Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 PHD Program dalam Kejuruteraan Pembinaan 2024

2 PHD Program dalam Kejuruteraan Pembinaan 2024

Gambaran keseluruhan

Kejuruteraan Pembinaan ialah bidang menarik yang menggabungkan prinsip kejuruteraan awam, kejuruteraan struktur dan pengurusan pembinaan. Ia meliputi keseluruhan kitaran hayat projek pembinaan dari permulaannya hingga siap.

Pelajar yang mengikuti ijazah dalam Kejuruteraan Pembinaan akan diselami dalam kurikulum komprehensif yang menyelidiki pelbagai aspek projek pembinaan. Mereka akan memperoleh pengetahuan berharga dalam bidang seperti analisis dan reka bentuk struktur, kejuruteraan geoteknikal, pengurusan projek dan undang-undang dan peraturan pembinaan.

Graduan boleh meneruskan kerjaya sebagai Jurutera Pembinaan, bertanggungjawab untuk mereka bentuk dan menyelia projek pembinaan untuk memastikan ia disiapkan dengan selamat, tepat pada masanya dan mengikut bajet. Mereka juga boleh meneroka peranan sebagai Pengurus Projek, mengurus perancangan, penjadualan, belanjawan dan pelaksanaan projek pembinaan. Orang lain mungkin mencari kerja sebagai penganggar, jurutera geoteknikal atau jurutera struktur.

Semasa kami terus membangun dan mengembangkan persekitaran terbina kami, profesional dalam bidang ini akan memainkan peranan penting dalam membentuk masa depan yang mampan dan cekap untuk semua orang.

Baca lagi

Penapis

 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan Pembinaan
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (2)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan