Baca keterangan rasmi

Misi kita

Pacifica Graduate Institute adalah sekolah tuisyen yang diiktiraf menawarkan kursus sarjana dan doktoral yang dirangka dalam tradisi psikologi mendalam. Institut ini telah mewujudkan satu persekitaran pendidikan yang memberi penghormatan kepada kepelbagaian budaya dan perbezaan individu, dan masyarakat akademik yang memupuk semangat siasatan bebas dan terbuka. Pelajar mempunyai akses kepada pelbagai sumber pendidikan yang mengagumkan di dua kampus Pacifica, yang kedua-duanya terletak di antara kaki bukit pantai dan Lautan Pasifik, beberapa batu di selatan Santa Barbara, California. "Pacifica adalah Misi dengan Institut. Misi, "anima mundi collende gratia," (mengurus jiwa dan dunia) telah mengilhami tuan rumah orang lain yang jauh dan jauh-mereka yang kini membawa api penglihatan itu sendiri. Keamatan panggilan itu adalah impuls benih yang dibawa dalam mimpi ramai. Apabila ditanam, percikan jiwa ini, yang berakar dalam kehadiran animasi jiwa yang mendalam, membuka kepada pemenuhan peribadi dan planet yang lebih adil dan subur. Dalam dunia yang semakin kompleks, biasiswa dan perkhidmatan fakulti, kakitangan, alumni, dan pelajar Pacifica menawarkan kecerdasan yang berpusatkan jiwa kepada apa yang diminta oleh kami sekarang. "
- Stephen Aizenstat, Ph.D., Canselor, Pengasas Presiden.

Kenyataan Misi Pacifica Graduate Institute

Misi Pacifica Graduate Institute adalah untuk memupuk pembelajaran dan penyelidikan kreatif dalam bidang psikologi dan kajian mitologi, dibingkai dalam tradisi psikologi kedalaman.

Dengan mewujudkan persekitaran pendidikan dengan semangat siasatan bebas dan terbuka, selaras dengan nilai kebebasan akademik yang diiktiraf, Pacifica didedikasikan untuk memupuk dan menuai karunia imaginasi manusia. Oleh itu, pandangan-pandangan ini boleh mempengaruhi kebimbangan peribadi, kebudayaan, dan planet di zaman kita, dedikasi ini terkandung dalam moto: animae mundi colendae gratia - demi menjaga jiwa di dunia.

Asal usul

Pacifica mengesan banyak idea utamanya kepada warisan pengetas purba, dramatis, dan ahli falsafah dari semua negara yang mencatatkan pemikiran imaginasi. Warisan lelaki dan wanita awal ini telah berkembang dalam pelbagai konteks budaya termasuk penerokaan sistematik yang tidak sedarkan diri oleh Freud, Jung, dan ahli teori psikologi abad ini. Konsep-konsep psikologi mendalam yang dihasilkan dari perkembangan yang panjang ini dan merupakan teras orientasi Pacifica. Idea ini - seperti kepentingan simbol dan metafora dalam imej peribadi dan budaya atau pengiktirafan interaksi dinamik di antara alam semula jadi dan dunia jiwa manusia - diartikulasikan dalam semua program Institut. Pelajar dan fakulti Pacifica menyumbang lagi kepada pengetahuan yang kaya ini melalui kerumitan imaginasi manusia. Memperluas konsep psikologi dan kajian mitologi di luar peribadi, di luar bilik perundingan, dan di luar kelas, kita melihat kehidupan psikologi sebagai perkembangan evolusi dalam alam, hidup dalam semua fenomena dan sistem dunia kita. Dalam mengkaji dan bekerja dengan pertukaran multidimensi ini, kami memudahkan sumbangan kepada kebimbangan kontemporari dunia kita melalui dialog antara jiwa individu, mitologi budaya, imaginasi manusia kolektif, dan planet hidup.

Nilai Teras / Idea

Selama bertahun-tahun, Pacifica telah mengembangkan satu set Nilai Teras / Idea yang membimbing kehidupan institusi, pengembangan kurikulum, dan amalan penilaian.

Logos: Idea bahawa kecemerlangan akademik adalah penting kepada apa yang memberitahu kurikulum, penyelidikan, dan biasiswa kami - ditunjukkan dengan perhatian yang mencerminkan pengetahuan baru yang beristirahat dengan selamat pada tradisi masa lalu yang memaklumkan perkembangan seluruh orang (akal, impian, intuisi , gejala, perasaan, imaginasi dan cara mengetahui lain) berhubung dengan dunia sosial yang lebih besar.

Eros: Kepentingan komunikasi terbuka, hubungan hormat, penjagaan, dan perhatian tulus untuk masyarakat yang pelbagai termasuk cinta untuk belajar sebagai matlamat mulia semangat manusia.

Kesedaran: kesedaran tentang Pacifica sebagai "komuniti psikologi" dengan sambungan kepada jiwa yang mendalam - perhatian yang diberikan perhatian kepada introspeksi peribadi dan komuniti, penjagaan sedar bayang kesedaran, dan menghormati pemikiran matahari (alasan) dan bulan refleksi (mimpi dan imaginasi).

Integriti: perlunya sikap yang adil dan berpusatkan jiwa yang berakar dalam "tradisi kebijaksanaan," dan komited untuk memupuk kehadiran yang jujur ​​dan penyayang di kalangan kita, pelajar kita, dan dunia di sekeliling kita.

Perkhidmatan: kepada diri kita sebagai manusia yang unik, kepada orang lain di dalam komuniti Pacifica dan juga kepada orang-orang yang terlibat di dunia melalui contoh, ceramah, kuliah, bengkel, menulis, mengajar; keupayaan untuk melihat melalui bentuk budaya; seni penyelenggaraan penjelmaan dan yang tidak dapat dilihat; dan perkhidmatan berterusan kami ke bidang Psikologi Kedalaman, Kajian Mitologi, dan Kemanusiaan.

Pengawalan: Penjagaan jiwa dunia seperti yang dinyatakan dalam motto Pacifica, "animae mundi colendae gratia," menjadi mampan di semua peringkat - dari cara kita secara aktif hadir dalam penyelidikan imaginasi kehadiran kita di masyarakat bumi yang lebih besar - dari beban kerja ke penggunaan tanah , dari cara kami menjalankan perniagaan kepada model kami menjalankan perniagaan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Falsafah

Pacifica Graduate Institute

Ph.D. program merayakan tradisi 30 tahun yang menawarkan psikologi klinik pendidikan kedoktoran mendalam tradisi psikologi, yang menekankan teori radikal, pendidikan klin ... [+]

PhD dalam Psikologi Klinikal

Kelas bermula lewat September

Ph.D. program merayakan tradisi 30 tahun yang menawarkan psikologi klinik pendidikan kedoktoran mendalam tradisi psikologi, yang menekankan teori radikal, pendidikan klinikal relasi yang mendalam, dan penglibatan dalam isu keadilan sosial dan penjagaan. Program ini menyediakan psikologi melalui integrasi tradisi psikologi mendalam, biasiswa sains manusia, dan komuniti praxis.

Belajar Tentang Psikologi Klinikal Ph.D. Program

Mengenai Ph.D. Program

Pelajar bersedia untuk amalan profesional sebagai pengamal sarjana yang latihan kliniknya dipertingkatkan oleh biasiswa dan diperkaya oleh kemahiran analisis dan tafsiran yang dihasilkan melalui penyelidikan. Kurikulum kami direka untuk membawa kepada lesen sebagai seorang psikologi klinikal (berdasarkan keperluan pendidikan untuk psikologi di negeri California).... [-]

Amerika Syarikat Carpinteria Santa Barbara
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Pacifica Graduate Institute

The Psy.D. Misi program adalah menyediakan psikologi klinikal yang membawa pendekatan mendalam psikologi untuk bekerja dengan masyarakat yang pelbagai serta nilai-nilai k ... [+]

PsyD dalam Psikologi Klinikal

Kelas bermula pada awal bulan Oktober

The Psy.D. Misi program adalah menyediakan psikologi klinikal yang membawa pendekatan mendalam psikologi untuk bekerja dengan masyarakat yang pelbagai serta nilai-nilai kesihatan mental masyarakat ke dalam kerja psikologi mendalam.

Psy.D. dalam Psikologi Klinikal

Apakah Psy.D. dalam Psikologi Klinikal?

The Psy.D. Program sarjana merangkumi model pengamal-sarjana di mana penekanannya adalah pada aplikasi praktikal bahan teoretis kepada tetapan tertentu di mana psikolog bekerja. Mereka yang mempunyai Psy.D. ijazah paling kerap bekerja dalam pengaturan agensi berasaskan komuniti, dalam amalan swasta, dalam pengaturan penjagaan kesihatan integratif, pengaturan organisasi, perkhidmatan kesihatan, dan sebagai fakulti dalam program psikologi profesional. A Psy.D. pendidikan menekankan amalan reflektif diri bersama dengan kemahiran interpersonal dan keupayaan untuk melibatkan diri dengan orang lain dalam rangka kerja interprofessional. Kemahiran klinikal, penilaian proaktif dan objektif, dan rawatan adalah bidang permohonan utama selain teori dan penyelidikan. Kedua-dua pengetahuan asas dan fungsian tertumpu pada. Di Pacifica Graduate Institute , sebagai tambahan kepada konteks pendidikan yang luas dan umum yang diperlukan dalam bidang psikologi, psikologi mendalam diberi penghormatan untuk jangka hayat keberkesanan klinikal, fokus hubungannya, dan nilainya pada pemahaman yang berkembang dari kerumitan perkembangan, diri sendiri, dan kesedaran individu dan kolektif.... [-]

Amerika Syarikat Carpinteria Santa Barbara
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu