Keystone logo
Cardinal Stefan Wyszynski University in Warsaw

Cardinal Stefan Wyszynski University in Warsaw

Cardinal Stefan Wyszynski University in Warsaw

pengenalan

TENTANG KAMI UNIVERSITI (Universiti Cardinal Stefan Wyszynski)

Cardinal Stefan Wyszynski University in Warsaw ( UKSW ) ditubuhkan pada 3 September 1999. Universiti ini ditubuhkan atas dasar bekas Akademi Teologi Katolik (1954-1999). Cardinal Stefan Wyszynski University adalah universiti awam dengan 32 bidang pengajian (di 10 fakulti), lebih 16,000 pelajar, 737 guru akademik, dan 383 kakitangan pentadbiran. Kajian dijalankan dalam sistem sepenuh masa dan sistem sambilan, baik dalam sistem kitaran lama (tuan) dan dalam kitaran pertama (bujang). UKSW juga menawarkan kelayakan profesional dalam program pasca siswazah dan kedoktoran. Pengajian yang dijalankan di kebanyakan bidang disahkan oleh Suruhanjaya Akreditasi Negeri. Pelajar berpeluang melanjutkan ke lebih daripada 60 universiti di Eropah di bawah program Erasmus. Terdapat banyak persatuan sains pelajar dan organisasi pelajar, teater pelajar dan paduan suara. Terdapat juga kemudahan sukan.

TENTANG FAKULTI KAMI (Fakulti Falsafah Kristian)

Fakulti Falsafah Kristian merangkumi tiga institut: Institut Falsafah, Institut Psikologi dan Institut Ekologi dan Bioetika, termasuk 16 bahagian dan lebih daripada 30 kerusi. Fakulti mempunyai makmal komputer yang berdiri sendiri, makmal diagnostik, perpustakaan dan makmal dengan Sistem Ujian Vienna (VTS). Sejak tahun 2014/15, pelajar kami mempunyai akses ke Makmal Pusat Sains Semula Jadi dan Makmal Psikologi Pusat. Misi kami adalah untuk menyediakan pelajar anda dengan persekitaran pembelajaran yang mesra di mana penyelidikan dan pendidikan bersama. Fakulti menawarkan:

2
 • Program Sarjana Muda dan Sarjana dalam falsafah dan perlindungan alam sekitar
 • Program peringkat sarjana bersepadu dalam psikologi
 • program Ph.D. dalam falsafah dan psikologi

Dalam program pengajian kami, kami berusaha untuk menawarkan pendidikan yang pelbagai dan menarik berdasarkan pengetahuan teoritis, metodologi dan praktikal komprehensif. Fakulti menjamin masa depannya dengan membangunkan penyelidikan berkualiti tinggi. Fakulti menerbitkan tiga jurnal saintifik: "Studia Psychologica", "Studia Philosophiae Christianae" dan "Studia Ecologiae et Bioethicae." Baru-baru ini Fakulti dinilai "kategori" dalam proses akreditasi negara, menunjukkan bahawa ia memenuhi sepenuhnya keperluan yang ditetapkan dalam pernyataan misinya. https://www.facebook.com/Study-with-us-Faculty-of-Christian-Philosophy-CSWU-Warsaw-1130218280409999/

UKSW" src="//www.masterstudies.com/element_db/37/37043_rsz_school2.jpg" alt="UKSW" />

KENYATAAN MISI KAMI DALAM INTERNATIONALISASI

Kami melihat di luar sempadan Universiti kita sendiri dan sokongan yang kuat dan menggalakkan mobiliti antarabangsa kakitangan dan pelajar di Fakulti kami. Tahun demi tahun, mengalu-alukan peningkatan bilangan pelajar antarabangsa ke dalam komuniti akademik kami. Fakulti Falsafah Kristian kini bekerjasama dengan universiti asing, Institusi saintifik dan penyelidikan. Kami percaya Bahawa ia adalah bidang penting dalam pembangunan kami. Oleh itu, Fakulti kami berusaha untuk Memudahkan bukan semua bentuk kerjasama antarabangsa serta mewujudkan syarat-syarat untuk Mewujudkan model baru kerjasama antarabangsa. Kami menawarkan sambutan hangat kepada semua tetamu kami dari luar negara!

KAJIAN DI FAKULTI Filsafat Kristian

UKSW" src="//www.masterstudies.com/element_db/36/36867_rsz_4.jpg" alt="UKSW" />

Pelajar dari universiti-universiti Eropah Yang telah menandatangani Perjanjian Bilateral Erasmus dengan Fakulti Falsafah Kristian dalam bidang falsafah, psikologi atau perlindungan alam sekitar menghabiskan sedikitnya satu atau dua semester belajar di setiap Institut kami. Sila ambil perhatian bahawa pelajar Erasmus yang masuk harus dinamakan secara rasmi oleh institusi rumah mereka. Setiap tahun Fakulti Falsafah Kristian menyediakan beberapa kursus dalam bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa.

