Keystone logo
University of Bristol Law School Phd dalam Niaga Hadapan Mampan
University of Bristol Law School

Phd dalam Niaga Hadapan Mampan

Bristol, United Kingdom

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Sep 2024

GBP 20,700 / per year *

Di kampus

* Luar negara: sepenuh masa

pengenalan

Laluan antara disiplin dalam masa hadapan mampan bertujuan untuk melahirkan generasi penyelidik baharu yang boleh menangani isu-isu sosial yang mendesak bagi kemampanan dalam menghadapi populasi global yang semakin meningkat.

Penyelidikan kemampanan bertanya bagaimana kesejahteraan manusia boleh dikekalkan dan dipertingkatkan dalam jangka panjang, memandangkan peningkatan populasi, sumber semula jadi yang terhad dan persekitaran yang rapuh. Bidang ini, dengan fokus penggunaannya yang jelas dan implikasi dasar strategik terarah masa depan yang kukuh, mempunyai sains sosial di tengah-tengahnya.

Ia juga memerlukan pendekatan antara disiplin yang luas dan pemahaman tentang ekonomi, undang-undang, politik dan psikologi kemampanan, serta geografi dan demografi mereka yang terjejas. Oleh itu, kami sengaja mendedahkan pelajar kepada pelbagai bahan untuk membantu mereka menghayati dan memahami perspektif yang saling berkaitan dan memberikan mereka kemahiran untuk bekerja dengan berkesan merentas disiplin. Kami mengalu-alukan pelajar dari pelbagai latar belakang disiplin.

Pelajar biasanya akan didaftarkan di sekolah penyelia pertama mereka. Ini mungkin bukan sekolah yang memproses permohonan anda.

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Yuran Pengajian Program

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan