Keystone logo
University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

pengenalan

Bicocca ialah universiti muda yang akan menghubungkan anda dengan pelajar dari seluruh dunia. Anda bukan sahaja menjadi pelajar di sini. Anda akan menjadi ahli komuniti global. Sejak penubuhannya, Universiti Milano-Bicocca telah melangkaui sempadannya dengan memeterai pelbagai perjanjian dengan universiti Eropah dan bukan Eropah.

Penyelidikan sentiasa global. Guru kami adalah ahli kumpulan penyelidikan antarabangsa yang berkongsi banyak projek dan inisiatif, dengan komitmen bersama untuk meningkatkan kualiti pengajaran. Tumpuan kami pada inovasi menawarkan pelajar latihan berdaya saing dan praktikal

Tradisi kita

Di Bicocca, kami sentiasa berubah dengan dunia di sekeliling kami, menggabungkan ketelitian saintifik dengan kapasiti untuk berkembang semasa kami menangani cabaran baharu dan berusaha mencapai matlamat yang lebih tinggi. Secara ringkasnya, Bicocca adalah cara hidup.

Pelajar, guru dan kakitangan berkongsi matlamat yang sama iaitu mahu mengekalkan peranan utama Bicocca dalam pendidikan, etika, rasa hormat, kemahiran dan kepakaran. Bersama-sama, kita telah membina persekitaran yang merangsang dan terbuka di mana kita boleh menyemarakkan semangat, kemahiran dan pengetahuan. Bicocca bukan hanya tentang pendidikan - ia juga mengenai komitmen, budaya, pengetahuan, teknologi, kerja keras dan kejayaan.

Bicocca lebih daripada universiti.

Misi & Visi

Melalui tawaran pendidikan kami yang luas dan kaya, kami menyasarkan untuk membolehkan pelajar mencari kerjaya sebenar mereka, memajukan minat mereka sendiri, melihat secara kritis dan memperoleh kemahiran serta pengetahuan kukuh untuk membina profesion mereka.

Pengajaran cemerlang, penyelidikan cemerlang, dan perkhidmatan berkualiti tinggi memberi tumpuan kepada individu, sebagai tonggak universiti moden yang berorientasikan masa depan.

Universiti kami mengajar pelajarnya untuk merebut peluang dunia dan tidak takut untuk menghadapi mereka dan meletakkan diri mereka di sana. Ia adalah universiti inklusif yang berkongsi, menghormati dan melindungi kepelbagaian, sebagai salah satu nilai utamanya.

Bicocca adalah peneraju dalam pembangunan budaya tempatan dan antarabangsa.

Ciri-ciri Kampus

  Lokasi

  • Milan

   Piazza dell'Ateneo Nuovo, 1 - 20126, Milano, , Milan

  Soalan