Keystone logo

Universidade Federal De Minas Gerais

A logo

pengenalan

Terletak di tenggara Brazil, wilayah paling perindustrian di negara ini, Universidade Federal De Minas Gerais, sebuah institusi pendidikan awam percuma, adalah universiti tertua di negeri Minas Gerais. Ia ditubuhkan pada 7 September 1927 dengan nama University of Minas Gerais (UMG). Hampir seratus tahun kemudian institusi ini menjadi pemimpin nasional dalam hal pendidikan, pengembangan universiti, budaya, penyelidikan ilmiah dan penjanaan paten dalam beberapa bidang pengetahuan.

Masyarakatnya mengumpulkan sekitar tujuh puluh dua ribu orang di bandar Belo Horizonte, Montes Claros, Diamantina dan Tiradentes, yang diedarkan dalam tujuh puluh tujuh kursus sarjana, 80 program pascasiswazah dan lebih dari 900 pusat penyelidikan. Pada tahun 2016, Universidade Federal De Minas Gerais mencapai 1056 pendaftaran paten yang menjadikannya kedudukan utama di kalangan institusi pendidikan tinggi negara.

Universiti ini juga menawarkan pendidikan jarak jauh, tersusun dalam peringkat siswazah, pengkhususan, peningkatan dan pengemaskinian. Kursus ini terdapat di dua puluh empat bandar, di seluruh negeri.

Lokasi

  • Av. Pres. Antônio Carlos, 6627 - Pampulha, Belo Horizonte - MG, 31270-901, Brazil, , Belo Horizonte

Soalan