Georgia Southern University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Georgia Southern University adalah pusat pendidikan tertinggi di dunia yang terbesar dan paling menyeluruh di selatan Atlanta. Dengan program 141 derajat di peringkat sarjana, doktor dan kedoktoran, Georgia Southern telah ditunjuk sebagai institusi Carnegie Doctoral / R2 awam dan menyediakan lebih 26,400 pelajar dari semua 50 negeri, Washington DC, dan Puerto Rico serta 102 buah negara. Dengan tiga kampus bertenaga - Kampus Statesboro, Kampus Armstrong di Savannah dan Kampus Liberty di Hinesville - Georgia Southern menawarkan persekitaran kampus yang menarik yang menggalakkan pembelajaran, penemuan, dan pertumbuhan peribadi. Program akademik yang diiktiraf oleh negara-negara Georgia Selatan menyediakan pelbagai ulama untuk kepimpinan dan perkhidmatan sebagai warganegara dunia. Satu unit Sistem Universiti Georgia, universiti ini menawarkan organisasi pelajar 200-an, atlet Bahagian I yang cemerlang, dan dewan kediaman yang canggih dan kemudahan kampus.

Sejak tahun 1906, ciri-ciri Universiti telah menjadi budaya penglibatan yang menjembatani teori dengan amalan, memanjangkan persekitaran pembelajaran di luar kelas, dan menggalakkan pertumbuhan pelajar dan kejayaan kehidupan. Pusat kepada misi Universiti adalah dedikasi fakulti kepada kecemerlangan dalam pengajaran dan pembangunan persekitaran pembelajaran yang subur yang dicontohkan oleh pertukaran idea, harapan akademik yang tinggi, dan tanggungjawab individu untuk pencapaian akademik. Fakulti, kakitangan dan pelajar merangkul nilai teras yang dinyatakan melalui integriti, kesopanan, kebaikan, kerjasama, dan komitmen untuk pembelajaran sepanjang hayat, kesejahteraan, dan tanggungjawab sosial.

Tradisi

Georgia Southern adalah sebuah universiti yang kaya dengan sejarah. Sejak permulaannya yang rendah sebagai Daerah Pertama A

Satu Universiti. Tiga Kampus.

Georgia Southern telah berkembang menjadi tiga kampus yang berbeza, yang memenuhi keperluan satu institusi dinamik. Kampus Statesboro adalah bangunan seluas 90 ekar gaya Georgia, bangunan bersejarah merah dan bangunan kontemporari moden di tengah-tengah pokok pinus dan oaks dan rumah kepada lebih daripada 20,000 pelajar; Kampus Armstrong di Savannah adalah kampus arboretum 268 ekar hanya beberapa minit dari pusat bandar bersejarah Savannah dan rumah kepada kira-kira 6,500 pelajar; dan kemudahan moden yang terkini di Hinesville ditujukan kepada pelajar tempatan dan ketenteraan.

Mesra tentera

Perkhidmatan tentera dan sokongan adalah tradisi yang dihormati untuk Georgia Selatan. Dengan dua pemasangan tentera utama di rantau ini, Universiti sentiasa menjadi rumah selamat datang kepada askar, veteran dan kadet pelajar. Akibatnya, majalah GI Jobs telah menamakan Georgia Southern sebuah institusi Tentera Bersama selama tujuh tahun berturut-turut. Di samping itu, Batalion Eagle, program ROTC kami telah lama menjadi sumber pengiktirafan kebangsaan, memenangi Anugerah MacArthur yang berprestij empat kali, dan memimpin negara dalam pengeluaran Jururawat Tentera.

Sejarah kita

Apabila Pertanian Daerah Pertama

Sekarang dalam perkhidmatan abad kedua, Georgia Southern hampir 27,000 pelajar, lebih daripada 2,000 fakulti dan kakitangan, 141 program pengajian di peringkat sarjana muda, tuan dan doktor, dan tiga kampus bertenaga di Statesboro, Savannah, dan Hinesville.

114626_114546_Campus.jpg

Kampus Statesboro

Kampus Statesboro diasaskan pada tahun 1906 sebagai sekolah untuk mengajar teknik pengeluaran pertanian moden dan kemahiran homemaking kepada anak-anak sekolah di luar bandar. Daerah Pertama A

Mengikuti beberapa dekad menyaksikan perubahan nama dan misi tambahan: ke Georgia Teachers College pada tahun 1939 dan Georgia Southern College pada tahun 1959. Program dan pengembangan fizikal yang berterusan, termasuk satu tahun tujuh tahun, 1984-91 di mana pendaftaran meningkat dua kali ganda dari lebih dari 6,000 hingga lebih daripada 12,000 pelajar, membawa kepada transformasi akhir pada tahun 1990 - ke Georgia Southern University .

Kampus Armstrong dan Kampus Liberty

Pada tahun 1935, Walikota Savannah, Thomas Gamble mengasaskan Kampus Armstrong - dikenali sebagai Armstrong Junior College - untuk membantu merangsang ekonomi Savannah dan memajukan peluang bagi pemuda tempatan yang tidak mampu menghadiri kolej dari rumah. Sekolah ini bermula dengan 175 pelajar dan terletak di Armstrong House bersejarah di Bull Street di hujung utara Taman Forsyth. Pada tahun 1966, selepas menerima status empat tahun dan sumbangan 250 ekar daripada The Mills B. Lane Foundation dan Donald Livingston, Armstrong State College berpindah ke lokasi semasa di Abercorn Extension di selatan Savannah.

Sepanjang 30 tahun ke depan, Armstrong menambahkan program siswazah dalam perniagaan dan pendidikan dan menjadi Pusat Pendidikan Profesion Kesihatan Serantau. Pertumbuhan institusi itu memuncak pada 1996 dengan status universiti dan nama baru: Armstrong Atlantic State University. Hanya dua tahun kemudian, Armstrong bekerjasama dengan Georgia Southern dan institusi USG lain untuk mewujudkan Pusat Liberty di Hinesville untuk menawarkan program ijazah kepada tugas aktif dan tentera veteran serta keluarga mereka di kawasan itu. Liberty County adalah rumah Fort Stewart, pangkalan tentera terbesar di timur Mississippi.

Kecemerlangan Athletic

Program olahraga Georgia Southern mempunyai sejarah yang panjang dan bertingkat, kaya dengan tradisi yang lahir dari kejayaan. Universiti bukan sahaja menghasilkan persidangan dan juara kebangsaan tetapi telah memberi sokongan peribadi kepada kemudahan yang dipertingkatkan dengan ketara - penting untuk pengambilan dan pengekalan para atlet terkemuka.

Kejayaan sukan intercollegiate - termasuk enam Kejohanan Kebangsaan FCS (I-AA) dalam bola sepak - mempunyai kesan positif yang kuat ke atas orang awam universiti dan kebanggaan fakulti, kakitangan dan pelajar. Semua sukan bersaing di peringkat tertinggi NCAA dengan bola sepak, dahulu FCS, menyertai peringkat FBS pada musim gugur 2014.

A Powerhouse Serantau

Georgia Southern kini merupakan universiti terbesar dan paling menyeluruh di selatan Atlanta dan diklasifikasikan sebagai Universiti Doktor / Penyelidikan oleh Yayasan Carnegie untuk Kemajuan Pengajaran. Penekanan terhadap berkhidmat veteran yang kembali telah memperoleh Universiti sebagai "mesra-ketenteraan" yang ditetapkan untuk tahun ketujuh berturut-turut oleh Victory Media, penerbit Pekerjaan GI, Pekerjaan STEM, dan majalah Pasangan Tentera. Kiplinger telah menamakan Georgia Southern sebagai "Top 100 Best Value," dan majalah Forbes menamakan Universiti di kalangan Majikan Midsize Terbaik Amerika untuk 2018.

Ia adalah masa yang menarik untuk menjadi sebahagian daripada Eagle Eagle! Kami menubuhkan institusi kami di atas asas dua sekolah pengajian tinggi yang dinamik dan bersejarah. Kami memberi tumpuan kepada kejayaan pelajar. Kami memberi tumpuan kepada pembelajaran secara langsung. Kami memberi tumpuan kepada hubungan rapat dengan fakulti dan pelajar, dan kami di sini kerana kami mahu memberi kesan kepada masyarakat, rantau kami, dan negeri kami.

114627_114547_Freedom-SweetheartCircle.jpg

Lokasi

Statesboro

Alamat
1332 Southern Drive
Statesboro, Georgia, Amerika Syarikat

Savannah

Alamat
11935 Abercorn Street
Savannah, Georgia, Amerika Syarikat

Hinesville

Alamat
175 West Memorial Drive
Hinesville, Georgia, Amerika Syarikat