Keystone logo
Universidade São Francisco (USF)

Universidade São Francisco (USF)

Universidade São Francisco (USF)

pengenalan

Penyampaian

Universiti San Francisco (USF), pelajar mempunyai tradisi institusi yang kukuh dalam pasaran pendidikan. Mereka lebih 39 tahun pengalaman dan 80,000 graduan. Turut hadir dalam kota-kota Bragança Paulista, Campinas (Unit Swift dan Cambuí), Itatiba dan São Paulo, menawarkan lebih daripada 30 sarjana muda, 10 siswazah, termasuk tiga program Sarjana dan PhD.

Sebuah universiti yang utama tiang lengkap pembentukan pelajar. Dalam pengertian ini, guru-guru bekerja dengan dedikasi untuk pelajar menonjol dalam profesion yang mereka pilih. Di luar kelas, aktiviti yang ditawarkan, kursus, projek dan program outreach, dan juga semua sokongan yang diperlukan bagi pelajar untuk mengambil bahagian dalam pertukaran dan menyertai pasaran buruh, antara peluang-peluang lain.

Untuk semua itu, USF adalah sebuah Universiti bahawa di samping menghantar pengetahuan, menggalakkan pembangunan manusia yang penting, yang mengambil bahagian dalam mimpi pelajar untuk menjadi seorang profesional yang cekap dan berjaya.

Being Komuniti

The USF adalah sebahagian daripada kumpulan terpilih daripada institusi Komuniti pendidikan tinggi (PAN) di Brazil, yang mengambil bahagian juga Persatuan Brazil Universiti Masyarakat (ABRUC), yang membawa bersama-sama 66 institusi, menyampaikan konsep 05/03 Indeks Ketua Bank Kursus ( IGC), Kementerian Pelajaran Malaysia (MPM).

PAN mempunyai ciri-ciri kecemerlangan dalam aktiviti dan kerjaya untuk menyumbang kepada masyarakat. Satu lagi perbezaan penting ialah 100% daripada dana yang diperoleh oleh Komuniti dilaburkan semula ke dalam manfaat kepada pelajar dan masyarakat, kerana mereka menjalankan aktiviti bukan keuntungan.

Diilhamkan oleh tema "Pendidikan untuk Keamanan" dan digerakkan oleh penaung, yang St. Francis Assisi, misi USF adalah pengeluaran dan penyebaran ilmu, persaudaraan dan perpaduan. Oleh itu, hari demi hari, konsep "Kolej Komuniti" dilaksanakan melalui projek-projek sosial dan tindakan sokongan masyarakat, dan aktiviti-aktiviti yang mempunyai sebagai tiang Pengajaran, Penyelidikan dan Pengembangan.

Pelajar siswazah di USF mempunyai peluang untuk mengalami realiti masyarakat, menggabungkan teori dengan amalan.

Misi

Menghasilkan dan menyebarkan pengetahuan, membebaskan manusia untuk dialog antara sains dan iman dan menggalakkan persaudaraan dan perpaduan, melalui amalan yang baik dan perdamaian berbangkit.

Lihat

Untuk diiktiraf untuk kecemerlangan akademik, dinamisme, inovasi dan komitmen kepada masyarakat, keadilan, keamanan dan ekologi.

Lokasi

  • São Paulo

    São Paulo, Brazil

Program

Soalan