Keystone logo
University of Tennessee - Space Institute

University of Tennessee - Space Institute

University of Tennessee - Space Institute

pengenalan

Institut Angkasa Lepas Universiti Tennessee (UTSI) ialah institusi pendidikan dan penyelidikan siswazah yang terletak di Tennessee Tengah bersebelahan dengan Kompleks Pembangunan Kejuruteraan Arnold Tentera Udara AS. UTSI telah ditubuhkan pada tahun 1964 sebagai sebahagian daripada The University of Tennessee dan telah menjadi institusi yang diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk pengajian siswazah dan penyelidikan dalam kejuruteraan, fizik, matematik, dan sistem penerbangan serta telah membuat sumbangan yang luar biasa di peringkat tempatan, negeri, kebangsaan dan global. .

Misi

UTSI secara konsisten menunjukkan budaya kecemerlangan dalam pendidikan siswazah dan penyelidikan yang ditaja untuk memajukan Sains Ujian Aeroangkasa Bersepadu yang Tercanggih yang menambah nilai untuk kejayaan pemegang kepentingan kami.

Visi

Menjadi universiti terkemuka dalam sains ujian aeroangkasa bersepadu.

Graduan kami

Lebih 2000 ijazah siswazah — termasuk lebih daripada 250 ijazah kedoktoran — telah dianugerahkan melalui UTSI, sebahagian besar daripadanya kepada Tennesseans. Selama bertahun-tahun, UTSI telah berkhidmat dengan industri Tennessee dengan menawarkan program ijazah sarjana sains (MS) luar kampus dalam Pengurusan Kejuruteraan (Kejuruteraan Industri) di lokasi perindustrian. Kami mempunyai ramai alumni yang terkenal, beberapa daripadanya telah mencapai kemasyhuran negara sebagai angkasawan, presiden syarikat, ketua saintis, pengurus kejuruteraan, dan cendekiawan dan saintis terkenal. Ramai alumni kami menduduki jawatan peringkat tinggi dalam industri, kerajaan dan universiti bukan sahaja di Amerika Syarikat tetapi di negara lain juga.

Akreditasi

Universiti Tennessee, Knoxville diakreditasi oleh Persatuan Kolej dan Suruhanjaya Sekolah Selatan mengenai Kolej (SACSCOC). Pelajar yang memperoleh ijazah siswazah dan sijil dalam disiplin yang ditawarkan oleh Institut Angkasa Universiti Tennessee adalah graduan Universiti Tennessee, Knoxville, yang telah diakreditasi secara berterusan oleh SACSCOC sejak 1897 dan diberi kuasa untuk menganugerahkan ijazah sarjana muda, sarjana dan kedoktoran. Hubungi Suruhanjaya Kolej di 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097 atau hubungi 404-679-4500 untuk pertanyaan tentang akreditasi Universiti Tennessee, Knoxville.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

  • Tullahoma

    B H Goethert Parkway,411, 37388, Tullahoma

    Soalan