Keystone logo
University of Washington Ph.D. dalam Perancangan & Perancangan Bandar
University of Washington

Ph.D. dalam Perancangan & Perancangan Bandar

Seattle, Amerika Syarikat

Request duration

Inggeris

Request pace

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

The Ph.D. Interdisipliner Urban Design & Planning di University of Washington adalah salah satu dari 39 Ph.D. program dalam perancangan bandar dan wilayah di Amerika Utara dan salah satu yang tertua, ditubuhkan pada tahun 1967.

Program ini menghimpunkan fakulti dari disiplin ilmu dari Senibina hingga Sosiologi untuk memberi tumpuan kepada kajian interdisipliner mengenai masalah dan intervensi bandar. Meliputi skala dari kawasan kejiranan ke kawasan metropolitan, program ini membahas hubungan antara persekitaran fizikal, persekitaran binaan, dan institusi dan proses sosial, ekonomi, dan politik yang membentuk kawasan bandar. Luas program ini membolehkan pelajar melanjutkan pengajian kedoktoran dalam pelbagai aspek reka bentuk dan perancangan bandar dan beberapa sains sosial, sumber semula jadi, dan bidang kejuruteraan yang berkaitan.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

  • Ph.D. dalam Seni Bina, Reka Bentuk, Perancangan
    • Camerino, Itali