Keystone logo
University of Bristol Law School

University of Bristol Law School

University of Bristol Law School

pengenalan

Kami ialah 10 Sekolah Undang-undang UK* terbaik di Universiti terkemuka dunia**. Portfolio ijazah pascasiswazah kami yang kaya dibentuk dan disampaikan oleh ahli akademik terkenal di peringkat global yang menggabungkan kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan supaya anda lulus dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk meneruskan kerjaya berprestij dalam undang-undang dan seterusnya. (*Panduan Universiti Lengkap 2024 / ** 60 Kedudukan Universiti Dunia QS 2023 teratas)

Ijazah lepasan ijazah kami

Belajar daripada ahli akademik terkemuka dunia supaya anda boleh menjadi pakar sendiri

Kurikulum bermaklumat penyelidikan kami yang menuntut secara intelek disampaikan oleh ahli akademik yang merupakan pemimpin dalam bidang mereka. Sebagai universiti Russell Group, dan 3 universiti UK teratas untuk kecemerlangan dalam penyelidikan undang-undang (THE analysis of REF 2021), ahli akademik kami mendahului dalam pelbagai bidang penyelidikan undang-undang. Gabungan kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan inilah yang menyaksikan graduan kami menonjol untuk membentuk dan memaklumkan dasar dan perundangan di seluruh dunia dan merentasi banyak sektor.

Pilih daripada pelbagai jenis LLM

Pengetahuan dan kepakaran ahli akademik kami memaklumkan rangkaian LLM kami yang tersendiri dan menarik dengan program termasuk Undang-undang dan Inovasi LLM, Undang-undang Antarabangsa LLM, Perbankan dan Kewangan LLM, Kesihatan, Undang-undang dan Masyarakat LLM, LLM dalam Undang-undang Hak Asasi Manusia, LLM dalam Alam Sekitar, Kelestarian dan Perniagaan dan banyak lagi untuk dipilih.

Sesuaikan ijazah anda sendiri

Penyelidikan perintis ahli akademik kami juga telah mempengaruhi pelbagai modul pilihan yang membolehkan anda menyesuaikan ijazah anda sendiri.

Peluang menarik untuk graduan bukan undang-undang

MA dalam Undang-undang kami ialah ijazah pascasiswazah berstatus kanan dipercepatkan. Kursus penukaran undang-undang ini akan membolehkan anda menamatkan pengajian dalam dua tahun berbanding tiga dengan LLB – dan dengan pemahaman yang lebih mendalam tentang undang-undang dan penaakulan undang-undang daripada yang mungkin dengan kursus satu tahun. Pada kursus ini, anda juga akan berpeluang untuk kajian pakar dengan unit pilihan yang mencerminkan kepakaran ahli akademik kami - membezakannya dari segi membantu anda mencapai aspirasi tertinggi yang anda miliki untuk kerjaya masa depan anda.

Program kerjaya kami

Dapatkan kemahiran dan pengetahuan untuk mengakses pelbagai kerjaya

Memilih Universiti Bristol bermakna mendapat akses kepada kalendar yang kaya dengan aktiviti berfokuskan kerjaya dan kerjasama yang kukuh antara Sekolah, alumni kami, firma undang-undang antarabangsa, pertubuhan bukan kerajaan dan penasihat kerjaya yang berdedikasi dengan kepakaran dalam perkara yang diperlukan untuk mengakses pelbagai Pathways undang-undang . Belajar di University of Bristol Law School bermakna lulus dengan kemahiran, pengetahuan dan kenalan untuk memenuhi aspirasi kerjaya anda dan cemerlang dalam atau luar undang-undang.

Dapatkan pengalaman undang-undang klinikal secara langsung dan peluang kerja dalam hak asasi manusia, teknologi undang-undang dan kriminologi

Melalui perkhidmatan undang-undang pro bono yang dikendalikan oleh pelajar kami, Klinik Undang-undang Hak Asasi Manusia dan inisiatif yang menangani undang-undang jenayah dan sistem keadilan, seperti Klinik Undang-undang Kebebasan dan Memperkasakan Orang Tidak Berdosa (sebuah inisiatif yang ditubuhkan oleh pengasas Innocence yang terkenal di seluruh dunia Project), anda boleh memperoleh pengalaman sebenar yang diiktiraf dalam undang-undang yang akan dihargai oleh majikan dalam pelbagai sektor. Peluang lanjut termasuk skim bimbingan, hak asasi manusia dan penempatan teknologi undang-undang dan banyak lagi.

Kemudahan kami

Hidup dan belajar di kemudahan yang hebat, bandar UK yang menarik dan salah satu pusat perundangan terbesar di luar London

Kemudahan Sekolah Undang-undang menyediakan gabungan tradisi dan inovasi terbaik. Kebanyakan pengajaran berpusat di Bangunan Memorial Wills yang ikonik di tengah-tengah Bristol, dengan menara gothic, Dewan Besar dan perpustakaan - dan tingkap berbingkai gargoyle di dewan kuliahnya. Di seberang jalan di Berkeley Square terdapat satu lagi bangunan bersejarah, menempatkan suite penyelidikan moden, bilik seminar dan tutor serta Mahkamah Moot yang canggih di mana anda juga boleh menguji kemahiran perdebatan dan perundingan anda. Bristol sendiri ialah sebuah bandar yang bertenaga, pelbagai budaya, cukup kecil untuk berasa mesra dan mesra, tetapi cukup besar untuk menyediakan peluang ekstrakurikuler yang cemerlang, termasuk pelbagai kelab, aktiviti sukan dan kumpulan komuniti dan sukarelawan.

Kenapa Bristol?

Ketua Sekolah pengenalan kepada Sekolah Undang-undang

Lokasi

  • Bristol

    Wills Memorial Building, Queens Road, Clifton, Avon, BS8 1RJ, Bristol

Soalan