Keystone logo
© Carrianna Field
Universidad Loyola

Universidad Loyola

Universidad Loyola

pengenalan

Selamat datang ke Universidad Loyola

Universidad Loyola ialah inisiatif sosial Persatuan Jesus yang disepadukan ke dalam sistem universiti Andalusia sebagai universiti swasta pertama inisiatif sosial dalam komuniti autonomi.

Penyimpanan tradisi pendidikan Jesuit terbaik, dan nilai-nilai yang sentiasa membezakannya, Universidad Loyola adalah komitmen yang teguh untuk masa depan, dalam masa perubahan dan ketidakpastian ini, yang ingin bertindak balas kepada permintaan semua orang yang percaya dalam pendidikan sebagai jaminan masa depan.

Tawaran akademik kami ditujukan kepada keperluan latihan dalam bidang sains sosial dan teknologi. Pekerjaan penyelidikan kami bertujuan untuk mengiktiraf kami sebagai universiti pengeluaran saintifik dengan impak sosial yang tinggi yang mencadangkan penyelesaian sebenar kepada masalah yang mempengaruhi dunia kita. Latihan, Penyelidikan dan Perkhidmatan adalah tonggak di mana Loyola dibina.

Identiti Jesuit kami menyepadukan kami ke dalam rangkaian lebih daripada 230 pusat universiti di seluruh dunia dengan trajektori dan prestij yang jelas, dari Amerika Syarikat ke India dan dari Amerika Latin ke Jepun, dan menyokong watak sosial kami, yang dengannya kami ingin melatih lelaki dan wanita yang komited kepada orang lain.

Universidad Loyola ialah universiti untuk semua orang, di mana semua mereka yang mengiktiraf diri mereka dalam usaha berterusan dan dalam mencari kecemerlangan, profesional dan manusia, mendapat tempat.

Pemegang amanah tradisi pendidikan Jesuit

Universidad Loyola berasal dari ETEA, Fakulti Sains Ekonomi dan Perniagaan Córdoba, dengan pengalaman dalam pendidikan tinggi sejak 1963. Tradisi pendidikan Jesuit dilahirkan dengan permulaan Persatuan Jesus pada 1540. Pengasasnya, Ignacio de Loyola, bertukar untuk berkhidmat kepada masyarakat melalui pendidikan, dialog dan pertemuan iman dengan sains.

Syarikat itu merupakan tarekat agama pertama yang mengasaskan universiti, Kolej Rom pada tahun 1551. Hari ini terdapat 193 universiti dan kolej di lebih 70 negara dengan lebih 160,000 pelajar daripada semua agama.

Identiti dan misi. Nilai Universidad Loyola

Misi kami

Universidad Loyola mempunyai misi untuk mencipta pemikiran untuk perkhidmatan kemanusiaan yang terbaik dan terhebat, membentuk lelaki dan wanita untuk orang lain, komited terhadap masalah dunia, dan menjadikan semua aktivitinya sebagai tempat dialog dan pertemuan yang bermanfaat di mana orang-orang yang berbeza budaya , kepercayaan dan ideologi boleh menjalani kehidupan yang diilhamkan dan komited dengan orang lain dan dengan ciptaan.

Visi kami

Universidad Loyola bercita-cita untuk menjadi Universiti Penyelidikan Kedoktoran, diiktiraf kerana kecemerlangan akademik dan penyelidikannya, diilhamkan oleh iman dan berkhidmat kepada orang lain. Menjadi Universiti Penyelidikan Kedoktoran dalam aktivitinya dan Jesuit untuk inspirasi dan cara meneruskannya.

Sebuah universiti yang menyiasat dan mempromosikan penciptaan pengetahuan tentang keperluan dan masalah dunia hari ini. Universiti yang melatih orang yang menjadi agen perubahan, profesional yang komited untuk pembangunan masyarakat yang lebih berperikemanusiaan, adil dan mampan. Sebuah universiti yang berkhidmat kepada masyarakat terdekat dan mereka yang hidup dalam masyarakat yang tertindas.

nilai-nilai kita

 • Semangat nak tahu
 • Kecemerlangan
 • Keperluan
 • Perkhidmatan
 • Kesejagatan dan keterbukaan
 • komitmen
 • Transendensi dan kerohanian

Universidad Loyola adalah sebahagian daripada UNIJES, rangkaian universiti dan pusat universiti Persatuan Jesus di Sepanyol.

Ciri-ciri Kampus

  Kemasukan

  ¿Quiers estudiar en la Universidad Loyola ?

  Solicitar tu admisión es muy sencillo. Proses penerimaan dan penyeliaan untuk merealisasikan pengurusan dalam talian di laman web.

  Elige el tipo de estudios que quieres realizar y comienza el proceso.

  Lokasi

  • Córdoba

   Calle Escritor Castilla Aguayo,4, 14004, Córdoba

   • Granada

    Calle Profesor Vicente Callao,15, 18011, Granada

    • Seville

     Seville, Sepanyol

     Soalan