
PhD in
PhD dalam Teknologi Makanan dan Pemakanan University of Osijek

pengenalan
Program pengajian telah dianjurkan mengikut penemuan saintifik terkini dan kemahiran yang berkaitan dengan penemuan tersebut, dan ia setanding dengan program di negara Kesatuan Eropah. Program pengajian merangkumi kursus-kursus yang memberi pengetahuan dan kecekapan berhubung pencapaian terkini dalam teknologi makanan dan pemakanan. Selain daripada standard, bentuk pengajaran langsung, program pengajian tertumpu terutamanya pada sistem pengukuhan dan pengiktirafan hasil pembelajaran yang diperoleh melalui bentuk pembelajaran luar kurikulum. Antara hasil pembelajaran, penekanan diberikan kepada kecekapan mencipta dan menilai pengetahuan baharu, dan membangunkan pemikiran abstrak dan kreatif.
Program pengajian antara disiplin secara khusus memberi tumpuan kepada pembangunan kemahiran yang diperlukan untuk kerja saintifik dan penyelidikan antara disiplin yang berjaya dan memindahkan pengetahuan dan kemahiran, dengan matlamat untuk meningkatkan kualiti pendidikan tinggi, dan institusi penyelidikan, mengukuhkan daya saing industri, dan penyesuaian yang lebih baik. pelajar terhadap perubahan berterusan dan keperluan kompleks persekitaran tempat kerja moden. Kemahiran yang boleh dipindahkan yang paling penting disepadukan ke dalam kurikulum pengajian ialah kerja berpasukan, komunikasi lisan, dan pembentangan, penyelesaian masalah, organisasi kerja, pengurusan masa, dan kesedaran perniagaan (pemahaman pasaran dan syarat untuk aktiviti perniagaan yang berjaya sesebuah syarikat).
Tempoh pengajian
Pengajian universiti pasca siswazah sepenuh masa berlangsung selama tiga tahun, tetapi atas alasan yang wajar yang harus disertakan dengan penjelasan, tempoh ini boleh dilanjutkan kepada lima tahun. Keputusan sedemikian dibuat oleh Lembaga Pakar penyedia kajian.
Pengajian universiti pasca siswazah sambilan tidak boleh bertahan lebih daripada lima tahun, tetapi atas alasan yang wajar yang perlu disertakan dengan penjelasan, tempoh ini boleh dilanjutkan kepada tujuh tahun. Keputusan sedemikian dibuat oleh Lembaga Pakar penyedia kajian.
Jumlah kredit ECTS : 180 kredit ECTS
Tajuk akademik yang diperolehi setelah tamat pengajian:
Ijazah kedoktoran (PhD.) diperoleh selepas memenuhi semua keperluan yang ditetapkan dan pertahanan awam tesis kedoktoran.
Teknologi Makanan Utama : ijazah kedoktoran (PhD.) dalam sains bioteknikal, bidang saintifik Teknologi Makanan
Pemakanan Utama : ijazah kedoktoran (PhD.) dalam sains bioteknikal, bidang saintifik Pemakanan.