Republik Czech

Bilangan institusi: 67
  • Prague

  Jan Amos Comenius University in Prague is the first private university in the Czech Republic to obtain university status. Over time, the pillars of its social science courses and programs have become Special Education, Adult Education, Andragogy, European Economic Studies, Social and Media Communications, Business Law, Management Studies and Stage and Media Studies.

  • Ostrava

  The University of Ostrava (UO) is a public research university educating nearly 9,000 students in six faculties. Our Faculty of Science, Faculty of Arts, Faculty of Fine Arts and Music, Faculty of Medicine, Faculty of Social Studies, and Faculty of Education offer a wide variety of disciplines and unconventional combinations of majors.

  • Hradec Kralove

  The Faculty of Education of the University of Hradec Králové offers 64 courses of life-long education, the number of attendants of these courses is higher than 1,300. Courses offered by the University of the Third Age are very popular; more than 600 students were enrolled in them in 2014.

  • Ostrava

  University of Ostrava (UO), dengan lebih daripada 10,000 pelajar, menawarkan tahap pendidikan dan penyelidikan yang sangat berkualiti tinggi dalam bidang kemanusiaan, sains sosial dan semula jadi, kajian kesihatan, perubatan, dan seni rupa. 6 fakultinya (Fakulti Sains, Fakulti Sastera, Fakulti Seni Rupa, Fakulti Perubatan, Fakulti Pengajian Sosial, Fakulti Pedagogi) menawarkan pelbagai bidang pengajian serta gabungan jurusan yang tidak konvensional.

  • Hradec Kralove

  The University of Hradec Králové - Faculty of Science is a vibrant institution, and its constant development is reflected both in academic and construction activities: new faculties and institutes are being established and new study programmes are being accredited.

  • Prague

  Sejarah Universiti dan Fakulti bermula dengan penubuhan jabatan Pertanian di Universiti Teknikal Czech di Prague pada tahun 1906, dengan keputusan maharaja Franz Joseph. Profesor Stoklasa, tokoh terkemuka dalam bidang sains pertanian pada masa itu dilantik sebagai Dekan pertama.

  • Prague

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Brno

  Brno University of Technology (BUT) adalah universiti teknik / kejuruteraan terbesar di Republik Czech (21 000 pelajar, 8 fakulti, 3 institusi universiti) dan salah satu universiti pengajaran dan penyelidikan terkemuka di Eropah tengah. Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh menghubungi duta pelajar antarabangsa kami secara langsung - https://www.vutbr.cz/en/study-options/degree-studies-en/ambassadors

  • Karvina

  Kami memberi rasa belajar. Di Sekolah Pentadbiran Perniagaan, penyelidikan canggih bertemu dengan suasana kekeluargaan universiti awam serantau. Kampus kami berada di rantau ini, tetapi idea kami tidak terhad oleh tempat itu. Dengan hampir 3,000 pelajar, kami tergolong dalam institusi pengajian tinggi yang lebih kecil. Namun, nisbah pelajar-guru 15:1 membolehkan pelajar kami membangunkan hubungan bimbingan satu-satu yang sihat dengan tutor mereka, menawarkan mereka cerapan dan bantuan dalam cara yang mustahil dalam bilik darjah yang lebih besar. Universiti Silesian (SU), yang ditubuhkan pada tahun 1991, ialah ahli sah Persatuan Universiti Eropah dan pemegang Anugerah Kecemerlangan Sumber Manusia dalam Penyelidikan yang berprestij. Pada tahun 2021, SU menduduki tempat 250-300 dalam Kedudukan Universiti QS EECA. Semua program pengajian yang ditawarkan diiktiraf sepenuhnya oleh Kementerian Pendidikan, Belia dan Sukan Republik Czech.

  • Prague

  European Institute of Applied Science and Management (EIASM) berada di antara institusi pendidikan terbaru dan moden di Republik Czech. Membuktikan reputasinya sebagai institusi pendidikan peringkat pertama. Terletak di pusat Prague.

  • Brno

  Fakulti Sastera adalah salah satu daripada empat fakulti Universiti Masaryk yang mengasaskan. Sejak awal lagi, fakulti telah memfokuskan diri pada pengembangan kedua-dua disiplin berorientasikan kemanusiaan tradisional (iaitu sejarah, falsafah, filologi klasik dan filsafat Slavonik, Jermanik dan Romantik) serta bidang yang merangkumi arahan baru dalam pengajaran dan penyelidikan universiti, seperti sosiologi, psikologi , sejarah seni, dan muzikologi.