Keystone logo
University of Lethbridge

University of Lethbridge

University of Lethbridge

pengenalan

Mengapa belajar di uLethbridgeSebagai pelajar siswazah di University of Lethbridge , anda akan mendapati diri anda di tengah-tengah persekitaran berfokus pelajar yang memupuk inovasi, pemikiran kritis dan kreativiti.

Di U of L, kami komited untuk membantu setiap pelajar kami berkembang. Dari membantu dengan sokongan kewangan kepada bimbingan satu sama lain kepada nasihat kerjaya individu, anda akan mendapat sokongan setiap langkah.

Sebagai pelajar di U of L, anda dilihat sebagai rakan kongsi dan rakan sekerja. Anda akan diberikan peluang untuk berkolaborasi dan berkongsi idea unik anda, bertanya soalan dan mencari jawapan. Dengan konvokesyen, majoriti pelajar siswazah kami telah menyampaikan atau menerbitkan penemuan mereka, dengan lebih daripada 50 peratus penerbitan sebagai pengarang pertama.

Mengenai LethbridgeSebuah bandar yang hampir 100,000 penduduk, Lethbridge terletak di selatan Alberta dan terletak tidak jauh dari Rocky Mountains, Calgary dan sempadan AS. Kami adalah salah satu bandar yang paling sunyi di Kanada dan angin Chinook yang hangat di barat memberikan Lethbridge beberapa musim sejuk yang paling sederhana di Western Canada.

Kenapa Pilih University of Lethbridge ?

Kadar tuisyen yang berpatutan untuk program cemerlang yang ditawarkan oleh fakulti pemenang anugerah.

Universiti dan komuniti yang mesra dan selamat.

Akses kepada teknologi canggih dan kemudahan canggih.

Perkhidmatan pelajar yang komprehensif direka untuk membantu anda mencapai matlamat akademik, peribadi, dan kerjaya anda.

Anda boleh bekerja semasa pengajian dan memohon bekerja di Kanada sehingga tiga tahun selepas tamat pengajian.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

 • Lethbridge

  4401 University Drive, T1K 3M4, Lethbridge

 • Lethbridge

  4401, University Drive West, T1K 3M4, Lethbridge

  • Calgary

   345-6th Ave SE, Calgary AB, 6032, Calgary

   Soalan