Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
University of Georgia - College of Agricultural and Environmental Sciences

University of Georgia - College of Agricultural and Environmental Sciences

University of Georgia - College of Agricultural and Environmental Sciences

pengenalan

Sains pertanian dan alam sekitar hanya sama pentingnya dengan makanan yang anda makan, pakaian yang anda pakai, dan air serta udara di sekeliling anda. Kolej Sains Pertanian dan Alam Sekitar UGA telah mengumpulkan saintis terkenal dunia dan pelajar luar biasa untuk meningkatkan kualiti dan menjaga keselamatan keperluan hidup.

CAES adalah antara kolej pertanian AS yang terbaik dan paling terkenal. Di dalam bilik darjahnya, Stesen Percubaan Pertanian, dan rangkaian pejabat UGA Cooperative Extension di seluruh negerinya, fakulti dan kakitangan CAES berdedikasi untuk menemui, mengajar dan menyampaikan sains yang diperlukan untuk hidup sihat untuk berkembang di Georgia.

CAES ialah salah satu daripada 18 sekolah dan kolej yang membentuk Universiti Georgia. Kelas kecil di peringkat atas membolehkan pelajar berhubung dengan mudah dengan profesor. Pelajar boleh mempelajari tumbuhan, haiwan, perniagaan, komunikasi, pengajaran, sains makanan dan alam sekitar. Kolej ini memberi tumpuan kepada menyediakan bekalan makanan yang selamat, persekitaran yang bersih, dan kehidupan yang lebih baik untuk semua orang. CAES mempunyai bilik darjah, makmal dan kemudahan di kampus UGA di Athens, Griffin, dan Tifton, Georgia.

Pemimpin dalam inovasi

Kami menerajui inovasi pertanian dan alam sekitar untuk menjaga ekosistem global kami, memperkayakan komuniti kami dan melengkapkan generasi pemimpin seterusnya.

Pembelajaran Hands-on

Tidak kira program, kami mempunyai peluang pembelajaran yang unik di dalam dan di luar bilik darjah untuk pelajar kami. CAES menawarkan pengalaman pembelajaran mendalam bertaraf dunia, termasuk latihan amali, peluang penyelidikan dan program belajar di luar negara. Lihat di mana CAES boleh membawa anda dan temui cara anda boleh membuka kunci potensi sebenar anda di UGA.

Fakta

 • 100% pelajar Sains Ayam mempunyai penempatan kerja selepas tamat pengajian
 • 1 daripada 3 pelajar kami belajar di luar negara
 • 53% pelajar kami menerima bantuan kewangan
 • #2 Kolej Pembiakan Tanaman Pertanian dan Hortikultur Terbaik
 • 15 negara dengan program pengajian di luar negara
 • #3 untuk Sains Pertanian di AS
 • Program Entomologi #8 di Dunia
 • $830,000+ dalam pembiayaan biasiswa telah disediakan oleh Kolej kami kepada pelajar CAES tahun lepas
 • 19,940+ Alumni dalam Keluarga CAES
 • 850 produk telah mencapai pasaran berdasarkan penyelidikan UGA; lebih separuh adalah kultivar tumbuhan, vaksin dan peranti yang menyokong pertanian Georgia

Program Kepelbagaian

Banyak Jalan, Satu Misi

Kolej Sains Pertanian dan Alam Sekitar UGA mengalu-alukan pelajar dari semua latar belakang dan menempatkan fakulti dan kakitangan di seluruh dunia. Kami komited untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang inklusif untuk pelajar, fakulti dan kakitangan dari semua latar belakang dan etnik. Matlamat kami adalah untuk memupuk pertumbuhan individu dan kemahiran membina hubungan yang kukuh yang memperkasakan pelajar kami untuk menyumbang dan cemerlang dalam masyarakat global dengan berkesan.

Ciri-ciri Kampus

  Kemasukan

  Lokasi

  • Tifton

   2356 Rainwater Rd, 31793, Tifton

   • Athens

    Cedar Street,147, 30602, Athens

    • Griffin

     1109 Experiment Street, 30223, Griffin

     Program

      Institusi juga menawarkan:

      Soalan