Keystone logo
Tulane University - Department of Chemical and Biomolecular Engineering

Tulane University - Department of Chemical and Biomolecular Engineering

Tulane University - Department of Chemical and Biomolecular Engineering

pengenalan

Belajar. Cari. Bekerjasama. Inovasi.

Program PhD dalam Kejuruteraan Kimia dan Biomolekul (CBE) di Tulane University menawarkan pelajar pendidikan tinggi yang berpusat di sekitar peluang untuk melakukan penyelidikan yang pelbagai, canggih, interdisipliner di bawah bimbingan ahli fakulti kami.

Jabatan ini terdiri daripada 13 orang ahli fakultas jangka panjang dengan latar belakang yang unik dan minat penyelidikan dari mekanik dan termodinamik statistik ke simulasi molekul, tenaga, alam sekitar, dan kejuruteraan selular. Pelajar siswazah kami datang dari seluruh dunia. Fakulti semasa untuk siswazah siswazah kira-kira 3 membolehkan perhatian individu untuk kemajuan setiap pelajar yang membawa kepada pengalaman peribadi di sini di Tulane.

Tulane University dan Jabatan CBE menawarkan pakej kewangan yang kompetitif kepada pelajar siswazahnya termasuk pembantu persahabatan dan penyelidikan, sumbangan murah, yuran tuisyen, dan insurans kesihatan bersubsidi.

Dr. Julie Albert bercakap mengenai Membangunkan Bahan Polimer Nano dan Mikro Berstruktur

Misi

Misi Jabatan Kejuruteraan Kimia dan Biomolekul adalah menyediakan program berkualiti tinggi untuk mendidik para pelajar di semua peringkat dalam prinsip dan aplikasi Kejuruteraan Kimia dan Biomolekul, dalam lingkungan Universiti Tulane. Sebagai sebahagian daripada misi ini, para pelajar melakukan penyelidikan inovatif dan berkualiti tinggi yang memajukan penyelesaian kejuruteraan seperti yang digunakan untuk kesihatan, tenaga, dan alam sekitar.

Penyelidikan

Bidang penyelidikan kami mewakili arah baru dan menarik dalam Kejuruteraan Kimia, yang berpusat pada tema Bahan Terperinci, Kejuruteraan Biomolekul, dan Teknologi Alam Sekitar Novel. Untuk maklumat lanjut mengenai bidang penyelidikan, sila lawati https://sse.tulane.edu/cbe/research

Sekolah Sains dan Kejuruteraan menjana berjuta-juta dolar penyelidikan untuk Universiti, peluang penyelidikan sarjana muda, dan setiap tahun siswazah tunjuk ajar terbesar di Tulane.

Tulane Chemical and Biomolecular Engineering

Mengenai Jabatan Kejuruteraan Kimia dan Biomolekul

Jabatan ini adalah yang ketiga di Amerika Syarikat dan mempunyai akar dalam kimia perindustrian. Hari ini, jabatan ini meneruskan tradisi kuat pembelajaran yang ketat ditambah dengan kegembiraan penemuan. Jabatan ini menilai biasiswa dan berusaha memberikan para pelajarnya dengan segala peluang untuk mengembangkan potensi akademik mereka. Saiz kelas kecil dan pelajar untuk nisbah fakulti di jabatan biasanya kurang dari 10: 1. Fakulti mempunyai dasar pintu terbuka dan boleh diakses oleh pelajar pada setiap masa hari bekerja. Terdapat peluang yang luar biasa untuk mahasiswa untuk mengambil bahagian dalam penyelidikan, dan fakulti menggalakkan dan menggalakkan penglibatan pelajar dalam penyelidikan. Jabatan ini mempunyai sepuluh ahli fakulti dan mengekalkan program penyelidikan sarjana intensif yang membawa kepada ijazah kedoktoran.

Tulane Chemical and Biomolecular Engineering PhD Candidate

Lokasi

  • New Orleans

    School of Science and Engineering, 201 Lindy Claiborne Boggs Center, 6823 St. Charles Avenue, LA 70118-5698, New Orleans

Program

Soalan