Lithuania

Bilangan institusi: 20
  • Milan
  • Leeds
  • Vilnius
  • + 1 lebih

  The Istituto Universitario di Lingue Moderne (I.U.L.M.) was founded in 1968 by the Fondazione Scuola Superiore per Interpreti e Traduttori, under the inspiration of Senator Carlo Bo and Professor Silvio Baridon. From the very beginning the idea behind the project was to satisfy the demands of the labour markets based on analyses of current trends.

  • Kaunas

  Kaunas University of Technology , KTU adalah salah satu universiti teknologi terbesar di Baltik. Terkenal dengan kaitannya dengan perniagaan, kepemimpinan dalam penyelidikan saintifik, program pengajian antara disiplin yang fleksibel dan pengalaman belajar yang tidak dapat dilupakan, KTU terus maju untuk menjadi pilihan kajian terbaik di kawasan ini.

  • Vilnius

  Vilniaus kolegija /University of Applied Sciences is open to novelties. It is a flexible and continually changing higher educational institution that is harmoniously combining labor market needs with the development of promising areas of science and art. The educational institution has been encouraging the teachers and students’ creativity and responsibility likewise the requirements for a high-quality performance.

  • Vilnius
  • Kaunas
  • Šiauliai

  Selamat datang ke Vilnius University - institusi pengajian tinggi Lithuania tertua dan terbesar. Sejak penubuhannya pada abad ke-16, Vilnius University , sebagai bahagian yang tidak terpisahkan dari sains dan budaya Eropah telah merangkumi konsep universiti klasik dan kesatuan kajian dan penyelidikan.

  • Vilnius

  Terletak hanya 20 minit dari pusat Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) adalah salah satu universiti paling antarabangsa di Lithuania, yang kini mempunyai sekitar 7,000 pelajar dari 74 negara. Universiti ini menawarkan program yang diajar sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa di semua peringkat - dari Sarjana hingga PhD dalam bidang Sains Sosial dan Informatik.

  • Kaunas

  Universiti adalah institusi pengajian tinggi terbesar untuk sains bioperubatan di Lithuania, berjaya mengintegrasikan kajian, penyelidikan, dan amalan klinikal. LSMU terdiri daripada dua akademi utama: Akademi Perubatan dan Akademi Veterinar.

  • Kaunas

  Kaunas University of Applied Sciences (dalam bahasa Lithuania - Kauno Kolegija ) adalah institusi pengajian tinggi awam pelbagai disiplin yang terletak di Lithuania (salah satu daripada tiga negara Baltik) yang menyediakan pendidikan dalam bidang kejuruteraan, teknologi, sains sosial, kemanusiaan, seni, perubatan dan kesihatan sains. Ia menawarkan pelbagai program pengajian Sarjana Muda dengan bias praktikal untuk sekitar 5500 pelajar yang belajar di 4 fakulti.

  • Klaipėda County

  Lithuania Business University of Applied Sciences (LBUAS) ialah institusi pengajian tinggi moden, terbuka kepada masyarakat dan bebas yang diasaskan pada 1994 yang menyediakan profesional dalam sains sosial dan fizikal yang memberi tumpuan kepada pasaran buruh Lithuania dan Eropah. LTVK memerlukan peluang kerjaya yang menjanjikan, pertukaran antarabangsa dan masa lapang yang biasa untuk pelajar. Misi. Universiti Perniagaan Lithuania berazam untuk menyediakan profesional yang kreatif dan berkelayakan, mewujudkan syarat untuk pembelajaran sepanjang hayat dengan memberikan ijazah sarjana muda profesional, dan menjalankan penyelidikan gunaan yang diperlukan untuk pembangunan wilayah. Penglihatan. Universiti Perniagaan Lithuania ialah institusi pengajian tinggi yang inovatif, telus, aktif dari segi sosial dan bertanggungjawab, diiktiraf di peringkat antarabangsa, serba boleh kepada perkembangan dalam pasaran buruh, dan bersedia untuk memenuhi keperluan masyarakat.

  • Vilnius County

  Sejak memulakan aktiviti pada tahun 1999, ISM University of Management and Economics mempunyai satu tujuan sejak awal - untuk menawarkan inovatif, kajian kualitatif dan latihan pengurusan dan ekonomi untuk orang muda yang kreatif, bercita-cita tinggi dan pengurus perniagaan yang sudah berpengalaman. Pengiktirafan Pelanggan (pelajar, perniagaan dan alumni), Pengiktirafan dan Kelestarian Antarabangsa. Kualiti dan antarabangsa telah menjadi keutamaan aktiviti Universiti. Objektif ini telah dinilai oleh International Quality Accreditation (IQA) yang diberikan kepada ISM pada tahun 2006 oleh Central and East European Management Development Association (CEEMAN), dengan demikian mengesahkan bahawa ISM tergolong dalam universiti yang menawarkan pengajian perniagaan paling maju di rantau ini.

  • Kaunas

  Kedudukan QS World University Rankings sebagai pemimpin di negara ini melalui VMU , VMU adalah satu-satunya institusi pengajian tinggi awam di Lithuania dan salah satu daripada beberapa di rantau ini yang pendidikan pendidikan seni liberal yang luas disampaikan. Ini bermakna pelajar boleh mengubah dan menyusun jadual mereka dengan bebas, kecil dalam satu bidang dan utama yang lain, melancong ke luar negara di bursa antarabangsa dan bersiap sedia untuk perjalanan tersebut dengan mengambil beberapa kursus bahasa asing yang tersedia. Sebagai cerminan trend akademik global, semakin banyak kuliah (kursus berasingan dan juga program pengajian secara keseluruhan) diajar dalam bahasa Inggeris, kebanyakannya oleh profesor dari luar negara. VMU menawarkan program ijazah Sarjana dan Sarjana, yang sepenuhnya diajar dalam bahasa Inggeris. Setiap universiti semester mengumpul komuniti antarabangsa yang berwarna-warni, yang menyatukan wakil-wakil dari hampir 60 negara di seluruh dunia.

  • Šlienava

  Kaunas Forestry and Environmental Engineering University of Applied Sciences (KMAIK) ditubuhkan berhampiran dengan bandar Kaunas (Lithuania tengah) dan menyediakan ijazah Sarjana Muda Profesional pendidikan tinggi.