Baca keterangan rasmi

Kolej Sains Manusia menangani cabaran dan peluang global yang berkaitan dengan faktor fizikal, tingkah laku, dan ekonomi yang mempengaruhi kesihatan dan perkembangan individu, keluarga dan komuniti.

Visi kami adalah untuk memimpin Kolej secara nasional melalui program akademik dan penyelidikan inovatif yang menyediakan profesional abad ke 21.

Jabatan Sains Keluarga dan Keluarga

  • Program menekankan kesihatan dan perkembangan kanak-kanak dan keluarga melalui pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan kepada masyarakat.
  • Peluang-peluang profesional dalam bidang ini telah meningkat berikutan peluang-peluang baru yang timbul sebagai hasil tumpuan nasional terhadap kesejahteraan keluarga dan anak-anak.
  • Program kedoktoran dalam Terapi Perkawinan dan Keluarga diakreditasi oleh Komisi Akreditasi untuk Pendidikan Terapi Pernikahan dan Keluarga.
  • Pelajar boleh melengkapkan keperluan untuk menjadi Penyelia Keluarga Berasaskan Bertauliah, yang ditaja oleh Majlis Kebangsaan mengenai Hubungan Keluarga (NFCR).

Sains Keluarga dan Kanak-kanak lebih daripada bekerja dengan orang - kita berusaha untuk membuat perbezaan dalam kehidupan mereka. Kami menawarkan program pengajian untuk kedua-dua pelajar sarjana dan siswazah yang menangani keperluan kanak-kanak, remaja, dewasa dan keluarga sepanjang hayat, dengan perhatian khusus kepada mereka yang berada dalam keluarga rumit.

Universiti Penyelidikan R1

FSU adalah satu-satunya 115 institusi yang diklasifikasikan sebagai "Universiti Penyelidikan R1 ... (aktiviti penyelidikan tertinggi)" dalam Klasifikasi Carnegie Institusi Pengajian Tinggi.

Kerjasama

Persekitaran penyelidikan interdisipliner membolehkan pembelajaran bersama antara disiplin, fakulti, dan kohort. Semangat keusahawanan ini dalam satu jabatan mengilhami rasa ingin tahu dan mengoptimumkan prestasi.

Kepentingan Fakulti

Senarai fakulti yang dihormati membolehkan pelajar untuk mempelajari topik dengan penyelidik profesional yang berkongsi minat mereka.

Pusat

Institut Keluarga

Institut Keluarga Florida State University menjana maklumat baru, melatih para profesional, dan memberitahu pembuat dasar mengenai keluarga di Florida, rantau, dan negara.

Pusat Kesihatan yang Lebih Baik

Memfokuskan diri dalam membangun dan menguji model pendidikan tinggi dan program berasaskan komuniti untuk menangani masalah kesihatan dalam populasi yang kurang mendapat liputan.

Pusat Pasangan

Pelajar doktor MFT dilatih dalam terapi sistemik, atau terapi. Sepanjang hayat, kita wujud dalam beberapa hubungan yang secara langsung dan tidak langsung memberi kesan kepada kesejahteraan kita.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Doktor Falsafah

Florida State University - Department of Family and Child Sciences

Dalam Pembangunan Manusia dan Sains Keluarga (HDFS) Ph.D. program, kami melatih para pelajar untuk menjadi generasi ulama, fakulti universiti, dan penyelidik. Graduan kam ... [+]

Dalam Pembangunan Manusia dan Sains Keluarga (HDFS) Ph.D. program, kami melatih para pelajar untuk menjadi generasi ulama, fakulti universiti, dan penyelidik. Graduan kami berjaya memperoleh kedudukan pilihan mereka di beberapa institusi akademik terkemuka di negara ini.

Kurikulum HDFS menangani proses perkaitan dan keluarga dalam keluarga kontemporari, seperti pasangan bersekedudukan, keluarga perceraian dan perkahwinan semula, keluarga ketenteraan, dan keluarga angkat. Fakulti terkenal kerana kajian mereka mengenai persahabatan kanak-kanak, dinamik pasangan, keganasan pasangan intim, amalan keibubapaan, sosialisasi kaum, antara topik lain.

KurikulumKursus Teras yang DiperlukanHOE 6366 Amalan Terbaik Penyelidikan dalam Sains ManusiaCHD 5617 Pembangunan Profesional di FCSFAD 5481 College Teaching in Family SciencesFAD 5942 Pengajaran yang DiaturCHD 6261 Teori Pembangunan AnakFAD 6436 Teori Sains KeluargaTopik Khusus FAD 6930r di MFT: Kepelbagaian KeluargaPenyelidikan dan Statistik yang DiperlukanCHD 5915 Kaedah PenyelidikanFAD 5700 Penyelidikan Gunaan dalam Sains ManusiaFAD 6935r Topik Khas dalam FCS: Kaedah Kualitatif di FCSFAD 5912r Penyeliaan PenyeliaanFAD 6917 Kaedah Penyelidikan di FCSUjian Doktor Falsafah FAD 8964rDisertasi FAD 6980Peperiksaan Pertahanan Lesen FAD 8985rPilihan Analitik Data (contoh)COM 5317 Analisis Kandungan dalam Penyelidikan KomunikasiEDF 5402 Adv. Topik dalam Analisis Variasi Apps.EDF 5406 Permohonan Analisis MultivariateEDF 5409 Modeling SebabnyaEDF 5410 Aplikasi Analisis NonparametrikSOW 6407 Kaedah Penyelidikan UkurSTA 5179 Analisis Hidup GunaanSTA 5856 Kaedah Siri dan Peramalan MasaKursus Elektif (contoh)CHD 5618 Dasar Pembangunan dan Analisis di FCSCHD 5266 Advanced Child DevelopmentCHD 5919 Grant Writing di FCSFAD 5263 Pengajian Keluarga LanjutanFAD 5900 Bacaan di FCS (topik berbeza-beza)FAD 5906 Directed Individual Study (topik berbeza-beza)Topik Khusus FAD 6930r di MFT: Penyelidikan IntervensiFAD 6916 Penyelidikan Keputusan di MFTLatihan Penyelidikan... [-]
Amerika Syarikat Tallahassee
Og 2020
English
Sepenuh masa
3 - 5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Florida State University - Department of Family and Child Sciences

Program kedoktoran dalam Terapi Perkahwinan dan Keluarga (MFT) mempunyai sejarah yang panjang dan kaya. Program ini menangani proses keluarga dan intervensi relasi yang d ... [+]

Program kedoktoran dalam Terapi Perkahwinan dan Keluarga (MFT) mempunyai sejarah yang panjang dan kaya. Program ini menangani proses keluarga dan intervensi relasi yang disokong secara empirik untuk pelbagai keluarga hari ini melalui penglibatan dalam penyelidikan programatik dan penyediaan klinikal lanjutan.

Penekanan kami adalah menyediakan latihan yang diperlukan untuk menjadi sarjana yang dilengkapi dengan baik untuk kedudukan akademik sambil memajukan kepakaran klinikal. Program ini direka untuk menghasilkan pemimpin MFT yang dilaburkan dalam menyumbang kepada pengetahuan saintifik melalui program penyelidikan yang canggih.

Program Terapi Perkawinan dan Keluarga di Florida State University (FSU) diakreditasi oleh Komisi Akreditasi untuk Pendidikan Terapi Perkawinan dan Keluarga (COAMFTE). FSU diiktiraf oleh Persatuan Kolej dan Sekolah Selatan, Suruhanjaya Kolej.... [-]

Amerika Syarikat Tallahassee
Og 2020
English
Sepenuh masa
3 - 5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu