dan khususnya bagaimana perwakilan kolektif dan kebijakan publik dapat meningkatkan kesejahteraan pekerja.

Di samping itu, SMLR menyediakan banyak program pendidikan dan sijil yang berterusan yang diajar oleh penyelidik bertaraf dunia dan pengamal pakar.

Sejarah

SMLR pada asalnya diasaskan oleh akta perundangan New Jersey pada tahun 1947 sebagai Institut Pengurusan dan Perhubungan Buruh (IMLR). Seperti rakan sejawatnya yang dicipta di negara perindustrian besar yang lain pada masa yang sama, Institut disewa untuk mempromosikan bentuk kerjasama buruh-pengurusan baru berikutan kerusuhan perindustrian pada akhir Perang Dunia II. Ia secara rasmi menjadi sekolah di kampus utama Universiti Negeri New Jersey di New Brunswick / Piscataway pada tahun 1994. Klik di sini untuk membaca tentang sejarah pendidikan buruh di Rutgers dan IMLR.

Mengapa SMLR

SMLR menyediakan pengalaman pembelajaran yang unik, di mana anda boleh:

  • Belajar dari fakulti yang dipetik dan diterbitkan.
  • Mengalami kaedah pengajaran yang inovatif.
  • Rangkaian dengan pemimpin industri.
  • Dapatkan peluang pekerjaan.

Sekali pandang

Pelajar: 1,597 (jurusan sepenuh masa dan separuh masa)

Fakulti: 50 (sepenuh masa)

ciri-ciri

  • Program ijazah sarjana muda dengan fokus yang berbeza ditawarkan, dua program BA bersempena dengan Sekolah Seni dan Sains dan program BS, yang boleh diselesaikan secara dalam talian. Terokai yang mungkin sesuai dengan keperluan dan kepentingan anda.
  • Sekolah ini menawarkan dua gelaran sarjana yang sangat dihormati: MHRM dan MLER Fakulti juga mengendalikan Ph.D. ijazah dalam hubungan perindustrian dan sumber manusia, dengan graduan meneruskan penyelidikan dan kedudukan akademik.
  • Penyelidikan yang meneroka dan menjangkakan perubahan sifat tempat kerja merupakan komponen utama misi sekolah.
  • Beberapa pusat dan program yang memberi tumpuan kepada penyelidikan terkemuka dan meningkatkan tenaga kerja. Program pendidikan berterusan termasuk Pendidikan Buruh dan Penyelidikan Sekarang (PELAJARI) dan pendidikan eksekutif Rutgers.

Lokasi

Piscataway Township

Alamat
94, Rockafeller Rd
Piscataway Township, Jersi baru, Amerika Syarikat