Keystone logo
Westlake University

Westlake University

Westlake University

pengenalan

Westlake University ialah jenis universiti berorientasikan penyelidikan berkualiti tinggi baharu yang berpangkalan di bandar bersejarah Hangzhou di China - sebuah bandar yang menakjubkan yang terkenal di seluruh Asia untuk sejarah panjang, budaya yang kaya, seni halus dan pemandangan yang indah. Universiti kami diasaskan oleh saintis dan cendekiawan terkemuka dan disegani di peringkat global. Kami segera menjadi universiti terkemuka untuk sains, kejuruteraan dan inovasi. Di Westlake, kami menekankan kebebasan akademik, kecemerlangan penyelidikan, penglibatan antara disiplin dan kerjasama antarabangsa. Kami komited untuk membina universiti yang benar-benar antarabangsa, bertaraf dunia, berorientasikan penyelidikan.

Kelas di Westlake University diajar dalam bahasa Inggeris. Pada masa ini kami menawarkan Ph.D. program dalam Biologi, Kimia, dan Sains dan Teknologi Elektronik dan Ph.D bersama. program dalam Fizik dengan Universiti Fudan. Program sarjana kami dalam Sains Biologi, Kimia, Fizik, Kejuruteraan Elektronik dan Maklumat, dan Sains dan Kejuruteraan Bahan menawarkan sumber dan kebebasan akademik yang sama seperti program siswazah kami dan membolehkan pelajar bekerja secara kolaboratif di makmal terkemuka negara bersama pelajar siswazah dan bertaraf dunia penasihat fakulti.

Di samping itu, kami percaya dalam menjadikan pendidikan tinggi mampu milik setiap pelajar Westlake University . Kami menawarkan pelbagai biasiswa, geran, dan peluang pekerjaan di kampus kepada semua pelajar siswazah dan sarjana muda.

Pergi Antarabangsa, Pergi Luar Negara

Pergi Antarabangsa

Matlamat Westlake University adalah untuk merekrut 50% pelajar domestik dan 50% pelajar antarabangsa ke semua program sarjana muda untuk mewujudkan persekitaran pengajian yang benar-benar antarabangsa.

Ph.D kami program merekrut pelajar daripada program sarjana global terkemuka.

Pergi ke luar negara

Selain pengalaman antarabangsa anda di China, semua pelajar sarjana muda dikehendaki menghabiskan satu semester di salah satu daripada 21 universiti rakan kongsi kami di luar negara. Kami telah menubuhkan program pengajian di luar negara dengan universiti terkemuka di AS, UK, Kanada, Australia, dan Israel, termasuk UC Berkeley, Universiti Cornell, Universiti Edinburgh, UC San Diego, Universiti Monash, Universiti Hebrew di Jerusalem dan banyak lagi.

Ph.D. pelajar digalakkan untuk belajar dalam program jangka pendek di luar negara atau membentangkan penyelidikan mereka di persidangan dan forum penyelidikan akademik antarabangsa. Terdapat peluang pembiayaan yang mencukupi untuk pengalaman antarabangsa siswazah.

Ciri-ciri Kampus

Tentang Westlake University

Sertai Inspiring People

Di Westlake University, anda akan belajar daripada dan dibimbing oleh fakulti bertaraf dunia kami. Lebih 95% daripada profesor kami berasal dari universiti terkemuka, termasuk MIT, Caltech, UC Berkeley dan Stanford. Di samping itu, semua kepimpinan kanan kami telah belajar dan/atau memegang jawatan di institusi ternama seperti Princeton, Harvard, Yale, UPenn, UIUC, dan Institut Teknologi Diraja KTH (Sweden). Anda akan bekerja dan bekerjasama dengan saintis dan jurutera yang cemerlang ini, mengubah dunia kita. Anda juga akan dikelilingi oleh rakan pelajar yang bersemangat yang mencari cabaran dalam akademik, pertumbuhan peribadi dan pengembaraan budaya. Di Westlake, anda akan berkawan sepanjang hayat dan berhubung dengan pemimpin masa depan.

Komuniti untuk Pemimpin Masa Depan

Westlake University adalah komuniti yang intim, menyokong, dan pelbagai. Minat dan sebab yang berbeza diwakili oleh pelbagai jenis kumpulan pelajar, membolehkan individu meneroka, mencipta dan memimpin dengan cara mereka sendiri. Kami berharap dapat memudahkan pengalaman hidup pelajar yang menarik, menarik dan memberi inspirasi untuk semua.

Kampus kami

Kampus kami yang indah telah direka oleh firma Jerman terkenal HENN GmbH dan merupakan salah satu kampus yang paling mampan dan pelbagai fungsi di dunia. Kampus kami mempunyai 300 makmal bebas yang canggih, 13 platform inovasi dan enam kemudahan penyelidikan bersama. Kampus utama kami terletak di tengah-tengah bandar universiti yang sedang berkembang, antara hab teknologi utama dan runtuhan bersejarah purba, ladang teh dan tapak warisan dunia UNESCO Westlake.

  Lokasi

  • Hangzhou

   No. 600 Dunyu Road, , Hangzhou

  • Hangzhou

   No.18 Shilongshan Road, , Hangzhou

   Soalan