Keystone logo

University of California Santa Cruz

A logo

pengenalan

Oleh kerana perubahan sosial, ekonomi, politik, dan teknologi mengubah masyarakat global, saintis sosial menangani masalah yang sangat kompleks, dari perkauman, ketidaksamaan ekonomi, reformasi pendidikan, dan pemerintahan hingga kemerosotan alam sekitar, perdagangan dan kewangan antarabangsa, transnasionalisme, cabaran dunia baru muncul, dan bagaimana minda manusia berfungsi.

Menawarkan banyak kolaborasi antara disiplin dan beberapa program siswazah di peringkat sarjana yang menekankan latihan profesional (ekonomi dan pendidikan), pelajar mengalami pendidikan yang komprehensif dan ketat yang mempersiapkan mereka untuk kerjaya produktif dan melanjutkan akademik.

Fakulti sedang menjalankan penyelidikan terdepan dalam bidangnya, sering bekerjasama dengan pelajar dalam kelompok penyelidikan yang menghubungkan jabatan dan pusat penyelidikan. Satu kajian baru-baru ini menduduki peringkat Bahagian Sains Sosial di University of California Santa Cruz 1 di kalangan universiti awam kerana kualiti produktiviti penyelidikannya.

Lokasi

  • High Street,1156, 95064, Santa Cruz

Soalan