Baca keterangan rasmi

Mengenai Appalachian Kolej Farmasi

Appalachian Kolej Farmasi diiktiraf sepenuhnya oleh Majlis Akreditasi untuk Pharmacy Pendidikan (ACPE) dan merupakan satu-satunya Doktor tiga tahun program Farmasi di Komanwel Virginia. Oleh itu, pelajar-pelajar kita lulus dan memasuki tenaga kerja satu tahun lebih awal daripada graduan dari program empat tahun tradisional dan mereka berbuat demikian dengan jam kelas setara dan latihan klinikal. Pelajar-pelajar kita menyimpan satu tahun tuisyen dan perbelanjaan yang berkaitan dengan memperoleh pendapatan satu tahun lebih awal, menyediakan simpanan kewangan yang besar dan pendidikan farmasi berkualiti.

Appalachian College of Pharmacy misi adalah untuk memupuk komuniti pembelajaran komited untuk pendidikan, kemasyarakatan, dan perkembangan profesional ahli farmasi.

Majoriti graduan kita mengamalkan farmasi di Wilayah Appalachian - memberi kesan positif kepada penjagaan kesihatan di rantau yang kurang mendapat perkhidmatan.

Terletak di Southwest Virginia, Appalachian Kolej Farmasi menawarkan doktor tiga tahun program farmasi, dan komited untuk memenuhi keperluan masyarakat luar bandar dan kurang mendapat liputan dalam Appalachia dan juga di seluruh dunia.

Kolej ini ditubuhkan pada bulan Ogos 2003 sebagai Universiti Appalachia oleh Frank Kilgore, Penolong Peguam daerah untuk Buchanan County, Virginia. Buchanan County Lembaga Penyelia dan Buchanan County Lembaga Kemajuan Perindustrian meminta agar Encik Kilgore menubuhkan institusi pendidikan tinggi sebagai ekonomi, pendidikan, dan projek pembangunan penjagaan kesihatan. Kolej berkedudukan strategik dalam Buchanan County, Virginia, yang bersempadan dengan Kentucky dan West Virginia di tengah-tengah coalfields Appalachian. Rantau Appalachian menghadapi halangan ekonomi dan pendidikan yang ketara, serta cabaran penjagaan kesihatan. Laporan sebelum ini ke Virginia Perundangan didokumenkan bahawa penduduk Southwest Virginia mengalami kesukaran mendapatkan dan membayar untuk penjagaan kesihatan, termasuk penjagaan pergigian dan farmasi. Dengan membawa pendidikan dan kemajuan yang lebih tinggi dalam penjagaan kesihatan di rantau ini, Kolej adalah kedudukan yang baik untuk menjadi pemangkin kepada perubahan positif dalam pembangunan ekonomi, pendidikan dan penjagaan kesihatan.

Visi ACP

Appalachian Kolej Farmasi (Kolej), melalui pendidikan berkualiti dan inovatif, perkhidmatan dan biasiswa, akan meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan penduduk penduduk luar bandar atau yang kurang, terutamanya penduduk terdedah dalam Central Appalachia. Kolej ini akan mendidik ahli farmasi untuk memeluk pengetahuan dan teknologi untuk mengoptimumkan penjagaan pesakit ahli farmasi dihantar dan hasil kesihatan dalam persekitaran penjagaan kesihatan yang antara disiplin. Kolej ini akan bekerjasama dengan pihak-pihak berkepentingan untuk membangunkan pusat kecemerlangan untuk menangani keperluan yang dikenal pasti dalam kesihatan luar bandar.

Misi ACP

Appalachian Kolej Farmasi, sebuah kolej pengajian tinggi menganugerahkan doktor ijazah farmasi, menyediakan akademik, saintifik, dan pendidikan farmasi profesional untuk memenuhi keperluan yang berkaitan dengan kesihatan masyarakat luar bandar dan kurang mendapat liputan, khususnya di Appalachia, melalui pendidikan, perkhidmatan, dan kesarjanaan. Falsafah Kolej adalah untuk memupuk komuniti pembelajaran komited untuk pendidikan, kemasyarakatan, dan perkembangan profesional ahli farmasi.

Appalachian Kolej Farmasi diiktiraf melalui tiga institusi berikut:

Majlis Akreditasi untuk Pharmacy Education Appalachian Kolej Farmasi telah diberi status akreditasi penuh daripada Majlis Akreditasi untuk Pharmacy Pendidikan (ACPE).

Persatuan Selatan Kolej dan Sekolah Appalachian Kolej Farmasi yang diiktiraf oleh Persatuan Selatan Kolej dan Sekolah Suruhanjaya Kolej (SACSCOC) untuk anugerah doktor ijazah farmasi. Menghubungi Suruhanjaya di Kolej pada 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097 atau hubungi 404-679-4501 untuk pertanyaan mengenai status Appalachian Kolej Farmasi.

Majlis Negeri Pengajian Tinggi untuk Virginia Majlis Negeri Pengajian Tinggi untuk Virginia (SCHEV) telah mengesahkan Appalachian Kolej Farmasi untuk beroperasi di Virginia, dan diluluskan penggunaan rasmi nama "Appalachian Kolej Farmasi," serta hak ACP untuk memberikan doktor ijazah farmasi .

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan: