Clarkson University Graduate School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Sekolah Pengajian Siswazah

Pada Clarkson, inovasi adalah kesan. Pelajar yang memilih Clarkson untuk program siswazah dan profesional yang datang ke sini dengan tujuan: untuk memajukan ilmu pengetahuan, untuk meneroka idea-idea yang menggerakkan masyarakat, dan untuk membina kerjaya yang bermakna. Melalui kurikulum berkaitan dunia dan perbincangan dengan pemimpin-pemimpin dalam industri, perniagaan dan pendidikan, anda akan bersedia untuk memahami sistem yang kompleks, menjalin perhubungan bagi seluruh rakyat dan bidang, dan mencari penyelesaian kreatif kepada beberapa cabaran yang paling yg menyusahkan hari ini. Anda akan mendalamkan asas pengetahuan anda untuk mempercepatkan idea-idea anda ke dalam produk yang hebat dan organisasi utama yang mempunyai kesan.

Sambungan membuat perbezaan. The Clarkson alumni rangkaian adalah lebih 40,000 orang yang kuat dan penuh dengan pemimpin-pemimpin yang memberi inspirasi kepada organisasi berkesan, menghasilkan idea-idea yang mengubah cara orang ramai hidup, dan melibatkan diri dengan badan pelajar semasa dalam cara yang bermakna. dekan dan fakulti kami berunding dengan kerap dengan majlis-majlis mereka sendiri nasihat terdiri daripada pemimpin-pemimpin industri, alumni majikan, rakan kongsi penyelidikan, pemikir ahli konsortium, dan rakan-rakan dalam bidang akademik. Sebagai pelajar siswazah yang didaftarkan, anda boleh memanfaatkan program Persatuan Alumni Clarkson dan mengakses perkhidmatan Career Center kami untuk memajukan pembangunan profesional anda.

Ketat dan peribadi. Dari Fulbright dan Yayasan Sains Kebangsaan Ulama untuk profesional yang bekerja sangat bertauliah dan penyelidik bekerjasama dengan pemimpin-pemimpin pemikiran dalam industri, fakulti itu di Clarkson membawa pengalaman dan rangkaian mereka sendiri ke dalam pengajaran dan menasihati mereka. Mereka boleh dikaitkan dengan tuntutan kehidupan di luar bilik darjah, sama ada anda seorang ibu bapa bekerja, satu striver kerjaya, atau sukarelawan khidmat masyarakat. Anda akan mendapat tahu fakulti peribadi sebagai saiz kelas adalah sengaja kecil merentasi semua mod pembelajaran: di tapak, dalam talian, sepenuh masa dan separuh masa.

Berbaloi. Pendekatan pendidikan Clarkson menyampaikan keputusan. Menurut Institusi Brookings, ijazah Clarkson meningkatkan pendapatan pertengahan kerjaya siswazah sebanyak lebih daripada 40%. PayScale Inc. pangkat Clarkson dalam 12 bahagian Program Pemberian Ijazah Best Sarjana secara potensi gaji. Dan satu dalam lima alumni Clarkson sudah menjadi Ketua Pegawai Eksekutif, pemilik syarikat, atau dalam kedudukan eksekutif kanan.

penghargaan

  • 95% daripada Program Pendidikan graduan Diletakkan dalam 3 bulan selepas tamat pengajian
  • Lebih daripada 90% daripada Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan Graduan Tempat dalam 3 bulan selepas tamat pengajian
  • Program Pengurusan Top-20 Rantaian Bekalan, US News & World Report, Kolej Best Amerika 2016
  • Kolej yang Sangat Veteran, US News & World Report, Kolej Best Amerika 2016.
  • Program MBA Online disenaraikan sebagai salah satu daripada 40 bahagian di negara ini, Laporan US News & World 2015.
  • Top 50 Amerika yang Keusahawanan Universiti, Forbes

Graduate School Mission

Menyediakan program-program siswazah dan peluang pendidikan profesional yang melengkapkan pelajar menjanjikan dengan pengetahuan dan kecekapan majikan mahu dan pelajar perlu membentuk kerjaya yang berjaya.

Lokasi

Potsdam

Clarkson University

Alamat
8 Clarkson Ave.
13699 Potsdam, New York, Amerika Syarikat
Telefon
+1 315-268-6400

Schenectady

Alamat
80 Nott Terrace
12308 Schenectady, New York, Amerika Syarikat
Telefon
undefined