Keystone logo
University of Antioquia

University of Antioquia

University of Antioquia

pengenalan

Universidad de Antioquia adalah universiti awam yang ditubuhkan pada tahun 1803. Kampus utamanya adalah di bandar Medellín, Colombia; Selain itu, ia mempunyai kampus dan kemudahan lain di sembilan wilayah jabatan Antioquia, Colombia.

Tujuan Universidad de Antioquia adalah untuk mengejar, mengembangkan, dan menyebarkan pengetahuan dalam bidang kemanusiaan, sains, seni, falsafah, dan teknologi melalui penyelidikan, pengajaran, dan kegiatan jangkauan. Kegiatan-kegiatan ini termasuk dalam program sarjana dan siswazah menggunakan kaedah pembelajaran secara langsung, campuran, dan terbuka dan jarak jauh dan berfungsi untuk pemahaman yang menyeluruh tentang manusia.

Universiti ini terdiri daripada 25 unit akademik yang dibahagikan kepada 14 fakulti, empat sekolah, empat institusi, dan tiga syarikat yang bersama-sama menawarkan sekitar 130 program sarjana. Lebih-lebih lagi, ia menawarkan 58 pengkhususan, 46 kepakaran perubatan, 57 program sarjana, dan 23 program PhD, untuk sejumlah 184 program siswazah.

Lokasi

  • Medellín

    Cl. 67 ##53-108, Medellín, Antioquia, Colombia, , Medellín

    Soalan