8 RASARAN UNTUK MENGAJAR DENGAN AS

UKSW" src="//www.masterstudies.com/element_db/36/36868_rsz_5.jpg" alt="UKSW" />

 1. Kursus Bahasa Inggeris: pelajar ditawarkan pilihan kursus yang diajar dalam bahasa Inggeris dalam psikologi, falsafah, perlindungan alam sekitar. Tahun demi tahun mereka berusaha untuk menjadikan tawaran kami lebih menarik dan pelbagai.
 2. Latihan orientasi: untuk membantu anda diselesaikan semasa hari pertama anda di Warsaw, Pejabat Antarabangsa kami telah merangka latihan orientasi untuk pelajar Erasmus dengan tips, maklumat, dan peluang yang berguna untuk bertemu pelajar Erasmus anda. Anda akan dihantar melalui e-mel mengenai masa latihan latihan orientasi tepat.
 3. Program Mentor: untuk membantu anda mencari jalan anda di Universiti dan di Poland, anda boleh bertanya mengenai rakan Poland peribadi anda - seorang pelajar Poland yang boleh menjawab semua soalan praktikal anda, menunjukkan jalan di Warsaw, dalam fakulti anda, dalam tabiat Poland , dan lain-lain Bantuan seperti ini disediakan oleh Rangkaian Pelajar Erasmus (ESN). ESN adalah organisasi pelajar yang menyokong mobiliti pelajar. Ia bertujuan untuk meningkatkan integrasi dengan menganjurkan perjalanan, pesta, dan acara untuk pelajar antarabangsa dan tempatan. Ahli-ahli ESN kami menawarkan bantuan dan sokongan dari awal penginapan anda di Poland (program Mentor). Untuk maklumat lanjut pergi ke www. UKSW .esn.pl
 4. Bantuan dan sokongan penyelaras: penyelaras adalah orang yang bertanggungjawab untuk program mobiliti. Setiap pelajar antarabangsa disokong oleh dua penyelaras: penyelaras akademik (dr. Katarzyna Knopp, dr. Zuzanna Górska) dan penyelaras pentadbiran (Mariola Sadowska). Mereka akan gembira dapat membantu anda semasa belajar di Fakulti kami.
 5. Penginapan: kami boleh menawarkan tempat di Kediaman Pelajar dalam bilik double. Setiap bilik dilengkapi dengan sambungan internet, tandas, dua pancuran mandian, ruang makan dengan periuk dan peti sejuk. Di dalam bilik asrama pelajar mempunyai akses ke bilik TV, ruang tamu, bilik bacaan, kemudahan dobi dan pengeringan. Sewa itu adalah kira-kira EUR 100-150 sebulan.
 6. Poland - negara destinasi yang menarik: Poland mencapai tempat ke-8 dalam kedudukan jenama nasional terbaik, di bawah kategori "Rising Star" dan dikendalikan oleh Indeks Jenama Negara, Menunjukkan Bahawa negara-negara yang paling menarik kepada pelancong. Pelawat ke Poland menemui budaya yang baik, landskap yang indah, dan tapak bersejarah yang luar biasa. Sama ada meneroka bandar, monumen bersejarah atau alam semula jadi, pelawat pasti membawa kenangan yang kaya. Poland adalah destinasi yang menarik untuk pelajar. Dalam tahun akademik 2012-13, negara kita adalah negara tujuan ke-7 paling popular di EU dengan 10 772 pelajar yang masuk. Selain itu, Poland dianggap sebagai salah satu negara termurah di EU untuk hidup sebagai pelajar.
 7. Warsaw - tempat pelajar The University terletak di Warsaw - ibu kota Poland. Warsaw adalah salah satu daripada bandar-bandar Eropah yang paling cepat membangun dan pusat kehidupan politik, sosial dan budaya. Warsaw juga mempunyai kehidupan akademik yang kaya - ia menganjurkan lebih daripada 200,000 pelajar setiap tahun. Warsaw dengan pesona dan banyak kegiatan kebudayaan dan rekreasinya adalah bandar yang hebat untuk dijelajahi dan destinasi pelancongan yang hebat. Di samping itu, bandar ini mempunyai geografi istimewa, terletak di tengah-tengah antara laut dan gunung.
 8. Poland anda Poland: kami menawarkan kursus Poland sukarela (dibayar). Lebih-lebih lagi, anda boleh berlatih Poland anda dengan teman-teman Poland anda.

Lokasi

 • Warsaw

  Dewajtis 5, 01-815, Warsaw

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan