Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 8 PHD Program dalam Kejuruteraan Aeroangkasa 2024

8 PHD Program dalam Kejuruteraan Aeroangkasa 2024

Gambaran keseluruhan

Kejuruteraan aeroangkasa memberi tumpuan kepada reka bentuk, pembangunan, ujian dan pengeluaran sistem aeroangkasa. Ia menangani masalah kompleks yang berkaitan dengan penerbangan dalam atmosfera Bumi dan seterusnya.

Semasa ijazah kejuruteraan aeroangkasa, anda akan mengambil kursus asas dalam matematik, fizik dan kimia. Kemudian, anda akan beralih ke kerja kursus khusus yang merangkumi subjek yang lebih kompleks seperti aerodinamik, pendorongan dan mekanik penerbangan.

Sebagai graduan kejuruteraan aeroangkasa, anda boleh mendapati diri anda bekerja untuk syarikat aeroangkasa dan pertahanan, mereka bentuk, mengeluarkan dan menguji pesawat dan kapal angkasa untuk kedua-dua aplikasi awam dan ketenteraan. Sebagai alternatif, anda mungkin menyertai agensi kerajaan untuk mengusahakan program aeroangkasa nasional, projek penyelidikan dan pembangunan, atau membantu membentuk dasar dan peraturan.

Dengan pelbagai peluang pekerjaan dan potensi untuk menyumbang kepada inovasi terobosan, ijazah ini merupakan pilihan yang sangat baik untuk mereka yang meminati teknologi dan penerokaan.

Baca lagi

Penapis

  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Mekanikal
  • Kejuruteraan Aeroangkasa
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (8)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan